Пубертетът при момичетата над 14 години - как да подготвим децата ? - тема 22

• 34 823
  • 749
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Навремето, когато майка ме водеше на лекари по същата причина, слушах "Да, нормално е за красиви хора-високи и слаби"/цитирам/
...
Мисълта ми е, че ако е висока и слаба е вероятно и нормално да е с. ниско кръвно.

Доста неграмотен лекар, пълно е с купища ниски и дебели с ниско кръвно... И не е смешно, въобще дори.

# 436
Навремето, когато майка ме водеше на лекари по същата причина, слушах "Да, нормално е за красиви хора-високи и слаби"/цитирам/
...
Мисълта ми е, че ако е висока и слаба е вероятно и нормално да е с. ниско кръвно.

Доста неграмотен лекар, пълно е с купища ниски и дебели с ниско кръвно... И не е смешно, въобще дори.
Щом казваш. Бг мамма-та е най-грамотна. Аз, знам за какво се хванахте, затова е още по-смешно😏

# 437
Аз пък 100 пъти предпочитам да съм 50 кг и с кръвно 90/60, както когато бях млада, също ми причерняваше в определени моменти, но хапвах сладко, отколкото сега като съм 120/90, но 75 кг. Слаб е по-хубаво.

# 438
  • София
О, и на мен много ми причерняваше сутрин, когато бях висока и слаба. Сега, слава богу, все още съм висока, без второто, и не ми се мае главата. 😀
Дъщеря ми всяка сутрин става по-бавно и плавно поради дискутираната причина.
Ама смешно си е - висока и красива, не знам защо някои реагираха така. Лекарят се е опитал да подходи с хумор, което е чудесно.
Жаки е ниска и много красива, но не се обижда.

Дъщеря ми от години говори за шофьорските курсове. Изправя ми се косата, но не искам да е като мен без книжка. Остава ми да се моля на всички вселенски сили да не й се случва нищо лошо на пътя. Догодина, март месец, живот и здраве, започва курсовете, тъй като в началото на юни навършва пълнолетие. Научила е вече теорията, решава листовки...

# 439
  • Mediterraneo
Съвсем в реда на нещата е, Тони. Няма начин, притеснението си е за нас.
На мен все още ми причернява често, въпреки че пия хапчета за кръвно, та не знам дали няма някаква връзка и с вестибуларния апарат. Зверски повръщам в кола, гади ми се, дори когато шофирам по завои и ми се вие свят. И аз все още съм висока, без да съм слаба Simple Smile

# 440
... не знам дали няма някаква връзка и с вестибуларния апарат...
има!
наскоро започна да ми става зле в кола- когато се возя, никога, ако аз шофирам!
Никога не съм била висока, само, някога Unamused  , слаба.
Скрит текст:
Вирусни инфекции, особено ако са засегнали УНГ, Мениер- много хора си ходят недиагностицирани, мигрени, стрес,...важно е , ако се появи в късна възраст, да се обследва, защото може  да бъде симптом на инсулт.
Задната част на мозъка (т.нар. вертебробазиларен инсулт), която контролира баланса и координацията.

# 441
Дъщеря ми последните няколко месеца се оплаква от много силна болка в кръста по време на МЦ. Нормално ли е това ? Има ли и други момичета с подобно оплакване?

# 442
  • Mediterraneo
Нормално е. Мен редовно ме боли първите 1-2 дни като ми дойде.

# 443
Вите, моята голямата ми имаше страшно силни болки в кръста, от няколко месеца прави тази йога и още няколко клипа, когато е в цикъл и казва че има много голяма подобрение, боли я по малко и кръста и корема :

https://youtu.be/iTkvYVmJoPg

# 444
Смятам да я водя на лекар, за да изкюча друга причина. Мен също ме боли кръста ден преди да ми дойде.

# 445
  • София
Дъщеря ми е със силни болки в кръста при цикъл. От корем не се оплаква, но реве заради кръста. Пие Оки и й минава.

В училището й днес зам. директорката е обявила, че от утре сутринта ще стои на входа и ще следи за неприлично облекло - скъсани дънки и клинове. Парадоксът е, че същата дама днес е била по кожен клин. Joy

# 446
Кожен клин?! Смело? Има ли нужната фигура или да не питам🫣🤣🤣🤣

Иначе и аз не одобрявам да ми ходят на училище все едно са на дискотека 😤

# 447
  • София
Жаки, няма нужната физика. Ходи на фитнес, но не й личи. Цитирам дъщеря ми. Публичните й снимки в ИГ са доста смели - клинове, къси панталонки, полички, кроп топчета... Може би е малко над 50-те.

В училището има изисквания към облекло и дъщеря ми ги спазва. Интересно ми е модната полиция, в лицето на зам. директорката, утре в какво аутфитче ще е. Така де, нали и личният пример е важен.

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 22:35 от Тонка*

# 448
Дори да има пИрфектна фигура, нито годините, нито професията и позволяват такъв стайлинг. Но! Критическата не прощава

Мен също ме болеше кръст( и яйчници) преди и по време на цикъл. С масло от вечерна иглика изчезна това неразположение

# 449
Мами имам нужда от съвет. На дъщеря ми и дойде първата менструацията на връх рожденият и ден на 11 г. Има цикъл на около 30- 35 дни, но е само 2 дни леко зацапване. Вече 4 месец така.Нормално ли е? Знам че първите години е така, нередовен, прескача, но само по 2 дни и то съвсем леко. Иначе други проблеми няма.

Общи условия

Активация на акаунт