Вкусни коледни награди от „Мое Твое Наше“ – участвайте в играта!

  • 13 038
  • 251
  •   1
Отговори
# 45
  • София
  • Мнения: 606
Любимата ни баница със сирене и кашкавал
1 пакет кори за баница
4 яйца
200 грама сирене
200 грама настърган кашкавал
1 чаша кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
Масло
Смесват се яйцата, натрошеното сирене, настърганият кашкавал и млякото с угасената в него сода. Всяка кора се маже с разтопено масло и по дължината се слага от сместа, завива се на руло и се подрежда в тава, също намазана с масло. Пече се на 180 градуса до готовност, завива се с кърпа да се задуши и готово. Най-вкусно е с чаша айрян. Simple Smile

# 46
  • Мнения: 1 580
Аз купувам изварата ви.
Използвам я за баници, кифлички и разядки.

# 47
  • София
  • Мнения: 21 356
С изварата Ви често правя любимите на дъщеря ми Понички с извара:
500-600гр извара
1 голямо яйце
2 с.л. кисело мляко или заквасена сметана
1-2 с.л. захар
щипка сол
0,5 ч.л. сода
1 - 1.5 чаша брашно
Пудра захар за поръсване

Към изварата се добавят яйцето, киселото мляко/сметаната, захарта, солта, содата и брашното и хубаво се омесват. Получава се меко тесто, от което се изрязват кръгчета с дупка в средата или други форми по желание и се пържат в загрято олио до златист цвят. Още топли се поръсват с пудра захар.

Сиренето Топика обичаме да прибавяме към салати, слагаме го и на пица.

# 48
  • Мнения: 29 270
Баница, солен кекс и шопска салата са ми любими

# 49
  • Мнения: 254

 Питка със сирене

# 50
  • Мнения: 5 689

Тутманик с готово тесто. Късат се парченца тесто, разтеглят се, пълнят се със смес от сирене и извара. Оформят се топчета, редят се в предварително намаслена тава. Мажат се с жълтък и се поръсват с настърган кашкавал и галета. Пече се до зачервяване.

# 51
  • Мнения: 152
Домашна пица

Взимам готово тесто за пици, ако имам време и желание го меся, но се случва по-рядко. Разстилам желаното количество в тавичка, отгоре намазвам с лютеница и нареждам нарязано пуешко филе, нарязани маслини без костилка и гъби, нарязани на тънко. Слагам във фурната да се запече до полуготовност, след което изваждам тавичката, поръсвам с ронена чубрица и вашия кашкавал, и връщам обратно, докато кашкавалът се разтопи хубаво.
Със сигурност няма нищо общо с италианските пици, но пък се получава изключително лесно, бързо, вкусно и добре ухаещо.

# 52
  • Мнения: 5 561
Баница със сирене:
400гр кори, 300гр сирене, 3 яйца, 150мл газирана вода и кафена чашка сгорещено олио
Намазвам тавата с малко олио, редя кори, ръся обилно сирене, после редя отново кори.
Нарязвам на парчета, заливам с горещото олио и разбитите яйца с газираната вода.
Пека я около 40-45мин на 180 градуса в предварително загрята фурна.
За съжаление нямам снимка.

# 53
  • Washington,USA
  • Мнения: 2 122
Необходими Продукти
кашкавал - 500 г
бутертесто - 200 г
яйца - 1 бр. голямо, или 2 бр. малки
олио - за пържене
* мерки и количества

Как да приготвим паниран кашкавал в бутертесто
Нарежете кашкавала на дебели и едри кубчета. По желание го оваляйте в любими ваши подправки или натрошено люто сухо чушле. Може да го оставите и така без добавка на допълнителни вкусове или пикантност.

Разгърнете лист бутертесто и го разточете, за да изтъните още повече. Важно е тестото да е на много фин пласт, за да стане хрупкаво и да се изпържи добре.

Изрежете, така че да можете да завиете плътно всяко парченце кашкавал, без да го правите на повече от един пласт, за да си остане фино, но и да е добре запечатано.

Ако докато сте завивали, бутертестото е омекнало, приберете за кратко в хладилник.

Загрейте обилно количество олио на умерен огън.

Кашкавачетата завити в бутер тесто, потапяйте в разбито яйце и пържете до златисто. Пърженето никога не трябва да се осъществява на силен огън, защото яйцето ще добие бързо загар, но отвътре тестото има опасност да не се сготви или най малкото да не стане хрупкаво. Затова - бавното пържене е идеалният вариант за панираните кашкавалчета (от 9 степени на 4-5-та).

Изваждайте готовият паниран кашкавал върху хартия за печене, за да попие излишната мазнина.

Поднесете това апетитно мезе - паниран кашкавал в бутертесто, топло, по този начин ще се насладите на много мекия и почти втечнен кашкавал, обвит от страхотна хрупкава коричка.

# 54
  • Мнения: 1 852
Тутманик



Продукти:
(добре би било, ако продуктите са със стайна температура)
2 яйца
70 г олио
250 г кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
220 г брашно
300 г сирене

Приготвяне:
1. Разбийте с тел яйцата.
2. Прибавяте олиото към тях. Разбивате, за да се смесят.
3. Към киселото мляко прибавяте содата, разбърквате и
изсипвате съм яйчената смес. Отново разбивате.
4. Добавяте брашното и разбърквате до еднородна смес.
5. Прибавете и натрошеното сирене. Разбъркайте с шпатула.
6. Прехвърлете сместа в тавичка, която сте застлали с хартия за печене.
Ако използвате тефлонова - намаслете я с краве масло, за по-ароматна коричка.
7. Печете на 200 градуса С до готовност - около 35-40 мин с вентилатор.
Проверявайте с клечка изпичането.

Може да използвате и миксер с бъркалката за кекс.
Идеален е за закуска с любима топла или студена напитка.
Добре е да се изчака малко, за да се поохлади и тогава да се нареже.

# 55
  • Мнения: 640
Питка със сърце от сиренце

1 с.л. сол
1 с.л. захар
11 гр. Суха мая/ 42 гр. Прясна мая
250 мл. прясно мляко
900 гр. Брашно, пресято
4 големи кокоши яйца (от едното жълтъка + 1 с.л. прясно мляко за намазване, белтъкът му - при останалите съставки)
125 гр меко масло
200 гр сирене или извара Мое Твое Наше
Сусам за поръсване


Забърква се тесто с продуктите отгоре, течните съставки поемат около 900 гр. брашно.
Оформят се топчета тесто, които се разпъват  на ръка, пълнят се със смес от сирене и/или извара. Топчетата се редят в предварително намаслена тава. Мажат се със смес от разбит жълтък и супена лъжица прясно мляко. Питката се поръсва със сусам. Пече се на 160 градуса, до зачервяване.

# 56
  • Мнения: 705
Питка с краве сирене “Мое твое наше“

Необходими продукти за тестото: 700 гр. брашно; 1 яйце; 300 мл. прясно мляко; 2 супени лъжици кисело мляко; 150 мл. вода; 20 гр. мая; 5 супени лъжици олио; 1 супена лъжица сол; 1 супена лъжица захар;
Необходими продукти за плънката: 120 гр. Сирене; 1 яйце;
Сусам за поръсване отгоре.

# 57
  • Мнения: 2 715
Баница със сирене:
Необходими продукти:
1 пакет готови кори
1 чаша газирана вода
4 яйца
400 гр. сирене
1/2 ч. прясно мляко
Масло

# 58
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 41 878
не съм попадала на продуктите ви.
подозирам, че малките топченца ще станат любими на порасналото ни момче.
с бащата сме традиционалисти - сиренето -  с няколко капки зехтин и червен пипер.
кашкавалът - на кубчета, с грозде и червено вино Wink

# 59
  • Мнения: 866

Продукти:
1 пакет кори за баница
4 яйца
300 г сирене
300 г кисело мляко
100 мл. олио
150 мл. газирана вода

Сиренето се натрошава. Прибавят се яйцата, олиото, киселото мляко и газирана вода. Сместа се разбива добре.

В намазнена тава се слагат две кори за баница. Леко се намачкват и се поръсват с олио. слага се от плънката и след това още две кори. Баницата се реди по този начин до изчерпване на корите.

Баницата се залива с остатъка от плънката и се пече в загрята на 180 фурна за около половин час или до златисто.

Общи условия

Активация на акаунт