🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LXIV 🎬

• 39 357
  • 739
  •   2
Отговори
# 495
  • Berlin
Аз затова не чета вече мнения за филми, ама хич. Е, чета, но не ги взимам предвид, защото после или изпускам хубав филм, или гледам с фалшиви очаквания. Особено ако го е писал някой с левия си крак, тогава прескачам директно, статии или видео мнения пък още по-малко ме вълнуват. Трейлър, анотация, актьорски състав - това ми е достатъчно.

# 496
  • Галифрей
Освен това забравих да кажа друго,че вече има толкова много филми  се чудят какво да измислят. Доста  филми са така само като се видят трейлърите ви става явно сюжета на филма и знаете какво ще се случи. Няма изненада, защото вече има такъв преди 20 години.

# 497
Всички си съставяме мнение малко или много по трейлъра. Но темата е Гледах! - тоест за лични впечатления, а не кой какво е познал. Аз не оспорвам правото на лична преценка или това, че се е ориентирала според предпочитанията си, но просто като пише коментар потребителката да го пише за филми, които е гледала.
Защото с какво ми помага коментар от сорта - за нищо не става. Кое не става, коя част не ти хареса, кое беше по-зле от друг филм, който ти е харесал, кое остана недоизяснено в сюжета, как беше заснет...
Това са все неща, които може да се коментират от личен опит. Иначе аз трейлърите и ревютата мога да си ги прочета и сама.

# 498
Може да се прочете ето например аз съм гледала След и на мен не ми е харесал и го споделям тук .. Приличат ми тези  филми на поредицата 50 нюанса но по лек тинейджърски вариянт . Не е единствената която го е правила , доста хора определиха наскоро един български филм като посредствен няма да му казвам името то се знае кой е без да са го гледали , но тогава никой нищо не каза . Съгласна съм и със твърдението че трябва първо да се гледа нещо преди да се съди , но честно казано и по трейлър някой път като гледам даден филм и аз казвам че е скучен . Всеки може да употреби тази дума не виждам чак такъв проблем .

# 499
Темата е и за новини и мнения, свързани с филми, не само за ревюта.

# 500
Днешната филмова препоръка:

"Седмият континент" (1989)
"Der siebente Kontinent" (1989)

За какво се разказва?
За едно на пръв поглед обикновено семейство, което взема крайното решение да отхвърли живота, такъв какъвто го познаваме.

Кой играе?
Биргит Дол, Дитер Бернер, Лени Танцер

Защо да го гледаш?
Защото този филм е смразяващо пленителна дисекция на рутината и празнотата на модерния живот. И защото тази история ще те провокира да си зададеш неудобни въпроси за смисъла на всичко, което приемаме за даденост. Гарантирано от М. Ханеке.

Филмът е наличен в hbo max

Последвай ни за ежедневни филмови препоръки!
#ОнзиФилм

# 501
  • Fire & Blood
"Носферату", не съм никак впечатлена, поредното разочарование се оказа и този филм.
Реално ми беше муден, сякаш нищо не се случваше, героят на Никълъс Холт много ме дразнеше
с тъпотата си. Лили Роуз Деп ми хареса, за едно гледане филмът става, за препоръка не.

Дописвам.... по повод 80-тата годишнина от освобождението на Аушвиц днес, се сетих за един
невероятен филм. Много силен, много добре направен, какво е било да те депортират и да
оцеляваш в този лагер, целия ужас, жестокост, безнадежност.
С Кирстен Дънст и Британи Мърфи - "Дяволска аритметика".
https://www.imdb.com/title/tt0179148/

Последна редакция: пн, 27 яну 2025, 20:28 от Jess!

# 502
  • София
Падингтън 3 си запази лидерската позиция в боксофиса.
Слаб старт на Клас 90, но логично. Това не е филм, който да прави пари. НФЦ и БНТ явно се целят пак във фестивали, но и ако бюджета е малък ще са на печалба, само дето не знам колко им е бюджета, защото никога не си ги обявяват както е по белия свят. Филмът е добър между другото. Тепърва ще пиша.
Човекът-вълк с кошмарен старт. И той ми хареса и за него ще пиша тепърва.
Гунди ще ги докара до 9.8 млн. и за некви си 200 хилки (реално по-малко) няма да може да ги закръгли на 10 млн. Ядец.

В Щатите е спокойно. Там Муфаса и Соник 3 са се захапали кой ще направи повече пари на домашния фронт. Има битка и между Злосторница и Моана 2.
Бруталистът продължава да си трупа милиончета.

# 503
Днешната филмова препоръка:

"Съвсем нов завет" (2015)
"Le Tout Nouveau Testament" (2015)

За какво се разказва?
История в която Бог е дребнав тиранин, Брюксел е неговият офис, а дъщеря му решава да пренапише правилата на Вселената.

Кой играе?
Беноа Пулвор, Пили Гроан, Йоланд Моро, Катрин Деньов

Защо да го гледаш?
Съчетавайки фантазия, черен хумор и хуманност, този филм не просто пародира религията – той я преосмисля, предлагайки един по-шантав, по-сърдечен и може би по-справедлив свят.

Филмът е достъпен в apple+

Последвай ни за ежедневни филмови препоръки!
#ОнзиФилм

# 504
Изгледах Соник 3 - хареса ми.
Не знам какво повече да кажа, много добра поредица, заслужава си успеха!

# 505
  • София
Човекът-вълк (Wolf Man) (2025)
https://www.imdb.com/title/tt4216984/

Вчера го гледах на кино.
Филмът е римейк на класическия едноименен филм на Юнивърсъл от 1941 г. (имам си го в пребогатата ми лична колекция и дори си го превъртях набързо, за да си го припомня преди да отида на кино за да гледам новия прочит).
Като цяло историята се повтаря, но има ключови промени относно героите и може би това е подразнило не малко хора, често оценяващи първосигнално, но за мен лично тези промени работят много добре и това което видях сега като история ми е много по-правдоподобно и реалистично от класиката от 1941 г. И тук изобщо не говоря за ефекти и т.н. Несравними са нещата и е нелепо да се сравняват така филмите.
И двата филми са добри, всеки за епохата си. Препоръчвам ги и двата. И стария (който е черно бял) и новия.

Накратко, филмът разказва за ликантропията и за първичните инстинкти. И кое ще се окаже по-силното? Първичния инстинкт на звяра, животинския вълк в мъжа или любовта на бащата към дъщеричката си?
Няма да издавам нищо, но има много брутални и плашещи моменти. Не е за хора със слаби нерви, но е супер попадение за закоравелите хорър фенове като мен. Логично, все пак режисьор е Лий Уанел (Убийствен пъзел ; Коварен капан).
Сценография, операторска работа, визуални ефекти - ТОП ниво.
Имам леки критики относно играта на Кристофър Абът и преходът от миналото в настоящето, но бели кахъри са това.

А девствените и исполински гори в Орегон са толкова внушителни и красиви. Дори само заради пейзажа си струва да се види на голям екран. Но за съжаление нещо зло витае из горите... 😖 И не, не е гризли, нещо по-лошо е...

Препоръчвам, особено за голям екран! 😊
-
7.0 / 7.5

След Човекът-вълк, гледах българския ''Клас 90''
https://www.imdb.com/title/tt29625265/

Хареса ми и него също го препоръчвам! Социална драмедия! 😊

По-дълго ревю съм писал в съседната тема:
https://bg-mam.ma/p/1689042/49221466

# 506
  • Бургас
Diavolo с новият "Човекът-вълк " ме подсети за едноименния филм от 2010 с Антъни Хопкинс и Бенисио Дел Торо!  Хубав беше. За жалост , май не съм гледала (нямам спомен поне ) филмът "майка'' от 1941 г...

Последна редакция: вт, 28 яну 2025, 23:00 от lady Koup

# 507
  • София
Да, беше хубав филм и той, но този е по-брутален от двата.

Още нещо да добавя. Имаше моменти в които виждахме през очите на 'звяра' и 'чувахме' с него...
Беше брутално добро, просто нямам думи! Simple Smile

# 508
The Apprentice: Чудех се доста време, дали да го гледам, но преди няколко седмици му дадох шанс. От една страна, историята на Доналд Тръмп ми е много интересна. Още от 2006-7, когато пуснаха едноименното предаване по ТВ2, което следях с огромен интерес, почнах да се запознавам с биографията му. От друга страна, всеки който дори малко следи ситуацията, е наясно че Холивуд е просто апарат на демократите и това че филма излезе преди изборите, ме караше да съм адски скептичен.

Вече по същество, първата половина беше страхотна. Представена ни е историята на Доналд Тръмп в началото на 70-те години в Ню Йорк. Баща му Фред е строителен предприемач, който има проблеми, тъй като е съден за дискриминация от чернокожи, че не ги допуска в сградите си като наематели. Тези обвинения заплашват семейния бизнес и Тръмп предприема отчаян ход, за да помогне. Запознава се с един от най-влиятелните и брутални адвокати за времето си - Рой Кон(Джереми Стронг). След известно време, успява да го убеди той да поеме защитата им. Следва период, в който двамата се сприятеляват и не само печелят делото, но Кон му помага и в други бизнес проекти, а освен това му помага да разбере как функционира съдебната система и как с няколко правила можеш да контролираш средата и тя да работи в твоя ползва.

За сметка на това, втората половина е ужасна и представлява отвратителна пропаганда. Изведнъж образът на Тръмп, който е добре балансиран и с доста нюанси, е изкривен до обикновен злодей, който гази всичко и всички по пътя към успеха. Дори самия Рой Кон, който заболява от СПИН, тъй като е гей (макар и да отрича, че това е болестта му) е представен за жертва. През първата половина, този човек е показан като брутален и безскрупулен тип и накрая зрителя уж трябва да му симпатизира, само за да се очерни Тръмп.

Плюсовете на филма, са както вече казах, първата половина, бруталната игра на Джереми Стронг в образа на Кон, добрата игра на Себастиан Стан като Тръмп. Мария Бакалова играе Ивана Тръмп и е ок, макар че ролята и не е много голяма. Минусът е втората половина, която е почти негледаема, по описаните по-горе причини. Давам 6/10 като бонус за актьорската игра.

# 509
Да - и аз споделих, когато го гледах, че образът на зрелия Тръмп е много фалшив. Трябва да го приемаме като страшен и жесток - ами просто изглеждаше изкуствено.

Колкото до Рой - не съм сигурна дали Иванка нарочно не му каза накрая, че ръкавелите са фалшиви, за да си отмъсти за драмата с предбрачния договор. Може да е злопаметна.

Общи условия

Активация на акаунт