Нашите орхидеи – тема 45

• 27 301
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
  • оттам, откъдето започва България
jujasol, всичките са много красиви, но последната.... направо ми легна на сърцето. Relaxed

# 466
  • Мадрид / София
Някой поръчвал ли е до БГ от https://www.orchideen-wichmann.de/, за колко дни обработват поръчката и изпращат растенията? На 9.03 направих поръчка и още чакам да я обработят. Времето ли не е подходящо да я изпратят с куриер, климатизират растенията ли вече 14 дни Rolling Eyes
Аз последно от там купих един фалеанопсис. Поръчах я на 9 февруари и при мен беше на 17 февруари.
Те следят температурите и ако са ниски или е неблагоприятно времето могат да задържат изпращането до подобрение на условията. Прати им имейл и ги питай кога ще ти пратят растението.

# 467
И аз да кажа, че Вихман са много коректни. Със сигурност има разумна причина за забавянето.
На мен са ми пращали и през зимата, но съм наблизо и пристигат за ден-два, много добре опаквани са и не е имало проблеми.

# 468
  • Бургас
Писах им днес сутринта по съвет на Анжела и следобед са ми писали, че поръчката е изпратена. Да бях писала по рано да питам, но дано дойдат здрави растения. Къде ще ги слагам Smiley ама пусто желание, мъжа ми скоро ще ме изгони с орхидеите Joy

# 469
Каква е цената на доставката до България? За Германия виждам, че е 8.90€, но не ми става ясно до България колко е.

# 470
  • Мадрид / София
Около 22€

# 471
Между 22-38€, в зависимост от стойността на поръчката.

# 472
Цъфна тоя Марк!
Цветоноса + единственото цветче са общо 6см 😄

# 473
Прелест!

# 474
  • София
Чудничък е Мини Маркчо. Тази година моят изкара два цветоноса, но и те са къси, едва ли не в саксията, под листата цъфна.

# 475
  • София
Каква е цената на доставката до България? За Германия виждам, че е 8.90€, но не ми става ясно до България колко е.
Поръчвала съм с превозвач /GGBG/, плащам 8.90€, и след това на превозвача между 2 и 5 лв. до офис на Еконт за София. За две седмици пристигат и винаги са добре опаковани, в студеното време слагат и някакъв термо пакет. До сега няма засечка Grinning

# 476
  • Бургас
И аз ведъж съм поръчвала до превозвач Габиели. Като видях какъв дълъг кашон е ми стана лошо. Превозвача ми го сметна на обем, с молби и разправии ми го сметнаха на кг. Затова сега реших дирекна доставка. И аз си поръчах Мини Марк, нямам търпение да си видя цветенцата.

# 477
Една подбрана, изоставена пред фалирал магазин орха. Цъфтеж след няколко месеца! 17 цвята е направила, много се пъне да ми се отблагодари!

# 478
Лелее, много е красива. Heart Eyes Останаха ми очите. И моите бели орхидеи като че ли правят най-едри цветове.
Благодаря ви за информацията за транспорта. Замислих се как ги изпращат опаковани от толкова далече, но явно си знаят хората. Скъпичка е доставката директно от сайта, но с правозвач ми се струва рискована за самото цвете.
Някъде бях попадала на информация за борса за екзотични цветя в София. Върти ми се е нещо за Обеля. Някой купувал ли е от там? Моите са си най-обикновени фаленонопсиси, и то не в някакви нестандартни цветове. Иска ми се нещо по-интересно. Макар че вече почти нямам свободен перваз за съхранение.

# 479
Една подбрана, изоставена пред фалирал магазин орха. Цъфтеж след няколко месеца! 17 цвята е направила, много се пъне да ми се отблагодари!

Прекрасна!
Малко извън темата. Преди две години мъжа ми донесе един кактус, изхвърлен от някой. Приютих го, признавам, с не най-голямо удоволствие, но се грижех за него. То кактуса какво толкова иска - поливане хич, слънце... И така, след две години цъфна. Не един, два пъти цъфтя, през месец. Как му се радвах!   
Та, мисля, цветята наистина се отблагодаряват за грижите по своя си начин.

Общи условия

Активация на акаунт