Подарък за учителка!

• 1 317
  • 18
  •   1
Отговори
  • Пловдив
Здравейте! Ще се радвам да чуя разнообразни и интересни препоръки за подарък за класен ръководител (по английски, ако има значение) . Букета го изключваме, той е сигурен.

# 1
Химикал с надпис, за Коледа може меденки с картинка.
Имаше някакви картини рисува ха, рецепта за най-добър учител, Вкусни картини.

# 2
  • Mediterraneo
Нищо. Изпитано е във времето.

# 3
  • София
Букет и към него ваучер за близкия мол. Тя ще реши дали да си купи книга или гащи.

# 4
Какъв е поводът? Синът ми носи бонбони и картичка на своите учители по два повода - Коледа и края на учебната година. Ние обаче сме в чужбина, тук това е максимумът.

# 5
  • София
Подаръка общ или персонален е?
Ако е общ от класа може да се съберете повече хора и да подарите ваучер от онлайн или реален магазин, ваучер за преживяване по избор. Така сумата ще е по-голяма и съответно ще има повече варианти от които да си избира.
Ако е персонален аз съм подарявала луксозна бонбониера и бижу като тези които сина ми беше забелязал, че много носи.

# 6
Голям източник на стрес за учителите, които старателно се опитват да си вършат работата, е възможността да достъпват лесно и навреме принтер за отпечатване на контролни и други учебни материали. Ако правите общ подарък от името на класа, един малък лазерен принтер би бил право в целта. Разбира се, следващия подарък след година може да е ваучер за обслужване на този принтер за подмяна на консумативи.

# 7
ние се събираме и взимаме общ подарък.. молбата в началото на годината беше да не се изхвърляме - да е нещо,което ще го ползват в час или да се събират за благотворителна кауза.
но помня по мое време пак се събирахме и общ подарък от класа - палта, скъпи парфюми... слава богу, сега не искат по една заплата за подаръци

# 8
  • Лавал-Пловдив
Включвам се, защото ми стана интересна темата. Ще отговоря от гледна точка на учител по английски, но не в България, а в Канада.
Най-често получавам чаши с мотивиращи послания, козметика, бутилки вино, получавала съм пижама, тениска с персонализиран надпис (Miss P English Teacher), кактуси (защото знаят, че обичам), картини с послания на английски, наскоро получих диамантен пъзел, защото детето ме видя да редя един и решило да ми купи, гривни, бисквити и бонбони, горещ шоколад по Коледа, много ароматни свещи. За друго не се сещам в момента.
Иначе сега много сайтове предлагат персонализирани подаръци за учители, например:

Последна редакция: пт, 22 ное 2024, 23:11 от kaka_dora

# 9
  • Пловдив
Голям източник на стрес за учителите, които старателно се опитват да си вършат работата, е възможността да достъпват лесно и навреме принтер за отпечатване на контролни и други учебни материали. Ако правите общ подарък от името на класа, един малък лазерен принтер би бил право в целта. Разбира се, следващия подарък след година може да е ваучер за обслужване на този принтер за подмяна на консумативи.

Това е подарък за учениците, а не за учителя.

# 10
  • София
Това е подарък за учениците, а не за учителя.
Съгласна. Хубаво е класния да има принтер и е улеснение при административната му работа, но пари за него може да се съберат на родителска среща или да се използват от касата на класа. Подаръка за класния би трябвало да си е за него, а не за общото благо.

# 11
Не е ли задължение на училището да осигури принтер и консумативи за него? Като знам синът ми колко листове мъкне и ако умножа това по броя на децата в паралелките от неговия випуск (около 60), не ми се мисли какъв разход е това, ако учителят ще си поема всичко от джоба.

Синът ми учи в частно училище в чужбина, в началото на годината ни фактурират 250 евро точно за въпросните листове.

# 12
По принцип да. Но ми разказваха как има принтер в някаква библиотека и там трябва да се подаде заявка, което отнема време, а и не винаги принтерът е достъпен и учителите си ги разпечатват за своя сметка без да повдигат темата. Всичко това създава стрес, който на мен ми се вижда абсолютно ненужен, но в държавните български училища на кой му пука за стреса. Аз не разбирам защо контролните трябва да се подготвят от учителя и да се разпечатват, след като поколения наред са преписвали условията от дъската или от сборниците, но изглежда сегашните условия са такива. Някои учители просто не искат да занимават родители и ученици, но проблемът си е проблем и ако искате да засвидетелствате внимание към човека, може би е хубаво да проучите нещата, защото едва ли има по-добър подарък от това да се създаде възможност на един добър учител да си върши добре работата, без да "обръща света" ежедневно.

# 13
Ако трябва принтер, тогава не е лоша идея, ама после да осигуряват и редовни доставки на хартия и мастило. Защото принтерите по принцип не са толкова скъпи, колкото консумативите и поддръжката след това.

И при нас всички тестове са на разпечатани листа. А в училището на сина ми имат поне по един тест дневно, при това всеки ден. Повечето тестове са по 3 страници минимум и като се умножи това по 60, отиде един пакет хартия. Не ми се струва редно учителят да плаща за всичко това.

# 14
  • Лавал-Пловдив
Не мога да повярвам, че учителите нямат достъп до принтер! Това е жизнено важно в нашата професия. Учениците са загубили тренинг да пишат на ръка от постоянното чукане по телефона и насъпва трагедия ако ги накараш да напишат повече от 5 изречения. Аз имам 156 ученика в 6 класа и не си представям сама да си плащам всички фотокопия. Ние имаме 2 ксерокса в училище, но те са за бързи копия, в последния момент. Иначе към училищният борд имаме печатница, където онлайн изпращаме големите документи за принт, за сметка на училището. Всяко училище има бюджет за това. Носят ни ги след няколко дена в кашони с името на всеки учител.
Ако учителката няма принтер, това е добър подарък.

Общи условия

Активация на акаунт