🌴 Островът на 100-те гривни - премиера - тема 10 (17.11 - 24.11)

• 42 353
  • 1 098
  •   1
Отговори
# 540
Последно (че да не почне Алекс да ми дължи адвокатски хонорар Simple Smile )
Оставям този пост на ВоденПъпеш от миналата тема Yellow Heart

https://bg-mam.ma/p/1707225/48835397

Дори в снощния епизод, докато Венци и Миро чистеха лагера, той пак си лежеше и никой дори не направи усилие да го накара да свърши нещо. Миро разпредели задачите, като на Алекс се падна да пее. Т.е. вече и филипинските гарги са го научили, че работа не пипва дори и с пръчка.

Болят го краката, естествено, че ще лежи.

# 541
  • София
Една несподелена любов...

# 542
Забелязвам някаква много странна тенденция в публиката на риалити формати.(вкл.и в себе си понякога) Участниците се оценят или все едно са на спортен форум или все едно участват в мис Свят и трябва да апелират за световен мир. А те хорицата там са влезнали главно за пари и мисъл през главата им не минава за световният мир.😉
Повечето участници влизат за да спечелят нещо , да начешат егото си или заради адреналина, а тук из форума и най- вероятно и в социалните мрежи се издирва най- силният, най- честният или най- Големият човек. 🤣
Тук таме има и някой си с други цели-  като Миро и той е оплюван ,че видиш ли не се бори за "голямата награда",  или като Мимо на който никой не разбира целта , т.е.какъв го дири в такъв формат.😁 А в същото време  забелязвам и постоянното искане за нови и интересни лица и за жена победител. А точно и тези образи са най- вече "оплюваните". Парадокс след парадокс мила моя майно льо. Невероятна публика сме просто , угода нямаме. 😁
И в този ред на мисли супер си е сезончето за мен, дори и с "филърите". Страхотно запомнящи се образи, изненадващи обрати , забавни моменти , надграждане на образите ( поне на повечето )... има си по кого да плюем.😉 Шест плюс от мен, идеален ми е развоя до сега.
А няма значение кой колко гривни е спечелил (до сега) и кой е най- богат, защото полуфиналът би трябвало да е определящ. Важното е кой ще отпадне дотогава. 😉

П.П. Извинявам се на любителите на богатият български език ,че използвам думичката филър вместо пълнеж. Ама пълнеж все ми навява мисли за чушки и сърмички . И при мен като при Венченцо тече мисълта.😉😁

Последна редакция: ср, 20 ное 2024, 16:38 от Joy 05

# 543
  • Стара Загора
Ееее, голямо изкривяване, ще ме прощавате. Оставиха го да лежи, защото имаше битка и е с рани на стъпала. И Венци го каза това и беше излъчено.

Не е казал, че му е писнало, а че не иска да става лидер в началото. Съвсем различен е контекстът.

Реално не знаем каква работа е вършил в лагера. Надявам се в Надкаст да го попитат, когато излезе, може и отчет по часове да даде Grinning

Много интересно каква яростна реакция породи това момче с поведението си. Мисля, че въпреки всичките си кусури, първият сезон е доста успешен. И изборът му за участник е топ. Колко коментара само предизвика.

Аз също не мисля, че Алекс ще е на финал. Но ми се иска и Бистра да не е там. Ще видим.
  И аз съм като Алекс - мързи ме да пиша и за това се присъединявам към горното мнение

# 544
  • София
Разбира се, че тук всеки може да харесва/не харесва някого (и играч и съфорумец по изказванията) и да пише каквото/както си ще. Но относно самата игра - истината е в детайлите. Често те са нейде назад, или са вече пре-пре-предадени погрешно (че и тенденциозно; или поне на вяра) и снежната топка се търкулва.
(Благодаря не само на преразказващите какво дават под/над/из "храстите" - но и на онези, които аргументират поста си с посочване какво/кога и къде са видели, каквото са видели. Така мога и аз да потърся за себе си не съвсем слепешката.)
Нямам време за "комикс" днес, пък и tfn2k не ни е пропуснал отново, достатъчно изчерпателно е.
Искам само да обобщя или изкоментирам някои "наши си" мнения - заради натрупването и опитите за обективност. (Няма да ви изреждам, извинения, моля; изреченията са съвсем къси и подкрепят личното ми мнение.)
Скрит текст:
Истината е, че има хора, които са (ни) симпатични и други, които не са.
Едно е да имаш стратегия и да стоиш ниско, да стоиш в сянка, да си подбираш игрите, да правиш неочаквани ходове, съвсем друго е да си социопат.
Стратегиите са на играчите там, определенията - наши си. Така ги виждат определящите и си е тяхно право (стига да не е обидно). За онези "там" са си тяхната истина. А ние опитваме да сложим в "рамка" нашите констатации. Ами, не съм ОК. Предпочитам да им слагам "никове" като Бистра и Мътна, Пъзела или ДДД, да ги нарека мишки или дребни душици, но определения от социалната психология не съм раздавал. Това, дето съм ги "преименувал" (някой питаше общо за шоАта и имената) е отражение на моето отношение. Естествено, не претендирам, че е сполучливо винаги.
Пък и:
Скрит текст:
Ясно е, че Алекс си изигра стратегията по един от най-скучните начини за зрителите (може би само да нямаш никаква стратегия е по-зле), но друго нещо е много важно - да се казват тези неща още в началото. /./
Твърде късно дойде това разкритие и аз сега откъде да знам дали е истина и защо трябва да му вярвам? Ето защо тези неща се казват на синхрони.
Ами, гледайте със слушане и разбиране. Не пренаписвайте сценария на вече излъченото. Може и просто да не сте обърнали много-много внимание някъде там назад. Съвсем "трето" е и как/какво точно са ни казали островитяните. Четвърто е кога и защо продукцията ни е показала/не ни е показала нещо, как го е наместила в ефира и колко е подбутнала синхрона. (Снощният, включително.) Някои са гледали, а и помнят явно:
Скрит текст:
Още на един от първите си сихрони, Алекс си разказа стратегията. След това отново я повтори на по-късен синхрон.
Кънчо не искаше Миро в лагера. Алекс казва следното цитирам: "Миро със сигурност е наш човек, но хлъзгав е и той."
И много вярно: "Предаването не е житейска ситуация." И аз съм ги плюл заради морал или лицемерие, но "там" игрите се печелят кой както е решил и ги е изиграл. На някои им връзва, на други не. А дали ни харесва на нас - отделен въпрос. Да речем, че за Алекс споделям (не дали го харесвам или не; но за мен не е "фантазьор") това:
Скрит текст:
За мен Сашо е пълен фантазьор, а великите му стратегии щяха да си останат само фантазия, ако не беше любезната подкрепа от продукцията.
Още по-друго са "констатациите" с навлизане в лично пространство, които могат и да са спорни. Едно е да реагираме (и аз съм го правил), когато в темата на другото шоО коментирахме "шокът" в медиите по едно време, че Тупарев бил даден на съд и там нещо-си-с-парите и т.н. Различно е от:
Скрит текст:
Той и баща му я развява от години тая кауза, па има капанче на брега на морето и си живее живота. Борбата му е общината да не заграби плажната ивица там и да почне да строи, че ще му замине личният рай.
Не ме е упълномощил за негов "форумен адвокат", та ще река само, че и в 2-те изречения казаното не покрива действителността. Малко по-добре щеше да бъде, ако имаше малко повече "звезди" като Васо Гюров (отколкото като Константин-Коцето, да речем, или като кметЬОвете в традиционните БГ общини).
Завършвам. За N-ти път отбелязвам и личното си виждане в Островът, че "неразбирането" на формата започна от самите участници и продължава. Социалната игра не е обвързана непременно с "влизане" в 1001 коалиции, семейства, братства. Много е важна, но към момента водещи са задругите. Ами, да си разделят парите направо...
Скрит текст:
Добре де, какво печелиш от лошата социална игра и саможивост. Видя се, че хората, които са създали добри връзки със сълагерниците си имат шанс да бъдат спасени. Когато си единак и саможив на никого не можеш да разчиташ освен на себе си.
Още малко. Мисля, че на полуфинала ще им светне (без Миро, него трудно го разбирам, а го харесвам)
Скрит текст:
Тази игра се играе със стратегия, а не с коалиции. Втори сезон ще бъде по-интересен.
Ами, дано! За 2-я сезон. И докато пиша, Joy 05 вече го публикува (това няма да е "скрито"):
Повечето участници влизат за да спечелят нещо , да начешат егото си или заради адреналина, а тук из форума и най- вероятно и в социалните мрежи се издирва най- силният, най- честният или най- Големият човек. 🤣 /.../
А в същото време  забелязвам и постоянното искане за нови и интересни лица и за жена победител. А точно и тези образи са най- вече "оплюваните". Парадокс след парадокс мила моя майно льо. Невероятна публика сме просто , угода нямаме.
😁

Последна редакция: ср, 20 ное 2024, 15:56 от EmBrother

# 545
Да започна с поздравления за Ванеса, която реши да се включи в играта и да опита да организира жените. Доста късно се сети, но все пак има вариант да се пазят поне частично. Много лошо впечатление ми направи Бистра, която супер арогантно не искаше въобще да чуе и после, след като не я избраха да играе, мрънкаше като обидено дете. Пак се наложи Мая да и обяснява как се играе и да и мъкне социалната игра, което само показва, че по мое мнение, Бистра не трябва да печели, защото не играе сама.

Яд ме е, че Киро направи тази грешка в първата игра. Трябваше Георги да играе срещу Дамян и по възможност да го прати вкъщи. Много по-интересна динамика щеше да се оформи при този вариант. Как биха реагирали лагер 1, че и групата на Бистра. Проблемът беше, че при този едит как Кирил едва ли не си е изпълнил мисията, а Дамян е основен персонаж, нямаше много интрига кой ще си ходи.

Георги има потенциал да е легендарен злодей, но не иска да го използва. Супер силен е в игрите, добър манипулатор и оратор е, а може и да омайва хората. Ако си беше признал, вместо да говори за духовното извисяване и чакрите, щеше да ми е топ фаворит.

Като цяло сезона влезе в сериозен застой и лагер 3 контролират всичко. Дано нещо там се обърка, за да живнат събитията и да се наруши тази монотонност. Самият Алекс, който изведнъж стана голям герой, за мен е надценен. Не омаловажавам победите и качествата му, но той с изключение на играта с Миро, имаше по-леки противници, в подходящи за него игри и пак ги взе с доста късмет.

# 546
Одри, аз не видях някой да е писал, че САМО от него се очаква да пали огън и да строи. Даже Мая и Бистра донесоха кремък от лагер 2, и пак нищо. Все пак трима "мъже" бяха, можеше да се включат с някаква дейност.
И аз не го харесвам, не проумявам, че ще се скатаваш, без да си създадеш някакви удобства.

# 547
Огънят в едно първобитно домакинство, каквото са те в момента на този остров, е много важен!
Каква дума бихте използвали за мъж, който се има за силен, но не би помогнал на няколко жени да запалят огън и да има някакво домакинство и домашен уют, съответно и приготвена храна?  А каква дума бихте използвали за мъж който се има за силен, но не би забил два кола в земята и сложил още четири над тях за да направи навес за да могат всички там да спят на завет и сухо?
Питам Ви и като жени какъв би бил отговора за такъв мъж, ако Ви е на среща в такава ситуация?
Това за мен не е стратегия, ако е стратегия тя граничи с мазохизъм.

Последна редакция: ср, 20 ное 2024, 16:54 от Лорд Шаш

# 548
Някой (съжалявам не запомних кой) каза, че Венци прилича на Тор, а Алекс на Локи.

Остриетата на Лагер 3

Oбщо 66 гривни Grinning

Последна редакция: ср, 20 ное 2024, 20:06 от Одри ♡

# 549
Огънят в едно първобитно домакинство, каквото са те в момента на този остров, е много важен!
Каква дума бихте използвали за мъж, който се има за силен, но не би помогнал на няколко жени да запалят огън и съответно да има някакво домакинство и домашен уют, съответно и приготвена храна?  А каква дума бихте използвали за мъж който се има за силен, но не би забил два кола в земята и сложил още четири над тях за да направи навес за да могат всички там да спят на завет и сухо?
Питам Ви и като жени какъв би бил отговора за такъв мъж, ако Ви е на среща в такава ситуация?
Това за мен не е стратегия, ако е стратегия тя граничи с мазохизъм.

Сопол е думата Grinning

# 550
  • София
Не може да сравнявате реалния живот със състезателно реалити Simple Smile Аз не съм гледала Ники Маринов в Сървайвър, но го гледах в интервю и той също рзказваше, че така ги е тормозил. Той си хване нещо и яде, за другите нищо не носи, да отпадат.
Игра е това, игра и се играе, не е състезание за мис Свят или Ергенът Wink

# 551
  • България
Някой (съжалявам не запомних кой) каза, че Венци прилича на Тор, а Алекс на Локи.

Остриетата на Камп 3

Oбщо 66 гривни Grinning

А по средата - Бистра.

# 552
Ники Мартинов не е добър пример за участик в подобен формат.
Той е пример за човек, умеещ да оцелява на самотен остров, но в социалната игра беше гОла вОда.
Пък Алекс никак не прилича на Мартинов, че не го видяхме да пали огън, да прави заслон (Мартинов и люлеещ се стол си направи или нещо подобно и слънчеви очила 😎), а преди това и на племето си създаде удобства.

# 553
Така, само се включвам с коментар относно играта.

Играта за оцеляване беше уникално тежка битка и изключително зрелищна.
Много  ми хареса и ме държа докрая. В копаенето бяха като бобкатчета.
Бях за Киро и се надявах, че ще оцелее още веднъж. Продължавам да съм на мнение, че той беше по-добрия играч, въпреки че вчера с тази пръчка малко се озори.

Изключително много ще липсва този натурален образ. И лично мение - може да е бил груб и нелицеприятен, но доста честен и директен.
Киро,  "евала брат" , 20 игри - респект.

Относно играта за шампионският залог - на фона на тази за оцеляване ми се стори някак си по безлична и мудна, а и Тренера според мен нещо би задна.

Социално -лично мнение
Радвам се, че съществуват хора като Венци  и се надявам да са повече такива.
За Александър Гюров - не мисля да си губя времето и коментирам допълнително паразитната  стратегия, арогантността му и чувството му за превъзходство спрямо всичко с пулс на този остров.
Очаквам още да се разкрие, защото това което чухме вчера е само върха на айсберга.

Остриетата на Камп 3

Oбщо 66 гривни Grinning

А по средата - Бистра.

Хахха аз бях, Одри ♡  мерси. Според староскандинавската митология единственото нещо което иска освен чука на Тор е богинята Фрея., слОчаеност Grinning

Последна редакция: ср, 20 ное 2024, 17:18 от count(ess)_horror4e

# 554
Ники Мартинов не е добър пример за участик в подобен формат.
Той е пример за човек, умеещ да оцелява на самотен остров, но в социалната игра беше гОла вОда.
Пък Алекс никак не прилича на Мартинов, че не го видяхме да пали огън, да прави заслон (Мартинов и люлеещ се стол си направи или нещо подобно и слънчеви очила 😎), а преди това и на племето си създаде удобства.

Не може да сравнявате реалния живот със състезателно реалити Simple Smile Аз не съм гледала Ники Маринов в Сървайвър, но го гледах в интервю и той също рзказваше, че така ги е тормозил. Той си хване нещо и яде, за другите нищо не носи, да отпадат.
Игра е това, игра и се играе, не е състезание за мис Свят или Ергенът Wink

Имам бегъл спомен от Ники Мартинов, но помня, че той им направи много хубав навес и им обясняваше за бамбука като го сложат един в друг как се получава като турски керемиди. Построи доста други работи в този лагер. Съответно го набелязаха за силен играчи почнаха да играят срещу него. Мисля, че тогава имаше един момент в който беше на някакъв остров самотен и си ловеше разни работи и се хранеше. Човекът можеше да си изкара там доста време. Но да е ловил нещо и да не го е споделял с племето си не помня.

Общи условия

Активация на акаунт