Работа, CV-та, HR-и, съвети - 96

• 31 636
  • 852
  •   1
Отговори
# 30
Да ... Как ли пък не ГТ?
Чета в Гугъл как търсят шофьори. Високи осигуровки, втора категория труд и още реклама ...

Но имам близък приятел. Утре каква смяна е ще разбере днес след 15/17 часа. Една отпуска не може да планира. Извънредния труд при тях е много.

Общо взето при тях е пари за здраве. Психическия стрес им разказва играта.

Не го усещам като моето.

# 31
Ами струва ми се, че вече ти е късно за преквалифициране към офисен планктон, а дори и да не беше, едва ли ще вирееш добре там. В днешно време позициите, които предлагат едновременно свобода и добро заплащане, не са толкова много.

# 32
Шофьор на такси или ГТ. Куриер на Спиди или Еконт, но там си има влачене на пратки.

# 33
Ами помисли какви други професии са свързани с шофиране. Може нещо да ти допадне. Такси, линейка, персонален шофьор, багер, трактор, доставчик на насипни или течни стоки, които не се разтоварват ръчно. Изкарай категория за по-голям камион, там също не свалят товара на ръка.

# 34
Извънредната работа при ГТ е много, защото няма хора, а няма хора, защото заплатите им са ниски, влезли са в един порочен кръг. По принцип просто шофьор без никакви други задължения или умения никога не е взимал добри пари. Или ще бачка извънредно, или ще хамалува, или някакви други задачи ще му възложат, несвързани с въртене на волана, или няма да се прибира с месеци. Не само шофьорите, всеки търси хем да не си дава зор, хем да го кефи работата, хем да валят пари, но с нещо трябва да направи компромис.

# 35
Е стига де, момиченце на 40... С тоя стаж да не си на 25, че момиченце...
Като си изкарала С, защо нямаш документи?
За мен Гр. Стоки си е точно за тая възраст, като ти писне всичко и нямаш никакви квалификации... Сядаш на касата и толкоз. Гледам ги около нас в малките вериги са тамън така. Не като си млада с енергия да хабиш време за нищоправене...
Тролей се кара по-лесно. На ММ чинка му беше ватманска сумати години (в Бургас), не те знам къде си ..

# 36
  • Melmak
Може да пробваш с тролей или трамвай. Виждам доста жени карат точно такива превозни средства.

Иначе мислила ли си за нещо в друга сфера? Да хванеш някакъв друг занаят. Не може всички да са в офис и да се кефят на това. Помисли за работа във фабрика/завод или кухня.

# 37
Здравейте, въпроса ми е насочен повече към хората които наемат хора и гледат СВта - какво мислите за разчупените и леко забавни и креативни СВта?

# 38
Ако кандидатстваш за нещо забавно и креативно може и да ги оценят. Но в повечето случаи ще направят лошо впечатление.

# 39
  • Melmak
Зависи за какво кандидатстваш. Представям си строителен инженер с 20 години опит и леко забавно cv.

# 40
  • София
Забавата няма място в сивито. Креативността - може.

Относно препоръчването на хора - какъв е вашият опит? Вие препоръчвате ли познати на по- високи от вашата позиция и обратно - вас препоръчвали ли са ви? При условие, че има съответствие на квалификация и изисквания, разбира се.

# 41
с 18 години опит не си момиченце
седни си на гъза и си намери нормална работа
доколкото си спомням шофьорската обсесия ти е от 3-4 години
спиди и еконт са вариант

на строителен инж няма да му хрумне да подава забавно CV
ти за какво кандидатстваш?
аз тия ги пиша в графа ‘откачалки’, реално се оказват само за себе си забавни

# 42
  • Melmak
Аз доста препоръчвах преди, случвало се е и за по-високи позиции от моята в хоризонтална посока, не вертикална.

Преди взимахме добри бонуси и яко препоръчвах. Сега е слаба работа, а и хората около мен се промениха, нямам толкова близки и познати, на които да предлагам. При нас позициите станаха много профилирани с много специфични изисквания.

Опитът ми иначе е позитивен, доста хора са били наети от препоръките ми през годините, не съм имала някакви проблеми.

# 43
В сферата на маркетинга, копирайтинг и писане на съдържание кандидатствам. Има резон за разчупени СВ според мен, но не съм била никога от страна да търся хора и се зачудих как би се приело

# 44
А защо не някакъв търговски представител? С "С" можеш да бъдеш практически търговски представител на всичко, макар че с опита, който имаш в сферата на хранителните стоки, може би е удачно да се насочиш към бързооборотните стоки.

Общи условия

Активация на акаунт