BIG BROTHER 2024 - сезон 6 (тема 7 - 18.11 - 25.11.)

• 72 090
  • 2 119
  •   1
Отговори
# 885
Все професии при които се упражнява власт чрез монопола над насилието който упражнява държавата за да има ред в нея. Органите на реда и силата в една държава, полиция, армия, надзиратели. Това поведение контрол чрез насилие, което изисква държава от тия органи за поддържане на реда, се пренася после обаче вкъщи във връзката. Та е логично, тия професии да са най често срещани в домашните насилници. Интересно защо медицинските сестри и от двата пола са следващите. При тях е обратното, държавата ги призовава по професия не да упражняват насилие за налагане на ред, а да упражняват грижа към други хора. Така че наистина е странно.
Общото между полицаи, войници и медицински сестри е, че всички са виждали много насилие. Медицинските лица винаги казват, че трябва да се научиш да претръпваш към болката и страданието, иначе ще съсипеш психиката си. Явно това се пренася и в семейния живот в немалко случаи. Другото е, че те често са атакувани, включително физически, по време на работа. Повечето агресивни пациенти не смеят да изкарат гнева си върху лекаря и някак си винаги сестрите го отнасят. Още една обща черта с полицаи, затворничари и т.н. - те самите са били жертва.

# 886
При това положение щеше да е интересно, ако са номинирани тези тримата, хората кого биха изгонили: мъжът с пиянската просташка проява, момичето със свръх реакцията или момичето с пасивното поведение.
Аз лично бих гласувала за Виктор. Ако обаче изборът беше между последните два варианта, щях да избера Атижа. Не мисля, че пасивността ѝ се дължи на някакъв ступор и невъзможност да осъзнае случката - все пак не е невръстно девойче, а 30 г жена с опит, включително и такъв на чалга певица. За мен не би било чудно, ако тя не намира нищо лошо в случката, все пак видяхме, че критериите ѝ за "вулгарно" и "стилно" са малко по-особени, но поведението ѝ беше много непоследоватено и подвеждащо. Първо се оплака и показа, че не е било приятно, после пред Виктор се отметна . Можеше спокойно да заяви на Виктор, че не му се сърди, но предпочита това да не се повтаря и да си постави границите. Достатъчно е възрастна, за да се отстоява дори и с характерната ѝ мекушавост и нежелание да обиди някого. Защото иначе злепостави единствения човек, който реагира, и тук няма никакво значение дали този човек е Ванеса, Пенка или Гошо.

# 887
  • София
Аз съм да, как ме разкри?

От 14 годишна си във форума като гледам 🤣

# 888
Мернах на телефона на колежка кадрите от ситуацията. От видяното - за мен категорично не може да става дума за закачливо пошляпване, както се опитва да се изкара. Да не говорим за погледа, който и метна добичето.
Някой снощи сравни DJ Паци Брей с блобфиш Joy голямо попадение Joy

# 889
Все професии при които се упражнява власт чрез монопола над насилието който упражнява държавата за да има ред в нея. Органите на реда и силата в една държава, полиция, армия, надзиратели. Това поведение контрол чрез насилие, което изисква държавата от тия органи за поддържане на реда, се пренася после обаче вкъщи във връзката. Та е логично, тия професии да са най често срещани в домашните насилници. Интересно защо медицинските сестри и от двата пола са следващите. При тях е обратното, държавата ги призовава по професия не да упражняват насилие за налагане на ред, а да упражняват грижа към други хора. Така че наистина е странно.
Има логика. Първите са овластени, и заедно с властта върви и чувството за безнаказаност. Отделно ежедневното сблъскване с най-лошата страна на реалността изкривява представите им. И при медицинските сестри има някаква логика. Те се подложени на неимоверен стрес срещу нищожно признание. Не всички издържат. За разлика обаче от силовите спортисти и донякъде за разлика от овластените, малко стават медицински сестри, защото по принцип са насилници. Спомням си колко се изненадах, когато обявиха делото на 5-те медсестри и палестинския лекар в Либия. А мой колега каза, че изобщо не би се учудил, ако обвиненията са верни. Направо изпаднах в шок. Тогава той сподели, че майка му е медсестра и куп други неща относно тяхната работа, за които не бях се замислял. Но не им е мястото тук. Мисълта ми е, че има логика и за медицинските сестри, поне за мен.

# 890
Ако тримата бъдат номинирани е ясно че изхвърча Виктор. Защото аудиторията на предаването е основно женска. И генерално, изначално от женска солидарност, към насилието над жени, като проблем в обществото, няма как Виктор да оцелее, сред мнозинство от жени сред зрителите, и няма как Ванеса да не спечели вота. Обаче има вероятност и вместо да бъде изгонен Виктор, да бъде изгонена Атижа, незаслужено заради постъпката на Ванеса. Защото не е изключено, Виктор да получи подкрепа по линия, че е неправилно поведението на Ванеса в динамиката на други двама души, тя да определя какво е сексуално насилие, защото тя накрая почна да се кара и на Атижа. Кажи бе Атижа, кажи. Тя почна и от нея да изисква, освен от останалите съквартиранти да го обвинят в сексуално насилие.

Но аз лично в такава ситуация не бих я подкрепил нея. Защото не уважава личното пространство на Атижа, и я накара да се чувства ужасно неудобно, като жертва на изнасилване. А и се караше на другите, че не обвиняват Виктор в сексуално насилие. Ванеса щеше да е в правото си да обвинява останалите че не се намесват, ако Виктор беше почнал да я хваща, да я дърпа при себе си, тя да се дърпа, да се съпротивлява и никой да не се намеси. Та е възможно, Атижа незаслужено да си тръгне. Защото всеки има право да подкрепи един участник. А Ванеса и Виктор ще взимат гласовете на двете гледни точки, си мисля, но е доста вероятно и Виктор да изхвърчи.

# 891
Довечера ако има трима номинирани ги виждам като Виктор, Веселка и Марио/Ланеца.

# 892
Не знам дали някой от вече изгонените съквартиранти пише, но изобщо не е нечувано участници в риалити предавания да следят религиозно какво се пише в бг-мама и дори директно да влизат в пререкания с хора в респективните теми, така че и тук не би ме изненадало да се случи/случва. Не говоря за конкретния момент между другото 😁

Ооо сподели, заинтригува ме

# 893
Довечера ако има трима номинирани ги виждам като Виктор, Веселка и Марио/Ланеца.
Ако не подарят пак някой имунитет по тъп начин. Вече като нищо очаквам “Викторе, ако кажеш правилно името на майка си, ще спечелиш имунитет”. 🙄

Аз мисля, че номинирани ще са Виктор, Ванеса и Веселка. Няма смисъл да пропиляват глас за Марио, би трябвало вече да са го разбрали. Той ще е в топ 3.

# 894
Ако не подарят пак някой имунитет по тъп начин. Вече като нищо очаквам “Викторе, ако кажеш правилно името на майка си, ще спечелиш имунитет”. 🙄

Аз мисля, че номинирани ще са Виктор, Ванеса и Веселка. Няма смисъл да пропиляват глас зс Марио, би трябвало вече да са го разбрали. Той ще е в топ 3.

Точно тези тримцата ще са

# 895
Сега разбирам защо поетът-математик постоянно държи табелката с името на Теодора върху снимката й. Наизустява го за подобни случаи.

# 896
Форума се чете и бгмама е институция,доказано е през годините.Тези,които сме тук от години знаем,че четат медии,роднини на риалити звездите- самите те също,имало е включвания тн.Не е нищо ново.
tiesto_bg е мъж. Wink
Аз наистина искам да изгонят вече Витьо,а може и Веселата.

Последна редакция: чт, 21 ное 2024, 16:10 от *Амбър*

# 897
Ванеса за пореден път не успя да се обоснове адекватно. Иначе по принцип е права. На Атижа видимо не и беше приятно, но според мен искаше да тушира скандала, което така и не се получи. Виктор на пияна глава каза, че Атижа е щяла да изгори, ако я е нямало Теодора, а сутринта изведнъж вече не беше негов тип. Да не говорим колко похотливо погледна като я шляпна. Подозирам, че ако нямаше камери и повече щеше да си позволи.  

Веселка не виждам за какво ще искат да я номинират. По ми се вярва, че третата ще е Ванеса.

Последна редакция: чт, 21 ное 2024, 13:49 от cashmere

# 898
Сега разбирам защо поетът-математик постоянно държи табелката с името на Теодора върху снимката й. Наизустява за подобни случаи.
Зачудих се онзи ден каква математическа е завършил. Каза, че на финала щели да са шест човека и той искал да е с шестимата си най-близки. 6+1=6? 😁

# 899
Не знам дали някой от вече изгонените съквартиранти пише, но изобщо не е нечувано участници в риалити предавания да следят религиозно какво се пише в бг-мама и дори директно да влизат в пререкания с хора в респективните теми, така че и тук не би ме изненадало да се случи/случва. Не говоря за конкретния момент между другото 😁

Ооо сподели, заинтригува ме

Моята памет с имена е трагична, така че за съжаление не мога да цитирам участници по име, но в последните 4-5 сезона на Фермата, всеки път имаше поне един, а понякога повече, които идваха да се оправдават защо са се изложили, какво не било показано. Някои участници дори не се опитваха да се крият, а директно идваха в темата с имената си. Последния сезон на "Един за друг" също имаше участник, който се изявяваше. А всъщност най-големият пример е Сървайвър, но не сезона с Благо Джизъса, а преди това - тогава имаше солидно 7-8 човека, които признаха, че четат непрекъснато темата за предаването и отговаряха на критика.

Според мен идва от това, че бг-мама е един от малкото форуми, които още са живи в интернет пространството. Някак си ти дава също така анонимност. Това няма как да го получиш във фейсбук. Видяхме колко нелепо изглеждаше Косара, когато се караше с хора в коментари в социалните мрежи. По-лесно е да се скриеш зад юзърнейм 😁

Общи условия

Активация на акаунт