Любители на котки - Тема 201

• 26 971
  • 771
  •   1
Отговори
# 105
И моите /2бр./са в една.
Някой питаше за автоматична тоалетна.Имам купена,ползваха я няколко месеца.Не е лоша,всъщност.Задължително си върви с консумативите от силиконова тоалетна,а а з не я харесвам.Не съм намерила някоя,която да я покрива като качества и затова тоалетната седи в стаята на двора.Но,ако нямате проблем със силиконовите топчета,автоматичната тоалетна е много удобно нещо.

# 106
  • Между гори и планини
Кети и Чери в апартамента бяха с една голяма и затворена.
Как спи Лео

На мама бебето гушливо ❤️

# 107
  • Варна
В апартамента бяхме с две тоалетни. Една за Маги и една за Женя и Мила.
В къщата в момента сме с 4 тоалетни.
Една за Маги.
3 за Мила и Женя, като едната е леген, експериментен за открита тоалетна.
Понеже Женя пишка права, често улучва процепа на закритите тоалетни. И много бързо започва да мирише.
Обаче от известно сложих и един леген, тоест открита тоалетна. И забелязах, че Женя кляка да пишка там. Никога не се е изпишквала зад борда. И после се чисти по-лесно.

# 108
# 109
  • Между гори и планини
Къде ми излезе реклама с Милко Калайджиев и ми светна! Че то нашия Арчи си е чист котешки Милко! 😜 Двата най известни мустака в България 🤣

# 110
  • Варна
Vanne, поствай го тук често Арчо.
Може би бъдещото му семейство чете тук.
Преди 14, 15, години, когато вече имахме собствен апартамент, и тук се оглеждах за моето котенце.
Между другото, като осиновихме Мила преди 12 години, пишех за обратна връзка с жената, която я беше спасила със счупени задни краченца. Писах веднъж, че Женя се изявява като шеф и се притеснявам. И край с комуникацията.Уплаши се явно, че мога да върна Мила.
Никога не бих оставила мое котенце. Ще си ги гледам, както и правя. И всичките си ги обичам.
Магито, понеже беше вече номер 3, я предложих някога за осиновяване. Ама не мога да я дам, сори, толкова дни се борихме да оживее. Носих я в пазвата си през зимата до близкия вет. кабинет.
Оцеля ми хайванчето и не мога да го дам
12 години от тогава.

# 111
  • София
Обаче от известно сложих и един леген, тоест открита тоалетна. И забелязах, че Женя кляка да пишка там. Никога не се е изпишквала зад борда. И после се чисти по-лесно.
Браво на Женя! Преди години на Мацо му бяхме сложили най-дълбокия възможен леген и пак успяваше да пишка навън. Joy Затова всичко наоколо беше облицовано с мушама. Joy
Скрит текст:
Киро също не кляка, дори и в открития леген. Редовно има мокро на стената. Sad

Vanne, пусни отделна тема за Арчи. Аз така бях пуснала за онова черно коте с черти на британче и много скоро една съфорумка я поиска. Не стана работата, но заради нашия приятел, който не можа да се раздели с котето.

Впрочем, любовта между двамата продължава. Всеки ден котето е при него. Собственичката идвала няколко пъти да си я прибира, но накрая се предала. Simple Smile Тези дни мъжът ми беше в Пловдив и каза, че котето е направо като залепено. Simple Smile Накрая заключили всичко, казали си чао и мацата се прибрала при стопанката си за през нощта. Simple Smile

# 112
Преди месец или два, някой беше качил тук снимка на коте с човешки поглед ( или поне аз така го възприех)..И сега Арчи ми изглежда, че има  душа готова да се прероди в човек.❤ личицето му си е почти човешко🥰💕🥰.

# 113
Прочетох за ваксините, обаче имам въпрос. Ако ваксинирам Арчо и го върна в апартамента при двете неваксинирани котки, дали няма да е опасно за тях. Защото колкото и да е отслабен вирусът във ваксината, все пак Арчо ще е няколко дни заразен в лека форма.
Проблем може да има единствено за Арчо, докато си изгради антителата, понеже другите са неваксинирани и няма гаранция, че не са преносители на вируси и че утре няма да им се реактивира нещо. Затова се гледа всички да са в добро здраве. При съмнения, че някой е болен (например, някой киха или дриска), не се вкарва ваксиниран Арчо при тях в следващите 2-3 седмици след ваксина (това е минимално време за което почва да произвежда антитела).
Само човек, който не е имал пряк контакт с панлевкопенията може да си позволи да бъде скептичен към ваксинирането. Не го пожелавам на никой.

# 114
Привет. Изчетох цялата тема, а не разбрах какъв е казусът с Vanne. Явно в предишната е възникнал.
Прочетох, че на Amy_nka коте е починало. Вероятно от вирус, внесен с обувките. Тъжно.
И аз не съм ваксинирала Ришко. И предишният ни котакар не беше. Но съзнавам, че за хора, живеещи в чужбина е важно, за да могат ако решат да пътуват с животните си.

Смях се от сърце за женската котанка, разкъсала и изяла три пауча една нощ.

Дойдоха студените месеци. Обичам ги заради уюта. Честно казано обаче мечтая си за декемврийски празници без фирмени партита, събиранки с гости за нова година и прочее. Хайде фирмените неща лесно мога да откажа, ама за съжаление мъжът ми много обича да кани някой за нова година. А аз си мечтая за старовремска нова година с цял ден филмов маратон и ПиратЯ, сгушен в мен.

Ето го и него. Да не смее човек да забрави нещо на масата.
Скрит текст:

Да ви кажа понякога го гледам и установявам, че малко по малко и пиратчето ми започва да остарява. Сякаш малко повече спинка. И което е най-интересно... сдоби се с някои чисто поведенчески промени, характерни по-скоро за хората на средна възраст. Например не дава да го пипат понякога и ако въпреки това настоявам даже леко предупредително ме похапва. Но в същото време става някак  по-сантиментален, любвеобилен. Като го гушна то е едно полагане на главицата в мен, мъркане, търкане. За съжаление при никой друг не ходи да се гали и да спи.

# 115
Момичета, здравейте, пиша с молба за съвет. Имаме котарак, когото страшно много обичаме и съжителстваме вече повече от 5 години (взехме го бебе, кастриран е отдавна). Много любвеобилен, много обича да си играе.

Последната седмица се случи да съм извън страната (имаше кой да го гледа вкъщи, не е оставал сам или с непознат човек) и вчера като се прибрах забелязах, че се държи доста странно. Умърлушен е, не иска да излиза да се разхожда на терасата (нещо, което той по принцип обожава), не иска да влиза в банята с мен (отново нещо, което обожава е да стои под душа и да си играе с водата), допреди малко беше скрит под дивана (което никога досега не се е случвало). Яде си храна, пие вода, ходи до тоалетната, но няма особено желание за игра, виждам го че и не скача толкова много по дивана или на друго място. Ясно е, че днес ще го заведа на ветеринар, но има ли нещо друго, което бих могла да направя у дома за него докато му дойде часа? Наистина много се притеснявам.
Ето го и него:

(Не знам дали има общо, но все пак го споменавам - преди да замина сменихме купичките му и му взехме фонтан за вода и автоматична хранилка, от които се храни, но нямаше проблем в началото, сега виждам че продължава да си ги използва)

# 116
  • Между гори и планини
Страдал е за теб, и котли имат депресия. Ще се оправи.

# 117
  • София
Гледам нашата Олив колко е пораснала и не мога да повярвам какво рошаво дребосъче беше.
Ето снимка от лятото, точно когато решихме, че искаме да я вземем. А днес след работа ще направя и актуална снимка за сравнение как е загладила косъм.

# 118
Момичета, здравейте, пиша с молба за съвет. Имаме котарак, когото страшно много обичаме и съжителстваме вече повече от 5 години (взехме го бебе, кастриран е отдавна). Много любвеобилен, много обича да си играе.

Последната седмица се случи да съм извън страната (имаше кой да го гледа вкъщи, не е оставал сам или с непознат човек) и вчера като се прибрах забелязах, че се държи доста странно. Умърлушен е
Скрит текст:
, не иска да излиза да се разхожда на терасата (нещо, което той по принцип обожава), не иска да влиза в банята с мен (отново нещо, което обожава е да стои под душа и да си играе с водата), допреди малко беше скрит под дивана (което никога досега не се е случвало). Яде си храна, пие вода, ходи до тоалетната, но няма особено желание за игра, виждам го че и не скача толкова много по дивана или на друго място. Ясно е, че днес ще го заведа на ветеринар, но има ли нещо друго, което бих могла да направя у дома за него докато му дойде часа? Наистина много се притеснявам.

(Не знам дали има общо, но все пак го споменавам - преди да замина сменихме купичките му и му взехме фонтан за вода и автоматична хранилка, от които се храни, но нямаше проблем в началото, сега виждам че продължава да си ги използва)

И аз мисля, че е страдал. Повече го гушкайте. Непрекъснато му говорете, вземайте го на ръце или както там обича, за да почувства, че всичко си е постарому, че е важен и обичан. Котките според мен изпадат и в меланхолии, и се разнежват, и се и сърдят.
И Ришко беше така когато правихме опита да гледаме женската котанка. Отне време да се усети отново господар на къщичката.

# 119
Арчо наистина е уникален с тоя мустак. Нещо средно между Хитлер и Милко Калайджиев, а погледнат отдолу с брадичката е и Арамис. Мишльото малък той! Heart
Събота-неделя като имам повече време ще му направя нова тема.
Страшно умен и адаптивен. Значи... като взема купата на кучето, веднага тича и се нарежда до чувала с храната. Ако падне случайно някоя гранула, като гларус я грабва и без бой не я дава. Пробва всячески да се изкатери по чувала и да влезе да се почерпи, ама не може.
След като кучката се нахрани, той отива да й провери купата, дали е останало нещо вътре. Не че има шанс, но все пак облизва и той.
Отваря си сам вратите! По принцип ги държим притворени с около 3-4 см, нашият бута с цяло тяло и с лапата и си отваря и влиза. Това, бога ми, кучката не го умее. Тя, глупачката, притвориш ли вратата и стои и скимти, без да се сети да си отвори.
Снощи е спал на възглавницата на ММ. Стане ли някой през нощта, той скача и хуква след него, знае ли се, може и среднощно ядене да има. Няма наяждане малкият мустачко. Joy

Общи условия

Активация на акаунт