Отговори
# 555
  • София
Както се казва "Поживëм, увидем"  Joy
Но ако вземем за база Максимала, където едва правеха 15-20хил. гледания, не виждам как ще се избие един средно голям бюджет, камо ли "много голям". Е все пак може разбиранията ни за големината (на бюджета де, не на друго) да се различават Joy
Само за справка може да вметна, че цялата зрителска база на първия сезон на О100Г е грубо 300-350хил./епизод и дори и при близки на тези стойности, подобно шоу не може да си покрие разходите без да се пусне на платено излъчване или пък да се наблъска до негледаемост с продуктово позицииониране

# 556
Монетизацията е едно, но има и продуктово позициониране и спонсори. Доста по-сериозни са приходите, отколкото изглежда, а рискът като качваш в развит канал, е значително по-малък, отколкото в телевизията.

Абсолютно!  Монетизацията е нула цяло и нищо процента в общата  сметка.

Но не мога да разбера какво е това пренебрежение от някои форумци към онлайн платформите  - "защо се е захванал с ютуб".   
И традиционните телевизии и традиционните вестници са на път към изчезване. Да, винаги има някои който  си  иска старото, но кервана си върви.

# 557
  • Другата България
Понеже аз написах това “защо се е захванал с ютуб“, и не, че съм длъжна да се обяснявам, но все пак да кажа - написаното по никакъв начин не означава, че го асоциирам с пренебрежение съм въпросната....платформа.
“Захващането“.
Странно ми е, не го очаквах от Халваджиян, и си написах мнението.
Обяснението, което Niya- даде, предположението ѝ, ми звучи логично и ще се радвам, ако е така.

# 558
Максимал може и да не са дръпнали с много гледания, но Къщата на инфлуенсърите има голяма популярност и аз по-скоро очаквам новото предаване да е с подобен успех, а защо не и по-голям. Павен Колев и Ицака си имат натрупана фенска база от къщата, това за тях ще бъде от голяма полза. Както сега изглежда странно големи продуценти да отидат в YouTube, така изведнъж това може да стане нещо обичайно.

# 559
  • Другата България
Може, разбира се.
За момента обаче ми е странно, защото рейтингите са /засега/ основно от ТВ формати.
Но да, бъдещето и според мен /ще/ е в онлайн продукции.
Въпреки, че ще е нужно време аудиторията да свикне с това.

# 560
  • София
Е от какво друго да са рейтингите. То пълното име е "Телевизионни рейтинги" Joy
Инак във т.нар платформи за споделяне на видео съдържание си имат броячи и всеки може да отиде да види колко точно гледания има всяко видео.
Малко да вметна и за "бъдещето". Какво точно е бъдещо на ютуб например? Ми той съществува от 20 години, и благодарение на малоумните си политики, вече е далеч от разцвета си. Още преди много години се появиха другия тип платформи (Нетфликс е от 2007, т.е и той е на почти 20 години), които имат много повече възможности и свобода за реализиране на всевъзможни формати, и тези платформи отдавна са не "бъдеще", а "настояще". Обаче дори там не виджаме чак такова изобилие от реалити формати, нито пък разточителност по отношение на бюджетите.
А ако си говорим за "бъдещето", то там аз поне не го виджам чак толкова розово. От една страна търпението на зрителя вече все по-трудно се задържа от безкрайно дълги серии (вместо това нещо кратко, стегнато, но съдържателно). А от друга страна, като че ли почти всичко което може да се измисли е вече е измислено и "свежите" идеи се свеждат да интерпретираш по определен начин нещо старо, с цел поне за кратко да му вдъхнеш малко нов живот.
Все пак всеки нов формат си заслужава поне да му се даде малко шанс (макар че ако ще е нещо като КИ, то аз съм пас). Има няколко критерии които поне аз гледам в началото:
1. Концепцията (тук засега знаем, че ще гледаме как ще оцеляват хора, които нямат никакъв опит в оцеляването).
2. Механика на играта (още не се знае нищо)
3. Кастинга (най-важният от всички). Как ще се прави, какви хора ще се вкарат. От горчив опит знаем БТВ колко формата са прецакали заради слаб кастинг
4. И едва накрая идва самата реализация на всичко замислено. Аз тук по-скоро сум на мнение, че никаквата намеса от страна на продуцкията във самото развитие, никога не води до добри резултати (както и прекалената такава - нужен е просто много усет и късмет да се намери точния баланс)

# 561
  • София
И аз не мисля, че ютюб е в разцвет, напротив. Много канали залязоха. Младите са в тик ток. Много зависи какво ще е предаването за това дали ще има успех.

Къщата и Диви и красиви имаха голям успех, докато Максимал не особено.

# 562
Ако съдя по себе си, дълги формати вече не могат да ми задържат вниманието. На десетата минута съм на телефона и едва слушам. Това важи и за ТВ, и за YouTube. Щом при милениал е така, представете си какво е при по-младите. Не завърших нито един сезон на Къщата на инфлуенсърите, от Диви и красиви изгледах първите 2-3 епизода, от риалитито на Бачорски - същото нещо. При наличието на толкова платформи и продукции от всякакви държави, българските винаги ще са ми план X (тук сложете буква от края на азбуката).

# 563
  • Другата България
Наясно съм от какво са рейтингите.
Написала съм го.
Но не изключвам в бъдеще гледаемостта да се измерва по друг начин.

# 564
  • София
На мен не са ми интересни толкова чуждите риалитита, само Сървайвър ме е грабвал и навремето Amazing race, гледала съм последните години и любовни. Задържат ми интереса, но не както родните продукции да предизвика някакво вълнение. Особено някакви двойки от двата края на САЩ, ясно е, че няма и да се видят повече след риалитито, а и аз няма да чуя повече за тях.

# 565
В предишния си коментар визирах сериали, но пропуснах да уточня. Чуждестранни риалитита не гледам изобщо, започвала съм първите епизоди на няколко, но дори тях не съм довършвала. Преди години гледах Masterchef & Hell's Kitchen заради Гордън Рамзи, но бързо ми омръзнаха.

# 566
  • София
Пак да попитам, защо в "бъдеще"? Аз съм чувал разни истории, че и в момента телевизиите си ги мерят по други начини. JoyJoyJoy

# 567
В предишния си коментар визирах сериали, но пропуснах да уточня. Чуждестранни риалитита не гледам изобщо, започвала съм първите епизоди на няколко, но дори тях не съм довършвала. Преди години гледах Masterchef & Hell's Kitchen заради Гордън Рамзи, но бързо ми омръзнаха.

Препоръчвам:

The Great Canadian Baking Show
и оригинала
The Great British Bake Off

Stuck Out Tongue

# 568
Благодаря, Soney! 🌷

The Great British Bake Off го свързвам с един епизод на Ted Lasso, така че задължително ще го проверя.

Последна редакция: пт, 11 апр 2025, 23:46 от IriS`

# 569
  • Другата България
Пак да попитам, защо в "бъдеще"? Аз съм чувал разни истории, че и в момента телевизиите си ги мерят по други начини. JoyJoyJoy
Защото така мисля.
И защото не вярвам на чужди "истории".

Общи условия

Активация на акаунт