🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 10 (17.11 - 24.11)

• 42 343
  • 1 098
  •   1
Отговори
# 525
Не харесвах Алекс и продължавам да не го харесвам, въпреки развоя на играта. Одобрявам единствено от гледна точка на обратите и непредвидимостите, които носи неговото "излизане от гардероба".

Но от обективна гледна точка, наистина имаше 1 - 2 синхрона, в които Алекс беше казал, че нарочно се скатава да не се набива на очи. Въпреки че не разбирам какво набиване в очи е да накладеш огън, ама нямам толкоз стратегически акъл, пък за АИ съвсем...
А това с дрехите е смехория. Едно, че много пъти е бил само по гащи, та за какво прикриване може да става дума. И второ, за какво криене става въпрос, човек?! С дрехи, без дрехи, от самолет си личи колко си слаботелесен.

Моята скромна теория е, че просто Алекс използва факта, че си е флегматичен, мързелив и темерут/социопат и една "стратегия" да се снишава хич не е далеч от натюрела му.
Щях наистина да ахна и да кажа "евала" ако човек, тип Жоро, беше подтиснал себе си и експанзивността си и го играеше тип Алекс, задрямал и вял.

Ама сега, как да го поздравя Сашко, като той просто си е такъв тип човек, с нищо не е показал, че е излязъл извън комфортната си зона.

А и друго не ми хареса - че изпитвал Миро. Миро може и да се окаже заблуден и подведен от Алекс.

# 526
но това не пречи да носи камъни

Последно (че да не почне Алекс да ми дължи адвокатски хонорар Simple Smile )
Оставям този пост на ВоденПъпеш от миналата тема Yellow Heart

https://bg-mam.ma/p/1707225/48835397

# 527
А бе какъв социопат е Алекс ???
Най- често социопатите са чаровни, добре приети в обществото, конфликтни и агресивни. Къде го видяхте това в Алекс ? Човекът от началото си казваше ,че стои под радара и че нищо няма да върши за да не се набива на очи.

А и за Кирцата да вметна защо никой не го спасил. Ами той вече един път беше спасен и му се даде втори шанс в играта, колко пъти да го спасяват ? Направо на финалче да го закарат. А на лоялният Кирцата, що тъй ни един друг участник не му вярваше ? Обикновено там където има дим има и огън.😉

# 528
  • Враца
Бе, аз нямам против стратегиите на Алекс, фантасмагориите  или каквото там прави или си мисли че прави. Но това негативно темерутско отношение "Ще им паля огън аз на тия" и да седи и той самият като скот на тъмно и на студено и без храна.. Ми , не го разбирам и не го харесвам!

# 529
Е, хубаво, пренесъл два камъка. Голямо геройство на фона на цялостното лежане.

Друго от синхрона му - когато разказа как още в самото начало на сформиране на лагера, при опит да се запали огън и няколко подвиквания около него "Алекс, Алекс", на него му писнало (???) и ги е зарязал.

Това не е стратегия, ще ме прощава. Просто ги е отсвирил да се оправят сами, щото на него не му се е занимавало. Много похвално, няма що.

# 530
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Последно (че да не почне Алекс да ми дължи адвокатски хонорар Simple Smile )
Оставям този пост на ВоденПъпеш от миналата тема Yellow Heart

https://bg-mam.ma/p/1707225/48835397
Да, но това е от миналата седмица. Да не забравяме, че преди това два месеца лежа в сандъка, без да си мръдне пръста за нищо и с нищо неразличим от един Мимо-Гарсия, чакайки да му построят заслон, да му намерят храна, да я сготвят, да го нахранят и да му измият съдовете.
Дори в снощния епизод, докато Венци и Миро чистеха лагера, той пак си лежеше и никой дори не направи усилие да го накара да свърши нещо. Миро разпредели задачите, като на Алекс се падна да пее. Т.е. вече и филипинските гарги са го научили, че работа не пипва дори и с пръчка.

# 531
Не мога да разбера това негативно отношение към Алекс. Според мен всичко е монтаж, показват кадри, където си лeжи, но може да е помагал в лагера. Нищо не знаем в действителност.

Последна редакция: ср, 20 ное 2024, 17:07 от dragomirios

# 532
Ееее, голямо изкривяване, ще ме прощавате. Оставиха го да лежи, защото имаше битка и е с рани на стъпала. И Венци го каза това и беше излъчено.

Не е казал, че му е писнало, а че не иска да става лидер в началото. Съвсем различен е контекстът.

Реално не знаем каква работа е вършил в лагера. Надявам се в Надкаст да го попитат, когато излезе, може и отчет по часове да даде Grinning

Много интересно каква яростна реакция породи това момче с поведението си. Мисля, че въпреки всичките си кусури, първият сезон е доста успешен. И изборът му за участник е топ. Колко коментара само предизвика.

Аз също не мисля, че Алекс ще е на финал. Но ми се иска и Бистра да не е там. Ще видим.

# 533

Друго от синхрона му - когато разказа как още в самото начало на сформиране на лагера, при опит да се запали огън и няколко подвиквания около него "Алекс, Алекс", на него му писнало (???) и ги е зарязал.

Той го обясни по друг начин, не че му е писнало, а по-скоро, че е осъзнал, че става твърде разпознаваем, започнал да си чува името от всички страни. Тоест, става твърде "видим", и стратегията му да играе под радара ще се провали. Затова умишлено си е дръпнал спирачка, и е оставил другите да се изявяват.
А иначе имаше няколко разговора с Кънчо и синхрони, още в първите епизоди, в които каза, че е решил да се снижава и да не показва истинските си възможности. Така че не е съвсем изневиделица тази стратегия, имаше индикации. Аз и за дрехите писах преди, че вероятно е той, но май почти никой не повярва.

# 534
Има голяма разлика между това да си лидер, но нарочно да не се набиваш на очи (Миро) и това да си мързел и да се скатаваш като дори не построиш заслон и 2 дни не запалиш огън (Алекс).

Думите, които неколкократно използва в 3 поредни епизода "какво ще им строя заслон на тия" са много неуважителни. По същата логика Миро и Йочко спокойно можеха да кажат "какво ще му строя заслон на този" и Алекс да продължи да спи под открито небе върху дрехите си.

Миро е деен без да има заявки за лидер, Йочко също. Венци и той като е деен да не би да е лидер?

# 535
А кой му каза на тоя Алекс, че има качествата и възможността да стане лидер, та се е дърпал насила да не става?

# 536
Много щеше да е интересно да приложи тази стратегия, ако се бяха формирали само 2 отбора. Дали и колко щяха да го изтърпят “алфите” да лежи в сандъка и да нищоправи, докато другите се грижат за оцеляването и продоволствието.
Според мен дори да е имал концепция тип “снижаване и ненабиване на очи”, то тя щеше да е коренно различна от това, което удобно му се получи при мимовците. За мен е чист късмет, че се оказа в позиция с 3 лагера, един от които от туристи.

# 537

Той го обясни по друг начин, не че му е писнало, а по-скоро, че е осъзнал, че става твърде разпознаваем, започнал да си чува името от всички страни. Тоест, става твърде "видим", и стратегията му да играе под радара ще се провали. Затова умишлено си е дръпнал спирачка, и е оставил другите да се изявяват.
А иначе имаше няколко разговора с Кънчо и синхрони, още в първите епизоди, в които каза, че е решил да се снижава и да не показва истинските си възможности. Така че не е съвсем изневиделица тази стратегия, имаше индикации. Аз и за дрехите писах преди, че вероятно е той, но май почти никой не повярва.

Ти да видиш! Егати самочувствието. Пък после Бистра била такваз и онакваз. Тоя е направо арогантен да си мисли, че е толкова голямата работа, че да има нужда чак да се крие, че да не го подушат що за супер-дупер-алфа-незаменим лидер е.

the doors, +1000
Извади късмет, нищо повече.

# 538
После пък Дзами, който от началото на сезона се мъчи да вари някакви билки и все е около огъня, най-накрая явно му се получи серум на истината.
JoyJoyJoyJoyJoyJoyJoyJoyJoyJoyJoy
изплюх си кафето JoyJoyJoyJoyJoy
Скрит текст:
откъде взимате анимираните емотикони? Вероятно ги пишете де

# 539
Ееее, голямо изкривяване, ще ме прощавате. Оставиха го да лежи, защото имаше битка и е с рани на стъпала. И Венци го каза това и беше излъчено.

Ами аз се предадох, явно на ден 2 или ден 3 е лепнато на Алекс, че е "мързел" и няма нищо, което да ги убеди в обратното, нищо, което после е направил, случило му се, казал е или ние казваме Sad

Не знам за вас, лично за мен, ако аз вляза като абсолютно равноправна с още 7 хора и се очаква САМО от мен да паля огньове и да строя заслони, пък други да се къпят в морето или да красивеят и аз нищо няма да правя, особено, ако не съм претенциозна и мога да си живея на тъмно и без навес.
Миро и Йочко са друга бира, влизат по-късно, влизат като бедни, но киборзи (демек са се набили на очи с влизането), трябва да са полезни някъде и да ги искат.

Общи условия

Активация на акаунт