🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 10 (17.11 - 24.11)

• 42 344
  • 1 098
  •   1
Отговори
# 510
Не може и не е умно всички да са активни и всички да се изявяват през цялото време в една игра. И в живота е така.

# 511
Миро обаче наистина всяка седмица разказва как чувства най-близък различен играч. Изреди ги почти всички от лагера - Йочколовски, Бистра, Влади, Алекс. Кой ли е следващият?

# 512
Като цяло, радвам се, че Алекс най-после излезе от щайгата си и се разигра. Имах очаквания към него, в началото големи, после намаляха, но не съм спирала да вярвам, че ще дойде неговия момент. Стана ми интересен с видео представянето си и реално беше първия играч, на когото изгледах цялото видео. Да, имаше синхрон, помня го, в който каза, че не иска да показва какво може. И тогава май за първи път усетих онази арогантна нотка, (може обаче и някакво разочарование да е), за която вече писах, че не ми харесва и заради която не мога да го харесам напълно. Помня и играта, в която сякаш нарочно се замота в последния етап (редене на кубове) и не я спечели, Бистра спечели тогава. От друга страна, мисля, че Алекс прекалено много се снижи, първоначално можеше да инициира или помогне в изграждането на навес или каквато и да е сушинка, да заприлича лагера им наистина на лагер. И май това ми е основната забележка към него. Социопат е твърде силна дума, по-скоро е интроверт и си е самодостатъчен, което го улеснява много в това да се скатава. Това обаче не го прави отрицателен образ. Реално от неговото снижаване, скатаване и неразкриване на способности, няма пострадал сълагерник, нито пък изобщо друг участник. А, да, Дзами всъщност остана много неприятно изненадан, а Гогов - почти обиден, но точно тях не ги щадя, нали сами се смятат за едни от най-силните.
Интересно ще ми е дали Алекс ще избере довечера Венци за игра. Това ще повлияе доста на мнението ми за него.
Относно изненаданите от Алекс зрители и участници - защо? Той не е избран за участие на случаен принцип, с томбола, избран е заради показани на кастингите качества, т.е. нормално е да очакваме нещо от него. Тук много бързо беше набеден за турист и статист, а уж тук преобладават гурута или поне спецове по реалити формати.

# 513
Никаква стратегия не е мрънкането и мързелуването на Алекс, точно такъв си е. Колкото нелепите свалките на Кирцата бяха стратегия.  Изкара късмет да играе няколко игри за много гривни. Реалното игрите са такива че има огромна доза късмет. Ако сега се скатае Алекс е сигурен финалист, а Венци въпреки че има много гривни може да изгърми.

# 514
Хайде сега - четири спечелени игри подред не е само късмет.
И моля да ми дадете пример за "мързелуването" на Алекс, че аз явно гледам друго предаване.

п.п.
Венци сам искаше да си гърми протекцията, та не му пука, че има по-богат даже сигурно се радва Simple Smile

Последна редакция: ср, 20 ное 2024, 12:52 от Одри ♡

# 515
  • София
Замислих се отново над думите на Ники Николов в Надкаст.
Хмм, вижте сега. Според мен Алекс няма да е сред тримата победители и ще ви кажа защо смятам така и довода ми е само един. Не е на база представяне в играта или възможности, нито по симпатии. Доводът е само и единствено главния идеолог на формата, Ники Николов.
И защо?
Ами кой продуцент и то толкова опитен като него, врял и кипял в този бранш ще изпльоска нещо такова за бъдещ победител в откриващ нов формат по национална телевизия? А и по принцип не се прави така. Не е и гаф. А явно всичко си беше много добре премислено, какво да каже и колко да каже. Аз съм твърдо против разбира се и надявам се никога повече да няма подобни изцепки, НО според мен Ники Николов или нарочно е доукрасил нещата или капацитета и разбиранията му са далеч от нивото тук, нещо в което не искам да повярвам (ама какво да си мисля като Киро е злодея, тц тц). Но каквото и да е от двете, категорично отхвърлям възможността ако Алекс е победил да му посочва стратегията с дрехите. Просто човешкия мозък на работи така, продуцентския още повече.
Значи Алекс е стратега с дрехите и с многото гривни, как ги е спечелил след като цял сезон бил в сенките с 1/2 гривни.
Това автоматично изключва за мен крайната победа. Психология. За бъдещ победител дори и не се намеква (още повече, че продукциите на Ники Николов са много по-добре защитени от конкуренцията и явно държат на това)
На устата на човек е нещо, което да предизвика интерес и дискусии и да обърка публиката, но не и да посочва/намеква за крайния победител.
Да, ще кажете, ами уинър едита и писмата? Да, така е, но пък аз ще кажа така, твърде малко ефирно време!
А и как да не дадат всичко това след всичко, което се случи дефакто? Факт ли е, че е най-богатия на острова и че шокира всички? Факт. Ами ще му направят подходящ 'едит' разбира се, още повече, че баща му е бил основната им цел за каста заради миналото му/им.
Ники Николов да 'плямпа' в Надкаст за бъдещ краен победител така открито пък макар и с гатанки? Не го вярвам. Звучи ми абсурдно.

# 516
И според мен Алекс няма да спечели, така съм и гласувала още в неделя, мнооооого искам, ама не ми се вярва.
Но викам за него и стискам палци, пък докъдето стигне Flowers Four Leaf Clover.

Последна редакция: ср, 20 ное 2024, 12:57 от Одри ♡

# 517
Склонна съм да вярвам на Алекс, че поведението му дотук в играта е било стратегия. Достатъчно умен е, за да знае, че амортизацията в ранен етап и набиването на очи не са за предпочитане. Интересно ще ми е да го видя и в по-различни игри от такива с решаващ елемент лабиринт.

На Гогов много му пролича, че му завижда как забогатя с две-три игри Sunglasses

Нека е малко по-непредвидимо, нека и финалистите да не са очакваните. Даже още по-добре. На всичко съм съгласна, само искам Берке да не е от тях и да си ходи възможно най-скоро Sob

# 518
И аз мисля, че Алекс няма да е на финал. Честно казано, ми се струва, че скоро ще отпадне. Не му чух обясненията за стратегии и тн и не ми се търси момента в епизода. Но при всяко положение, се справи супер в игрите. Реално той и преди, когато игра (преди сто века 😆), пак беше доста добре.
На финал си представям по-скоро Бистра, Венци и Георги. Много ми се иска Тренерът и Миро да са там, заедно с Венци, но едва ли. Евентуално Дзами може да стигне схемаджийската.
Останалите ме съмнява да покажат нещо невиждано и да се класират.

# 519
  • София
Браво на Алекс, че спечели игрите, но за другото не знам дали да му вярвам. Изглеждаше му твърде удобно да не прави нищо по цял ден, да не направят заслон, да нямат огън. Дори и Миро и Йочко като дойдоха и станаха лидерите, Алекс защо не им помагаше, а пак Бистра и Мая строяха редом с мъжете. Можеше да е в тяхната сянка и пак да е полезен.

Вярвам, че една част от поведението е стратегия, но не и на това как не издържал да не прави нищо, колко трудно му е било. Единствено към експедициите имаше интерес и се включваше.

# 520
Вярвам, че една част от поведението е стратегия, но не и на това как не издържал да не прави нищо, колко трудно му е било. Единствено към експедициите имаше интерес и се включваше.

О на това, че му е било трудно му вярвам на 100%
Гаджето му, с която са от 5-7-8 не запомних колко години, на визитката каза, че той не може да стои и да си почива без да прави нищо.
Просто явно първата вечер всички са чакали на него, опитал се е да дава задачи и това не му е паснало.
Ина в Надкаст каза, че вторият огън тя го е запалила и един час се е мъчила и накрая Алекс казал "браво ти си първата жена, която запали огън"

И ето кой тича начело за храната на ден 1:

# 521
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Действително Алекс още в началото сподели, че не иска да се набива на очи, но това нищоправене за мен си е чист мързел, не пазене да не влиза в полезрението на останалите. С какво щеше да изпъкне, ако беше казал "Аз не мога да паля огън, никога не съм палил, но ще опитам", да потърка някой час две пръчки и хоп - чудо и късмет - запален огън. Можеше да каже, че не знае как се строи подслон, че не може да кове /? Rolling Eyes/, но това не пречи да носи камъни, да забива бамбуци в пясъка, да опъва найлони, да носи листа и клони от джунглата. На експедицията можеше да каже, че не умее да се катери, но ще помага за носенето на събраните продукти примерно.Това с нищо нямаше да го отличи от Мимо-Гарсия, Ина, Яна и останалите марди. С какво щеше да изпъкне, ако ги беше правил всички тези неща?
А по този начин щеше да се и социализира, да покаже поне добро желание, вместо да се отделя с Кънчо и да си комуникира само с него, изключвайки и пренебрегвайки другите.
А той какво? Решил да върши точно толкова, колкото и Кънчо. Сакън да не се мине!
За мен неговото е стратегия с отличен потенциал и страшно куцо изпълнение.

Последна редакция: ср, 20 ное 2024, 13:45 от Reinа

# 522
  • София
Одри, то да беше само първата вечер, добре, че дойдоха Миро и Йочко да им направят читав заслон.

# 523
От няколко епизода имам чувството, че гледам детски приключенски водевил със загадки. Ако продукцията не спре с глупостите другия сезон ще го пропусна дори да успеят да прикоткат Любо Ганев, Данчо Йовчев и Ивет Лалова.
Продукцията явно е решила, че основните и зрители са между 4 и 7 годишни. Как го измислиха това двете гимнастички да отидат в "жунглата" да събират плодове... Искам името на този титан на мисълта и стратегиите... Предполагам че е същият който прави промотата. Поне да бяха пратили Венци с тях. Нещо от рода " Елате момичета да ви покажа къде берем ( крадем) плодовете. После пък Дзами, който от началото на сезона се мъчи да вари някакви билки и все е около огъня, най-накрая явно му се получи серум на истината. Отпи от него и даде даже на Киро. Изпаднаха в безумен катарзис и двамата. Някак си на Киро май му повярвах... Какви времена дойдоха да вярвам на Киро.
На играта Тренера пък изведнъж придоби стратегическо мислене. Вярно, може би му беше труден този пъзел който го е играл, но се усети и не си даде много зор. Защото направо щеше да  начертае мишената на гърба си.
И тук достигаме до загадката на сезона, кой е участникът със стратегията за обличане?
10 епизода се чудим кой може да прикрие нещо с дрехи... А то е като по "Етюд в червено" ( да ме прощавате ако в момента бъркам книгата, беше някоя на Артър Конан Дойл за Шерлок Холмс), остави нещо на най-видното място и то ще бъде скрито. Само дето трябваше да ни предупредят да гледаме с лупа, като Шерлок Холмс за да му видим мускулите. След това идва още по-безумната му изповед, как той от самото начало имал стратегия разбираш ли, да дреме в сандък и да прави напук на всички. И това било решено на родителски съвет преди да влезе в играта?!?... Оп, чакай малко... Нали и баща му щял да влиза, нещо стратегията куца.... Или щяха да дремят в сандъка  двамата?
Единствено мога да му повярвам за каузата защото знам, че съществува, а баща му мисля, че даже беше към партията на зелените по едно време.
Венци горкия пък иска да извземе функциите на държавата. Той донякъде е прав защото държава в момента нямаме... Лошото е, че направо го виждам като Дон Кихот.
Тази вечер очаквам поздравителна телеграма в бутилка от родителското тяло за Алекс.

Последна редакция: ср, 20 ное 2024, 14:07 от Лорд Шаш

# 524
Ами аз не мога да се сетя за нещо, което Алекс е направил в лагера. Бистра и Мая се въртят в кухнята, праха гащите на Киро. Joy Венци им обзаведе лагера, Миро направи заслон. Донякъде смятам че негативизма и мрънкането на Алекс идва от липсата на връзка с баща му, но това не е стратегия.

Продукцията явно е решила, че основните и зрители са между 4 и 7 годишни. Как го измислиха това двете гимнастички да отидат в "жунглата" да събират плодове... Искам името на този титан на мисълта и стратегиите...
Да, това с гимнастичките беше върха на бездарието, барабар с Миро, който търкаше масата. Само Алекс пак си лежеше в тази сценка. Даже не успяха да заснемат измислената експедиция, слаби актриси се оказаха Мая и Бистра. Сигурно имаше два кадъра как ги събират тези плодове и един по-дълъг как се любуват на гледката.

Последна редакция: ср, 20 ное 2024, 13:44 от Serene__

Общи условия

Активация на акаунт