Работа, CV-та, HR-и, съвети - 96

• 31 663
  • 852
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Пост ковидно се очакваше растеж. И се наемаха всякакви хора, с или без квалификации, за да се подготвим за бързия растеж. Той, обаче, не се състоя.
Сега сме на това дередже, но си е силно за притеснения. Чакам с нетърпение да видя накъде духат ветровете.

# 16
Лошото е, че сме в политическа криза, да не кажа спираловидна даже. Цялата държава кара на издихания, нищо не се случва в очакване "какво ще се случи". Не виждам как ще се измъкнем....

# 17
  • София
Проблемът е, че освен икономически, политически проблеми почват и в Европа, сега в Германия се очакват избори, във Франция имаше избори... като цяло обстановката е политически силно нестабилна. Чака се да се види и победата на Тръмп до какво ще доведе... та не е само до чакане какво ще се случи, аз очаквам доста пасивност в месеците до януари и до инагурацията (как ли се пише това на български) на Тръмп.

Ще поживеем и ще видим. Но ни чакат тежки времена.

# 18
  • Melmak
В някои сектори си имаше растеж пост ковидно. Нормално е, много бизнеси се наложи да минат онлайн, наложи се да се разработват платформи, да се дигитализират повече и повече. В сектора на услугите също, имаше цял сектор, който беше “затлачен” по време на ковид, всякакви събития, свързани със събиране на много хора и подобни.

Сега просто се успокояват нещата. Иначе съм съгласна за политическата нестабилност и затишието до НГ заради встъпването в длъжност на Тръмп. Но да не навлизаме в политическия привкус, в България все сме си в криза. 😁

Аз лично съм малко на stand by. Не се притеснявам от съкращения, нито че ако се наложи да си търся нова работа няма да намеря. Може да не е оптимална, но няма да съм без доходи. Просто в момента ми е много широко около врата в работата и разполагам с най-ценното - време. Признавам, че не сегашната ми позиция вече малко ми писна. Обаче няма нищо интересно отворено вътрешно като позиция.

# 19
То и принципно сега е затишие откъм търсене-предлагане на работа заради празниците. Почти като през юли-август.

# 20
За да има икономически растеж, трябва да има ползватели на стоки и услуги. Населението намалява, а и голяма част, от малкото останали, ползват услуги и пазаруват от съседни страни. Друга част изобщо не работят и нямат намерение да работят в България. Парите изкарани по чужбина ги харчат пак в съседните държави. Та няма откъде да дойде растеж.

# 21
  • София
Чудя се всяка вечер на бг новините, откъде изкарват тия данни за намаляла инфлация и увеличени доходи на българите…..

# 22
  • София
А като сме в рецесия, защо искат още да вдигат прага....

# 23
  • София
Защото няма пари. Голяма част от доходите са в сивата зона, там няма как да се пипа, та пак, хората, които се осигуряват на официални доходи.

# 24
  • София
Да, реторичен беше. Проактивно обедняване на населението на светло. Като прибавим и инфлацията - наваксване на ръста на заплатите от 2022-а

# 25
И на мен ми е леко притеснено, още повече, че аз в момента съм на изпитателен срок. Но от друга страна се успокоявам, че това са циклични явления. Последните 10, ако не и повече години, беше постоянен растеж и беше ясно, че това не може да продължи вечно. Не сме само ние, икономиките на Германия и Швеция през третото тримесечие официално влязоха в рецесия.

# 26
Ще сканирам трудовата книжка, за да я пратя до централен офис на новата ми работа, който е в друг град. Това ще е третата ми работа. Трябва ли да сканирам страниците от предните ми 2 работни места? Защо им е тази информация?

# 27
Да, сканирай им всички работни места. Нужно им е за да ти изчислят стажа по специалността и съответната надбавка към заплатата.

# 28
Как се борите с чувството за безизходица? Когато не знаете накъде?

...

Седя, търпя но то и няма какво. Доказах се ...
А после накъде?

Последна редакция: ср, 20 ное 2024, 07:07 от Поми

# 29
Шофьор в градския транспорт? Парите ще са повече, а кашони няма.

Общи условия

Активация на акаунт