Нашите орхидеи – тема 45

• 27 229
  • 749
  •   1
Отговори
# 705
Когато поръчвам орхидеи от разсадници, си поръчвам и от техните кори и тор. Хубави са.

# 706
От Bauhaus вземам аз.

# 707
Здравейте, мога ли да сложа в една саксия 2 орхидеи? Предполагам, че ако мога, трябва да е след прецъфтяването им?

# 708
Да, можеш да сложиш две. Остави ги да си прецъфтят на спокойствие и давай смело. И аз ще пресаждам тия дни.

# 709
Зелената ми орхидея се отвори - другите вече започнаха да прецъфтяват. Сега евентуално чакам само една биг лип и имам две жълти (различни), които не изкараха цветоноси, но и на двете им растат нови листа:

Лиодорото не цъфтя, има много стари цветоноси, които са в добро състояние. Мисля, че му е студено - тази година беше по-мрачна, като че ли...

# 710
Помагайте с имената ☺️
Ходих до Кауфланд да взема Буда за приятелка и се сдобих с две нови 😞
Бях решила да не купувам скоро, ама как да подмина... Всичките са по 23лв

Рових набързо и ми прилича на Sogo Kris 🤔

Тази пък ме грабна с аромата. Напоследък все такива си взимам:

# 711
Кой точно кауфланф? Че аз имах една буда от недолюбвани от мен търговци, която се спомина трагично веднага след прецъфтяване и бих сбутала останалите, за да й направя място

# 712
Новият на 4-ти километър. Имаше още 1-2 растения. Доста добре изглежда ☺️

Кой точно кауфланф? Че аз имах една буда от недолюбвани от мен търговци, която се спомина трагично веднага след прецъфтяване и бих сбутала останалите, за да й направя място

# 713
Тъмън ми е:-) още утре мога да го прослушам

# 714
  • Мадрид / София
Помагайте с имената ☺
Ходих до Кауфланд да взема Буда за приятелка и се сдобих с две нови 😞
Бях решила да не купувам скоро, ама как да подмина... Всичките са по 23лв

Рових набързо и ми прилича на Sogo Kris 🤔

Тази пък ме грабна с аромата. Напоследък все такива си взимам:

Може да е сого Крис или  фал.Никки.

# 715
  • София
second, на Т. Каблешков имаше три вчера. Може някоя да е останала. Хубави растения са.
greis, може ли по-едра снимка на бялата (ако и тя е ароматна).

# 716

Ето я. Докато ровех и избирах Будата, аромата просто ме привлече. Нямаше да предположа, че е ароматна 😳

second, на Т. Каблешков имаше три вчера. Може някоя да е останала. Хубави растения са.
greis, може ли по-едра снимка на бялата (ако и тя е ароматна).

# 717
Когато орхидеята започне да пуска нов цветонос, веднага слагам възможно най-близо пръчка. Ако е много крехка изчаквам да порасне, защото са много крехки. После прикрепвам с помощта на конче, след това слагам щипка. Пипкава работа е, но се получава. Не режа след като прецъфти, така не ми се налага да ги насочва отново, може и на мен да ми се струва, но така сякаш има повече цвят. Този година ги оставих да си вървят на където си пожелаят, после само ги прихванах леко, защото разбира се отиват  към стъклото на прозореца.

# 718
  • София
Благодаря. Май я имам.
Честити! Да са здрави и много да цъфтят!

# 719
Моята орхидея не изчака да прецъфти и да я пресадя, за пореден път я съборих 🙄 Аз и затова исках да я пресадя, защото е мини орхидея в мини саксийка и пада вече не знам колко пъти. Дано не загуби цветоноса, бях много внимателна.

Общи условия

Активация на акаунт