🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 10 (17.11 - 24.11)

• 42 370
  • 1 098
  •   1
Отговори
# 450
Алекс не ми е любимец, признавам, но признавам също и че ме учуди с откровението си относно стратегията, с която е влязъл.
На мен много ми хареса това, защото отново играта тотално се обръща, отново пластовете са разместени, отново интригата е налице и нищо не е ясно.

Същото мисля за Миро. Имам чувството, че ще смени своя фаворит от Бистра на Алекс.

# 451
Хареса ми, че Алекс има работеща стратегия и в момента е буквално на крачка от финала. Предаването стана по-интересно, но някак не мога да си представя, че е възможно да симулираш различен от твоя темперамент месец и половина. Не виждам лидерски качества у него и най-вероятно просто си му беше удобно да си е палма, и да си стои в сандъка и да го подценяват. Каузата за опазване на природата от замърсяване е много хубава и му пожелавам да успее да я осъществи независимо от развоя на събитията в играта. Каквото трябва да стане - ще стане. 😉

# 452
Алекс не беше ли този дето трябваше да влезе с баща си и да играят комбина?
Досега не ми беше приятен, след тази реч която я дръпна ми е адски противен.
"Няма да им правя нищо" , "затова стояхме два дена без огън". Вярно че никой не ти е длъжен, обаче пък да можеш да помогнеш и да не помогнеш .....
Много е важна играта и стратегиите, но други неща са много по-важни. Може и да е най-умния човек на острова, да е изчел два тона книги, да прави и 5 метра скок,  но  с действията си за мен е най-недостойният. Жалко че той ще спечели формата.

И да не се сравнява с Миро, защото Миро е алтруист, а не егоист. Нямат нищо общо.

Надявам се родата му да се гордее с него, моята щеше да ми завърти няколко звучни  шамара нищо че съм на близо 40, ако ме чуят да ги разправям тези неща, ама ние сме си по обикновенни хора.

ПС: да види снимки на княгиня Калина и да ми разправя за мощния си бицепс.

# 453
Леле, тия у Алекс са луди по цялата къща! Жоро е пълен аматьор в сравнение.

# 454
Ама той на Сашко защо му е бушон ? Твърде минимален е шанса за сега да се стигне до нужда от спасяване .Дори и някой да успее да го мине по богатство, (единствено Венци има шанс за сега) то сезона почти свърши. А и от вчерашният епизод аз разбрах, че и двамата с Мая са готови да си дадат гривните за който и да е от останалите трима. И Мая щяла да е бушон 1, заради по- малкото гривни. Ще се чуе де. Ама все си мисля, че Миро до последно ще гледа да стои в играта и по- възможност с битка да си иде. Само в краен случай ще се жертва той заради някой.( Затова и Бистра си подкрепяше- с най-големият потенциал в началото и с най- малък шанс за отпадане ) Дано не греша, че ще е тъпо силен играч като него да си отиде преди полуфинал поне.

# 455
Оф, аз даже не го броях за скритата лимонка на НН, нещо по-скрито очаквах. Дяволо като изказа мнение, че само Алекс може да даде такъв синхрон, пак не повярвах.

# 456
  • Другата България
Леле, тия у Алекс са луди по цялата къща! Жоро е пълен аматьор в сравнение.
JoyJoyJoy
Да, след този епизод Гошо може само да седи в поза лотос и да медитира с размисли /без страсти/ как се прави стратегия самостоятелно /па макар и с цялото семейство на родна земя/, вместо с “ние, четиримата“ на място във Филипините.
И от “ние, четиримата“, на финала плаче на....рамото на тренер, който му се явява опора, след като загуби и “ние, четиримата“, и сигурните си коалиционни партньори /страшно нелогичен избор бай дъ уей, факт/.
Сега му остана една Бистра, още чакам за видя причината за топлите им отношения след формата.

# 457
На мен пък това с каузата ми прозвуча много фалшиво някак. Какво ще рече да опазим природата на България от замърсяване? И как ще го направиш това с някакви мизерни 100 - 200 000 лв?
Много по-конкретна и реално полезна беше идеята на Венци за купуване на временни убежища за пострадали от пожари.

# 458
На мен пък това с каузата ми прозвуча много фалшиво някак. Какво ще рече да опазим природата на България от замърсяване? И как ще го направиш това с някакви мизерни 100 - 200 000 лв?
Този разговор беше продуктово позициониране.

# 459
Аз съм от тези, които харесват Алекс от самото начало. По синхроните ще ги познаете 😅 Много ми допада играта му, както някой написа - в типично сървайвърски стил. Не виждам защо да е недостойно, че не е искал да се набива очи. Обратното е доста по-глупаво. Винаги интелектът ще надвие алфа-мъжкарят. Просто отнема време. Амин.

Иначе всички тук като.че ли забравят, че играта е индивидуална. Ами той си оплете кошницата много успешно и шокира всички мъжаги от мъжки, че и един от женски род. Нямам проблем и с писмата. Това ни обрисува много добре неговия образ, обикновен драматургичен похват. Алекс доказа това, което искаше. Стискам му палци за финал.

Допълвам поста си - този проект е факт. Но без свежи средства не е лесно в държава като България, не че е невъзможно, разбира се. Информация за приложението има в интернет. Който иска, ще я намери.

# 460
Искам пак да променят правилата и да се избират двойки, които да се състезават една срещу друга, както когато играха бедни срещу богати. Победителите играят за гривни, а загубилите - за оцеляване. Така ще се разбият силните в момента лагерни коалиции и ще се раздвижи играта още повече, а самостоятелните играчи ще имат шанс за оцеляване. И вече никой няма да може да симулира, защото ще отпадне.

# 461
От синхрона не можах да разбера нещо - добрите отношения, които поддържа сега в своя лагер пак ли са част от стратегията му или наистина чувства тези хора близки?

И от промото ми стана интересно, с Бистра се целуват и прегръщат, какво ли ще си изясняват?

# 462
Най-накрая един епизод с платено ефирно време от играчите. Откога го чакахме...

- Епизодът започва с осъзната, обратна еволюция в лагер 1. Няма съществени разлики с преди това.

- Берекет скрива шапката на доктор Емилова, като образова сълагерниците си за неща с храната, които не вълнуват абсолютно никой. Също както нейните книги.

- Гогов изпада в сериозни притеснения от застигащата го анорексия. Търсят го от Гинес , за да го запишат като първия 120 килограмов анорексик.

- Венцченцо Халхаберо усещал, как всяко едно парченце храна влизало в мозъка му...
Храната:

- В лагер 3 упражняват междуполово равенство, като пращат женичките на гурбет, а мъжете пускат пералня и клюкарят.

- Мая се телепортира някак си на върха на дърво. Приемаме, че не е било със стълба.

- Продължаваме с 10 минутни проповеди за равенството между двата пола. Явно епизодът ще е тип неделна църква.

- Позитивната страна на това е, че ако има спойлери накрая на серията в превюто, няма да има будни, за да ги видят.

- Следва 50то поред показване на един и същи кадър на Дзами как демонстрира висок диоптър, взирайки се с присвити очи. Отличен монтаж, може да са спокойни монтажистите, че никой не го е забелязал това.

- Опит за тройна медитация в лагера на Доньо Донев. Тренера си върти в 4D-то и не го ловят енерегии, менергии.

- Мазна риалити сценка на Гогата, който се опитва да се подмаже на Дзами, след като го е кълнал на самолет пред Кирцата вчера и му се е примолил да го приколи.

- Нови 10 минути житейски уроци от лагер 3 на тема кой с какво щял да си тръгне от предаването. Като ги слуша човек и разбира, че няма да е с пари май .

- Половината епизод мина и ще е хубаво нещо да се случи.

- Берекет с проницателен анализ на играта на Острова. "Нямаш, нямаш, нямаш и изведнъж имаш" . Точно така.

- Митов нетипично се обажда в риалити сцена, а от продукцията се чудят как, като микрофонът му е спрян 24/7. Навира се насила във Ванеса, за да ползва нейния очевидно...

- Стига до гениалното умозаключение, че Сашко не бил разчитал на своята визия и физически качества, а на ума си. Той и да беше разчитал на тях...

- Берекет плюе по Гогов на синхрон, че бил като Класическия Българин на Олинклузив в Анталия. Силата при мъжа не се била измервала в местенето на тухли, а в това , колко компютъра си оправил.

- Гогов дочува и  тухла четворка неволно полита в посока Берекет. Нацели ли го в глухарчето, ще има фаза "кАмпютор капладЪ".

- Алекс бил една идея по-малко прост от вчера. Много минимална идея обаче.

- Косъма решава на старта на играта, че отново ще осъмнат там и им дава решението, че да не се мъчат. Да не са на олимпиада, я. Така се разкриват възможностите на играчите...

- Сашето върти лабиринта, все едно взима 180 градусов завой с тир. В далечината се чува псувня от маг Папазов по негов адрес и нещо за някакъв маджарин , и майка му.

- Топ синхрон отново, в който става ясно, че АТИ е тук за да се бори и да не се отказва. Тъй като другите са тук, за да се борят, ама и да се откажат.

- Двуцифрена бройка прегръдки след играта между него и Тренера. Всеки иска да се намърда в 4D-то , ама 4D-то не е за всеки.

- Обичайната криндж песничка на прибиране в лагер 3, като това дори не е в топ10 моменти за епизода.

- Бат Жо тормози стратега на сезона, обвинявайки го в саботаж и питайки го, как се чувства от това. Отговаря му се глухо от съседното измерение с припев от дуетна конкуренция, а именно "Се таа, брат" .

- Продължаваме с житейските уроци в лагер 3, явно днес са и на занималня след училище. Очевидно втори сезон не е на всяка цена, важното е да се обучи зрителя на ценности и морал, морални ценности, както и на цената на морала. И всичко това да не е на всяка цена.

- Популистка риалити сценка на Дзами в лагер 1, тип лаптопче от ИВ, да се презастрахова, ако случайно отпадне.

- Били сглобили страхотен "Волтрон" там. Като им гледаме крайниците, по-скоро са сглобили "Волтарен+".

- Сърдечни благодарности на всеки поотделно , а лаптопчето вече минава 10 минути..Вера веднага връчва на Дзами сметката за услуга "психолог", както и касовите бележки за лекарствата, които е пила, докато му е слушала глупостите 2 месеца.

- Епизодът опасно наближава към 5% нещо по играта и към 95% пълнеж , гарниран с 10тина клишета.

- Докато се пише горния ред и Кирцата вече бил научил уроците, от които имал нужда...Предположенията са, че визира математика за първи клас, като се има предвид от кой лагер е.

- 3/4 от епизода е минал, но важното е , че думите "морал" и "ценности" са употребени по 34 пъти от всеки играч.

- Зрителите правят напук на продукцията и ще чакат докрай нещо да се случи в този епизод, а не си лягат.

- По време на играта Дзами се опитва да си скъса потника. Няма как да се случи това, когато липсва главната причина за късането на този вид дреха - Миле Китич.

- Вика управител, кара се и налита на бой на диджей-а да му пусне "Плава циганко", но уви, потникът не ще се скъса днес.

- Все пак Дзами печели играта , личейки си , че има слабост да ниже халки. Праща баче Кико на майка си на...сватбата. Буквално. Язък, че половината серия мина в оправдателен лаптоп.

- След толкова много клетви и пророчества на острова, Гогов изпада от класациите за островна ходжа.

- Кирцата и бат Жо в бенефисен разговор за стратегии " Брат, се таа коалициЙ, моалициЙ. Нито го знам, кой е тоа, нит ма интересуа, сичко на ърената са ришаа". "Брат, ти не ми обясняай на мен. Да ходиш да та праскат кат брашнян чувал всеки ден, не е хава. Остай таа ралта".

- Мъката край няма - баче Кико бил по-добра версия на себе си вече, а Жорката ще дава всичко от себе си.

- Юли Тонкин ще съди предаването за авторски права на над 90% от текстовете в него, които реално са десетина повтарящи се думи в различни изречения.

- Време е за криндж Линкин Парк припявка по пътя към диска. Най-накрая наближава сюблимен момент.

- Хана Пеньоар Диск! Sparkling Heart

- Саното и Хана са разделили по една горничка и долничка от общ комплект по някаква причина.

- Прилично прощално слово на Лошия и след разбиването му на дуета с Две Лица, и оставането му с 0 гривни, вече  бива преименуван на Клош МС.

- Бат Вени Гипса отново се разминава с това да се уедини на острова с всички събрани спомени за Майчето...

- Двата водещи ума на лагер 3 веднага искат да играят. Все тая с кой, все тая на какво. Гривни, мривни, тва да не е бижутерско риалити тука. Пускай в калабалъка и кот такоа.

- Тренера пита бат Жо, дали му е писнало от стратегии(?!). Явно в 4D-то не е ударила още цифровата телевизия и го карат на вестник Дума само.

- Много искал да помогне на Жорката, стига да не го кара да играе мръснишки, да говори с някой, да му дава гривните си, да му иска мнението и като цяло да го занимава. Неслучайно стратега на сезона.

- Въпреки че жестикулациите на Две Лица са нарасли до ниво "Гогов бърка винОто в големия казан" , все още не биват разчетени в другото измерение и Тренера изпада в будна кома, докато го гледа.

- Оказва се, че това му е нормалното състояние....

- Отчаян опит на Косъма да убеди зрителите, че поведението на АТИ било добре премислена стратегия, измислена от изкуствен интелект...

- Зрителите се допитват до изкуствения интелект, за да разберат, има ли как да се повярва на някое твърдение с по-малко от 0%.

- За щастие АТИ се закопава сам със селфи синхрон с "разкрития" . Бил си криел тялото с дрехи, за да не припадат по него жените, а мъжете да треперят от страх.

- Следват 20 минути платени синхрони, които са равносилни на китайско мъчение за зрителя.

- Вероятно ще отделят по толкова време и на другите играчи в следващите епизоди. Даже 100% е така.

Последна редакция: вт, 19 ное 2024, 23:44 от tfn2k

# 463
  • Другата България
Точно това се чудех и аз, за сегашните отношения в лагер 3.
Те част от стратегията ли са, или на този етап наистина ги чувства като семейство?
Защото аз не съм забравила и това, че с Кънчо от самото начало не бяха в добри отношения с Бистра и Мая, че не веднъж на синхрони е казвал, че усеща, че Мая и Бистра не го харесват, че искаше да се мести при нумеролозите /и това ли беше част от стратегията???/, и т.н., и т.н.
Сега ми се струва, че някак в “семейството“ от една страна са мама, детето и добрия чичо Скрудж, от другата тате и третия братовчед.
Между Алекс и Венци също не забелязвам кой знае каква близост.
Но като цяло напълно съм съгласна, че интелектът винаги е побеждавал грубата сила. Затова и от ден едно повтарям, че физическата подготовка не е най-важното нещо в такъв формат.
Сашо го доказа нагледно.

# 464
Много по-конкретна и реално полезна беше идеята на Венци за купуване на временни убежища за пострадали от пожари.

Не е фалшиво, той явно работи по тази кауза от поне 2 години. Или поне тогава е регистрирал фирма с предмет на дейност: разработване, поддържане, модифициране, разпространение, лицензиране и предоставяне за ползване на софтуер, софтуер и платформи, свързани с опазване на околната среда.

Все пак баща му е известен активист за тази кауза, така че не е странно и Алекс да се интересува от опазване на природата.

Общи условия

Активация на акаунт