Любители на котки - Тема 201

• 26 947
  • 771
  •   1
Отговори
# 60
Не беше, Ване. Ако беше, можеше и да е живо. И не е първото. Няма и да е последното. Ако имах пари да ги ваксинирам всички, много такива преживявания щях да съм си спестила.
Аз прибирам, лекувам и не подарявам. Ако нещо се случи е изцяло на моя отговорност и съвест. Но ако подарявах, щях да го мисля, къде ще попадне, ще има ли вируси в тази среда, не само ще бъде ли на топло и нахранено. Защото само това не стига. Аз им го предоставям и пак умират. Не стига.

# 61
  • София
Я да поразведрим малко обстановката тук с Блеки...
Направо онемях снощи като го видях как демонстративно, гледайки ме в очите, се метна на пълната с продукти маса и подуши всяко нещо на нея 😁
Толкова бях шокирана от нахалството му, че единствената ми реакция беше да документирам.... (това е отмъщението му за цистона, сигурно- освен, че ходя с ръце на дупки).

# 62
Моля да не прехвърляш угризенията си върху мен и Арчо. Вярвам, че си добър човек. Само заради теб ще си помисля и ще поразпитам за котешките ваксини. При мен не е от свидливост липсата на ваксини. Просто съм резервирана по тая тема. За кучето нямам избор, но съм абсолютно убедена че ваксината за бяс му съсипа тялото. Даже съм решила да я спирам вече, специално бясната. Никаква нужда няма от нея.
И друг път съм ти предлагала помощ, макар че ти я отхвърляш. Пиши ми на лични каква сума ти трябва за да ваксинираш котетата. С удоволствие ще ти помогна!

Блеки почерпи ли се поне Simple Smile
Моите ходят по плотовете и душат, но храна не пипват.

# 63
  • София
А аз вече съобразявам менюто си с малката ламя. Не яде домати и лютеница. Друго засега не съм установила. Joy Затова минах на салата домати и хляб с лютеница, но трябва мноооооого да си пазя хляба. Joy Вчера пробвах да сложа песто (от зеленото) на доматите, но и него облизва. Joy Хляб, картофи, ориз, сирене, кашкавал... Всичко се омита! Joy Краката целите са ми издрани от това, че се катери по тях, за да ми влезе в чинията. Joy И толкова време не мога да се справя с възпитанието ѝ. Simple Smile За два месеца все трябваше да си е укротила малко глада. Simple Smile

amy_nka, съжалявам за котето! Sad

# 64
  • София

Не. Нямаше нищо по негов вкус (щрудел правех) Laughing

# 65
  • София

Не. Нямаше нищо по негов вкус (щрудел правех) Laughing
Да ти дам Ламята? Тя и щрудел  яде. Joy

# 66
  • Между гори и планини
Лео обича печени слънчогледови семки. Всеки път когато си сложа, докато гледам филм и ми ги напада. И то бясно ги напада, едвам си ги обазвам.

# 67
  • София
Лео обича печени слънчогледови семки. Всеки път когато си сложа, докато гледам филм и ми ги напада. И то бясно ги напада, едвам си ги опазвам.
Така ли? Плюе ли люспите? JoyJoyJoy

https://www.facebook.com/61557747050768/videos/1716379012484000

# 68
  • Между гори и планини
Смей се ти, но да 🤣 Не яде люспите. Аз не съм му дала умишлено, точно заради люспите. Открадна успешно 2-3 семки и после му чистих люспите от дивана 🤣

# 69
Здравейте!

Преди малко повече от месец спасих котенце от улицата. В началото лекувахме инфекция на зъбче с антибиотик и сега се оказа че е с микроспория. Инфекцията мина и по моята кожа, тъй като и аз бях болна и на антибиотик и съответно с отпаднала имунна система. Котето се лекува с ваксина Биокан (след 3 дена сме на втора) + имуностимуланти и шампоан на Вет експерт веднъж в седмицата. Аз се лекувам предимно с БетазонТрио и за сега добре ми влияе. Имам въпрос относно чистенето вкъщи. Колко често и с какво сте дезинфекцирали у вас (котето за сега прекарва време само в хола). Освен белина с разреждане не успявам да намеря някакъв специфичен дезинфектант, който таргетира конкретните спори. Ето го и господин Гъбчо -  

Последна редакция: нд, 17 ное 2024, 19:37 от Веселина Донева

# 70
Ох, Таня, смея се с глас за малката ламя Гери, май - скоро няма да е малка. 😁 А това със семките ме "уби" 😄
Днес докато обядвахме, Линош се качи на масата, седна срещу мен и взе да протяга лапка, само дето в купата не ми влезе. Досега не е яла наша храна, но беше много сладко. Казах ѝ "неее долу имаш супичка" , обаче не - седеше срещу мен от време на време протягаше лапка докато станах и си отиде на купата. Детето ме обвини, че сигурно ѝ давам по нещо, щото на нея не го прави, аз пък го свързах с това, че аз я храня и за това очаква да ѝ дам, на мама маймунката. 😁 Гладни няма да останат!
Amy_nka, гушкам те!🤗
Vanne, и за теб прегръдка!🤗
Момичета, толкова обичам тази тема, че като се случи да прехвърчи нещо остро към някой, чак ми докривява, защото всички тук ни води любовта към душичките, които имаме или за, които се грижим, а кой колко може да поеме като грижа и любов, си преценя сам.
Една рошличка за разкош, а пет минути преди снимката беше сресана 😂

# 71
  • Между гори и планини
Спрея на Чисто с червен етикет е много добър дезинфектант. Аз периодично почиствам цялата къща с него.

Последна редакция: нд, 17 ное 2024, 20:21 от Доня Дафина Черешова

# 72
Ванне,съжалявам за някои неща,които трябва да чуеш в темата и те поздравявам за начина,по
 който реагираш на тях.
Аз те разбирам напълно.
Гледането на животни е доживотен ангажимент, а не емоционално взето решение.
Моите котки са ваксинирани,за да мога да ги донеса до тук.
Тук последно ги ваксинирах,когато ги водих преди година след бягството на Сакура.
Котките си,преди да ги взема,аз плащах за ваксини и паспорти.
Така че,който реши да вземе Арчи,е редно да си поеме грижата и за това.

Последна редакция: нд, 17 ное 2024, 20:45 от red soul

# 73
Веселина, много сладък Гъбчо.
За почистването, нищо особено и различно не ползвам отпреди котката, но като пусна първо прахосмукачка и после няколко часа се крие, та има време измитото да изсъхне.
Иначе нашата е лакома, всичко иска да подуши, види, понякога и да опита. На плота, на масата, няма спирка. Днес пак отмъкна листо спанак и си го гризкаше.
Сега блажено спи на кравайче.

Последна редакция: пн, 18 ное 2024, 08:36 от MianaNia

# 74
Подкрепям Vanne❤, предвид здравословното й състояние смятам, че дори прекалено много грижи полага за толкова много душици. Повярвайте ми,  знам много добре колко изтощаваща е болестта и естествено, че ще иска почивка и спокойствие, като няма енергия за друго💕.

Общи условия

Активация на акаунт