🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 10 (17.11 - 24.11)

• 42 282
  • 1 098
  •   1
Отговори
# 735
Изводът от днешният епизод е: Най-готиният участник от всички е Жорката... когато няма гривни. 😄

# 736
Интересна стана играта. Алекс си каза всичко на Георги право куме в очи. Не е в негов интерес социално, но пък резонира с това, което е той. А и за него социалната игра е Миро. Като бях писала, той е "мазен" на моменти, а Алекс го.определи като хлъзгав в началото. И смятам, че е такъв наистина. И по неговия ореол започва да се появява ръжда.

Като цяло,  Алекс има симптоми на вируса на многото гривни, да видим как ще преболедува. Не мога да се отърва от усещането, че ще бъде изпързалян от някой от собствения му лагер.

В интерес на играта е Георги да остане.

Браво на Митов, че спечели, но пак не може да ми грабне вниманието. Най-голямата досада обаче е победата на Берке.

Последна редакция: ср, 20 ное 2024, 23:55 от slastna

# 737
  • Варна
До утре банда!
Намерих защо го викат Вапцаров там на острова. Поровете в нета: онова "и едрите звезди на Фамагуста" в ранна версия е било "под едрите звезди на Филипините". Simple Smile
Там са си Филипините.
Цитат
Ти помниш ли
морето и машините
и трюмовете, пълни
                              с лепкав мрак?
И онзи див копнеж
                               по Филипините,
по едрите звезди
                        над Фамагуста?

# 738
  • Другата България
Скрит текст:
Интересна стана играта. Алекс си каза всичко на Георги право куме в очи. Не е в негов интерес социално, но пък резонира с това, което е той. А и за него социалната игра е Миро. Като казах Миро - бях писала, че е "мазен" на моменти, а Алекс го.определи като хлъзгав в началото. И смятам, че е такъв наистина. И по неговия ореол започва да се появява ръжда.
Като цяло,  Алекс има симптоми на вируса на многото гривни, да видим как ще преболедува.
Не мога да се отърва от усещането, че ще бъде изпързалян от някой от собствения му лагер.
Скрит текст:
В интерес на играта е Георги да остане.
Браво на Митов, че спечели, но пак не може да ми грабне вниманието. Най-голямата досада обаче е победата на Берке.
Точно това си мислех и аз.
Предвид близостта на Гошо и Бистра, вероятната такава /онзи подарък от нея за него/, ако Гошо все пак остане /дано/, и отиде при “семейството“ /дано не/, най-вероятно някак двамата с Бистра ще хързулнат Алекс.
Вероятно и аз съм се размечтала, но предвид всичко, което съм видяла от Гошо до момента съм склонна да си мисля, че е способен и да го измисли, и да убеди Бистра да участва. Тя пък е твърде амбицирана да спечели, смята се за достойна, тъй или иначе не си пада много по Алекс /въпреки за мен лицемерното ѝ поведение в момента относно него/, така че на драго сърце би приела подобно предложение.
Пак казвам - вероятно много ми се иска Гошо да си заслужи мястото на финала /където го виждам/, но и е в интерес на играта да видим подобно нещо. А и Алекс си го заслужава, много си повярва, за много кратко време.
Другото, което си мисля е, че и във внезапната близост и демонстрация на любов към тренер може да има малко стратегия от негова страна. А може и да не е малко. Все пак, ако тренер спечели, току виж реши да даде път на по-младите.....въпреки че тренер си е индивидуален играч, но да видим.

# 739
Не знам какво ще направи Гошо като остане сам човекът лагер с биполярно разстройство. Дори хората там по синхроните отбелязват, че има две лица и се държи налудничаво. Това на мен лично ми е крайно притеснително…
Алекс, който се самовъзпроизведе в Супермен, пък реши да е мъж без да предвиди 3 стъпки пред носа си и факта, че Гошо ще остане с 20 кила храна.
От друга страна пък Гошо не харесва първи лагер.
А пък генерално никой не харесва Гошо, но всички харесват храната. Утре ще е интересно.

# 740
Сън не ме лови докато не прочета обзора на tfn2k. Много се забави тази вечер взех да се притеснявам за него.🤞☺️

И да не е спам поста , Жорето най- добре сам да си остане и да търгува с храната, така най- голЕм шанс за успех има.😉😁

# 741
Ех, " Пази боже, сляпо да прогледа".

Сашо  бил повелителят на стратегиите 🤣
Аз се чудя Сашо като е питал AI-то за стратегии дали е питал как се пада от високо, защото се изискват два пъти повече усилия да слезеш от върха.
Новата стратегия е любов, като тона с който се говори за тази любов е толкова арогантен, че не ми трябва NPL библиотека, че да ми го преведе 🤣

На дъската, обяснява за антипатични хора към които драпаше да се присъедини, молеше се да го вземат и лазеше , ама това се забравя.

Още един въпрос да попита AI-то , как трябва да се отнасяш с хора, които са паднали. В момента лагер Глория са двама и са най-уязвими , а Сашо реши, да държи сметка за морал, когато самият той няма капка.

С цялото ми уважение, това което направиха в лагер Мимо с Жоро беше много долно, всички без изключение.
Венци до вчера , хубаво лошо имаше договорка с него раздаваха се мъжки думи на кило, Миро гледа в земята, Бистра и Мая също, Сашо се обърнал с гръб и само като като трябваше да си изрицитира словото, се обърна да го погледне.
Такова голямо разочарование от хората не съм имала скоро.

Аз през цялото време виках за Жоро. Той си има странностите, но кой няма. Всеки ш**бан път Петя беше на дъската, с какви очи им таргетират храната.

Жорката изнесе сезона, ако трябваше да гледаме Сашо, Берке и Тренера щяха да спрат предаването.

Утре пак викам за него.

Отивам да ви чета, че много имам

Последна редакция: чт, 21 ное 2024, 11:06 от count(ess)_horror4e

# 742
  • София
И мен ме разочарова Алекс, не че някога ме е очаровал. Просто ми беше симпатичен, може би заради баща си. Явно гривните променят/разкриват хората. То не бяха стратегии, сравняване с герои от книги, филми, облекло. Просто имаше късмет да додрапа до тук. Типично поведение на мъж с комплекси, съжалявам. Вирна си носа и ще падне от високо вероятно. Че и вперил поглед във финала...

# 743
На война, като на война,  както се казва Stuck Out Tongue Winking Eye.

# 744
Така де, съгласна съм, но една битка не е цяла война, пък и ако искаш да те уважат със "Свалете знамената" не е това начина 🙂

# 745
  • София
Много интересно се променят взаимоотношенията спрямо броя гривни и как се обвиняват кой е станал арогантен, а всъщност го виждаме у повечето.

И аз предпочитам Тренерът да отпадне, няколко пъти съм го писала, че искам дейните участници на финал, иначе ще гледаме скучен втори сезон.

# 746
Продуктовото позициониране на палми започва да се насажда във всеки епизод вече:

- Започва се с лежерни разсъждения на Миро в лагер 3 на тема "отбор". Все още чакаме да видим, кои са тия отбори на острова, на какви игри се борят и каква отборна награда ще получат.

- Жорката е пробил в 4D-то при Тренера , но не му понася там. Мъдрост след мъдрост в стил "Божигол" валят в бавния лагер.

- Тренера имал житейски опит , колкото хората от целия остров взети заедно. Поредната демонстрация на висша математика показва, че Тренера е роден през палеозоя, което го прави почти набор на Лили Иванова.

- Очевидно бат Жо е напипал на Нина скритите кашета за пушене, които са го цъкнали мъжката. Бил победил сам за себе си (за 6ти път някъде). Психиатър дебне на стенд бай.

- Охо, Луната намалявала и трябвало да се чистят нЕкви вещи. Психиатарът зарежда шприца с конската упойка, че скоро някой ще пробва и да излети за Луната, махайки с ръце.

- Нищо неподозиращият Митов бива изпратен за "амбасадор" за храна в бавния лагер. Тренера прибира веднага всички остри предмети, че Жорката ще го направи на суджуци. Бесен е.

- Виксата го пращат под предтекст амбасадор, а реално назначение - емоционално кошче за боклук на бат Жо. Връща се с две плюнки ориз и теглено конско за неща, с които няма нищо общо.

- Все пак успява и той да опъне един бърз синхрон за морал на бат Жо, докато бягайки , бива замерван с кокоси.

- Отново жалък опит на Косъма да пробута евтината версия за мързела на Алекс, че е добре премерена стратегия.

- БГ Мама дава урок по риалити на Татьовото - Да си разказваш подробно стратегиите, след като са минали нещата и са се подредили удобно в полза на разказа, е като плочки на рахитав пич. Не се брои.

- Въпреки това Сашето продължава в обяснителен режим при свършени факти. На свирените мачове всички знаят резултата.

- Бистра решава, че ще къса с Дзами за втори път и то пред камера. Търси кеша, а не хрантутник. Мая пуска сълза от гордост.

- Отбелязваме 51ви идентичен кадър на "взиращият се Дзами" от епизод 1. Изкуството на монтажа в действие.

- Мая допреди два дена - "Алекс е вълк единак". Мая от два дена насам "Алекс не е вълк единак". Добрата новина е, че все единия път ще е права. Освен ако вълкът не се окаже просто плажен червей...

- Лагер 3 искали 6 човека на финал...От висша математика минаваме на такава за първи клас. Кирцата може да успя да я научи последния ден, ама в тоя лагер не са.

- Сашко вече е решен да не прикрива тялото на исполин, а да дразни Мая, която не спира да зяпа лесноброящите се ребра.

- 38мо повтаряне от АТИ, че стратегията била проработила и вече можел да бъде себе си..Явно има нужда още толкова пъти поне да го повтори, че белкем той си повярва, ако не зрителите.

- За капак изразява мнение, че Гогов ставал много арогантен, когато печелел гривни... Ако Иронията имаше ръце, щеше да ѝ излязат мазоли от ръкопляскане.

- Бат Жо отива в лагера-отбор да къса с бат Вени. 10тина минути безмислени суперлативи и Миро го изпраща по живо по здраво.

- Явно Алекс се чувства длъжен да изказва мнение по всеки въпрос вече и закопава целия си лагер с поредна излагация и анализ, който няма нищо общо със ситуацията. Гошката решава, че все още няма да го обеси на някоя палма.

- Неизлъчени кадри говорят, че Сашето е провъзгласен за островния съдник по неясни причини. Единственото, което успява да постигне, е да накара останлите играчи да изглеждат вече в пъти по-симпатични на неговия фон...

- Почти сигурно е, че баща му не е влязъл в предаването, за да не бере срам на терен, а само пред телевизора.

- Най-накрая игра и Берекет директно си запуква дЕдовците с бабешката.

- Гогов взима нещата в свои ръце и иска да екзекутира Тренера, като му откъсне глава с ринга, докато плува.

- Явно мисията му е наистина да препатка Тренера, тъй като прави няколко опита и получава жълт картон от Косъма.

- Получава съвет от аВера си да хвърля бавно и точно. Прави знак, че е разбрал. Продължава да хвърля бързо и неточно.

- Берекет побеждава и става ясно, че бабешката не прощава. Отива да помага на другите двама с ринговете. Помощта прилича по-скоро на опит за удавяне, отколкото на помощ...

- И във втората група всички ползват вече изпипаната стратегия "на баба гевречето".

- Митов също показва, че е добър в нанизването на халки... Утре ще има битка за оцеляване в 4D-то. Двата тулупа от лагер1 ще почиват, а Виксата ще се пробва да издуха...Глухарчето.

- Вера, в ролята на треньорчето Любо, прави разбор на мача на скамейката, който е бил далеч по-интересен от игрите..

- Става ясно, че Венченцо Халхаберо и Отбор Миро са кълнали Гогата на разпорен хастар. Проклятието на Петинка го застига...

- Искат да присламчат бат Жо в лагер 1, защото бил много готин човек и да се опознаят. Не е заради армагана от 20кг храна, с който ще се изсипе там...

- Пореден катарзис за Жорката, който е с пълно сърце, суууупер трезвен ум, морален победител, научил тонове уроци. И без гривни.

- Дори Тренера започва да рапира с познати рими на Устата - "Яхти, бахти, викам си - ибахтиии".

- Последните два дена, когато останали сами, Тренера споделя, че хубаво са успели да проникнат един в друг с Гошката(?!?!?). Амииии...Добре. Вие си знаете, брат.

- Миро разяснява на ОТБОРА си, че Татьовото е виновен, че ще умрат от глад, ако Тренера сгъне цирка утре.

- Мая е възмутена - Миро изпадал в състояния , в които мислел(?!). Ма как може такова нещо? Уж се бяха разбрали , никой да не се цепи от колектива, то кво стана...

- Бат Жо пред емоционален срив, прикрит зад криндж песнички и подсвиркване. Психиатрите са на стенд бай.

- Тренера рецитира стихче. Бил уникален оратор(?!). Презкача рязко във възрожденски песни. Шиса мре явно.

- Очевидно несполучливият план за сюжетната линия "АТИ и тати", кара продукцията да припише титлата "повелителят на стратегиите" на Татьово. Добре се получава, всички са на същото мнение.

- Настроението в лагер 3 било на високи вибрации и живеели в идилия. Реалността - едвам говорят и гледат.

- Берекет се опитва да отегчи до смърт всички с турска приказка за лека нощ.

- Косъма рИве на утрешната битка за елиминация. 100% рИването е, защото Гошката си отива...

П.П. Понеделник и сряда е на -2 работата и кринджът ме удря по-късно.

Последна редакция: чт, 21 ное 2024, 01:15 от tfn2k

# 747
tfn2k,   велики обзори... за книга Smiley

Сашко: "Ти си мега неморален Жорко с твоите стратегии и лицемерни ходове. Няма да играя с теб, не ми се играе с теб, направо си отивай..."
 Сашко към себе си 8 седмици ...."Не казвай кой си, скатавай се, нищо не прави, на никой фъндък не пускай, с никой не ставай приятел ...."
Прав е tfn2k, от два дни е цар и успя да закопае лагера си - храна пак няма да видят.
Дразнител е Сашето, и писма получава и какво ли не, не ми е ок да усещам че продукцията все едно го бута пфф.

Миро: ...."Много тъпи коалиции, падна ми в очите с тия коалиции..."
(два часа по-късно, разбира че има сандъци с храна)
Пак Миро: ..."Давайте да правим коалиция за храната, да го поканим ...Бистра иди виж там с твоите връзки дали няма да успееш да вземеш нещо"
Адаптивен е, все още ми е симпатичен, но като играе в игри е по-жив някакси, не забива толкова в overthinking mode.

# 748
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Каква изненада - Жоро пак е превъзбуден. Поведението му е чисто шизофренично - ту прекомерно приповдигнато, ту е бесен, че са го избрали за игра, ту силно притеснен, че имАнето му е застрашено... Няма празно при него, все е в някакви полюсни настроения.
Не само на Нумеролозите, и на мен ми се повръща от него като каже "Няма да оставим никого гладен" и даде половин кокосова черупка с ориз за 6 човека. И всеки път този "благороден и щедър" жест е придружен първо от конско, после следва прочувствено слово на възхвала за собствения му морал и накрая закрива лекцията с поучително и дълбокомъдрено размахване на пръст.
Тренерът и той нещо не е щедър вече. Преди защитаваше позицията, че е нечовешко да оставяш хора без храна, сега явно всичко е наред, скрупулите са приспани и той се прави на приятно разсеян.
Бистрето вече е първа дружка на Алекс, защото сега с многото гривни изведнъж й е семейство и ядро и най-после е достоен да е в топ 3 и рамо до рамо с нея, нищо че довчера не го понасяше. Joy Не може да й се отрече, че бързо усеща къде е келепирът и накъде духа вятърът.
Алекс пък от своя страна много си повярва и навири нос, той ще определя кой ще е на финала, какво нещо е да се усетиш с повече гривни значи. Същото като с парите в "живия" живот - нечитавите винаги си променят поведението като забогатеят.
Иначе си спечели една тлъста червена точка от мен за мнението си за Георги, въпреки че не беше особено умно да му го казва. Надявам се Георги утре като остане сам, да не се затича да се присъединява към лагер 3, че нещо ме дразнят в последно време. Миро го отписах от момента, в който се провъзгласи за бушон, Алекс започна да се държи арогантно като Бистра, Венци и той предобри с плювките срещу Гогов и Митов. Искам храната да отиде при Нумеролозите.
Утре се надявам Тренерът да си тръгне, показа каквото показа, изчерпа се вече образът му. И Георги да се премести при Нумеролозите, въпреки че може и в своя лагер да си е добре, няма да е сам и да му е скучно, нали има раздвоение на личността. Щях да напиша, че страда от това, но очевидно му се наслаждава.
Само че ме гложди дали няма да реши да се присъедини към трети кемп, нали явно са се сближили доста с Бистра, а това най-лесно би станало, ако са в един лагер.

Връщам се да чета. Слава Богу, тази вечер не сте писали толкова много.

# 749
  • Враца
Добре де, защо плъхът Жоро - стратег, не се сети предварително да иде да предложи храна и да си откупи спокойствие и невикане на игри, и щяха да поизбутат още с Тренера? Особено Нумеролозите са доста гладни, но и с Мимо Гарсия можеше да пробва нещо.
А, той к'во ? - Кълчи се като маймуна около огнището и словоблудства.

Общи условия

Активация на акаунт