🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LXIV 🎬

• 39 344
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Смелчаги, аз до втората половина не стигнах. Simple Smile

# 511
Am I racist? Съжалявам за двойния пост, но анкетата горе ме подсети, че не съм го коментирал, макар да го гледах преди време. За незапознатите, това е документален филм, продукция на DailyWire. Самите DW са консервативна медийна група, продуцираща съдържание в интернет, имаща собствена платформа DW+,  а от няколко години правят и филми. През годините бях запознат с Бен Шапиро и Кендъс Оуенс, която вече не е при тях. Миналата година, докато с един приятел коментирахме кампанията за изборите в САЩ, той ми препоръча и другите им канали и така се запознах и с другите им проекти.

Та въпросния филм е дело на едно от култовите им лица - Мат Уолш. Целта му е да покаже истинското лице на хората, печелещи от разделението в американското общество по цвят на кожата, както и отвратителното лицемерие на т.нар. DEI - Diversity, Equity and Inclusion лидери. За целта, той започва като себе си и естествено не е приет на подобни събирания. За да се внедри, той се дегизира и по много забавен начин започва да влиза в тези кръгове, да взема интервюта от замесените и ги оставя те сами да се изложат. Накрая почва да се среща с истински американци и им говори за тъпотиите как всички са расисти и т.н., за да види реакцията им и да докаже, че целия този цирк се поддържа от демократите и хората в сянка, които управляват техните политики. На практика филма е документален, но и доста забавен и се постига ефекта на политическа сатира, без Мат Уолш да излиза от образ. Не съм сигурен, дали ако човек не следи тези процеси, би му бил интересен, но продукцията е страхотна и времето мина неусетно. Давам му 9/10. Гледам съм още една продукция на DW+ - Lady Ballers, в която основна тема е транс безобразието и как мъже участват в женски спортове. Той също е интересен, макар и бидейки игрален. В близкото бъдеще ще опитам да изгледам и предишния филм на Мат Уолш - What is a woman?, където темата е как левите политици и хората следващи ги, умишлено не искат ясна да дефинират какво 
е да си жена и съответно пак косвено е намесена транс идеологията.

# 512
What is a woman е страхотен,намери време да го гледаш. Аз така не съм се чувствала никога. Направо бях едновремено възмутена,отвратена,абе направо още ме тресе като се сетя как мигах на парцали,докато го гледах.
Помня,че се чувствах по подобен начин като изгледах  Престъплението на века -също много интересен документален филм.
Този за расизма не съм го гледала,благодаря за препоръката!

# 513
При "I am Racist?" също е така. Реално, лицата показани във филма са толкова отвратителни, че ако не ги иронизираш, само трябва да ги псуваш и обиждаш цял филм. То това е великото на този проект, а именно как Мат Уолш не излиза от образ. Без да спойлвам, към края има сцена където е в ТВ студио като DEI експерт. Преди това им прави семинар. Ако бях аз, не бих издържал да ги говоря тези неща без да се разсмея. Но той е титаничен трол генерално. Беше отишъл със същата дегизировка на конвенцията на демократите - DNC, което също беше култово.

# 514
И аз исках да го гледам, но бях все заета с нещо друго, а и имах едно наум, че ще ме ядоса.
Ще потърся откъде да го сваля (вероятно не от Замунда, защото напоследък са станали нагли).

Сега очаквам някъде да се появи Бриджит Джоунс 4 - тъй като съм чела книгата, предполагам, че филмът няма как да е по-добър (летвата е много ниско), но все пак харесвам първите филми и заради тях следя франчайза.

# 515
  • София
Попитах нашумелия DeepSeek, кои са десетте най-велики филма на всички времена.

Ето какво ми отговори:
п.п. Изводът: ChatGPT приключи курса. Китайския чатбот-изкуствен интелект е много, много по-добър. 😀

Определянето на "най-великите" филми е субективно и може да варира в зависимост от критериите и личните предпочитания. Въпреки това, има няколко филма, които често се появяват в списъци на най-добрите филми за всички времена, базирани на критични оценки, популярност и културно влияние. Ето един такъв списък, вдъхновен от различни източници, включително класациите на AFI (American Film Institute) и Sight & Sound:

„Гражданинът Кейн“ (Citizen Kane) (1941) – Режисьор: Орсън Уелс

Често смятан за най-великия филм на всички времена, благодарение на иновативната си режисура и сюжет.

„Казабланка“ (Casablanca) (1942) – Режисьор: Майкъл Къртис

Класика в жанра романтична драма, известна с незабравимите си диалози и герои.

„Кръстникът“ (The Godfather) (1972) – Режисьор: Франсис Форд Копола

Епична сага за мафията, която е определяща за жанра.

„Титаник“ (Titanic) (1997) – Режисьор: Джеймс Камерън

Епична любовна история, поставена на фона на историческата катастрофа.

„Психо“ (Psycho) (1960) – Режисьор: Алфред Хичкок

Революционен филм на ужасите, който променя жанра.

„Звездни войни: Епизод IV – Нова надежда“ (Star Wars: Episode IV – A New Hope) (1977) – Режисьор: Джордж Лукас

Култов филм, който преопределя научната фантастика.

„Вълшебникът от Оз“ (The Wizard of Oz) (1939) – Режисьор: Виктор Флеминг

Магическа приказка, която продължава да очарова поколения.

„Списъкът на Шиндлер“ (Schindler's List) (1993) – Режисьор: Стивън Спилбърг

Мощна история за Холокоста и човешкия дух.

„2001: Космическа одисея“ (2001: A Space Odyssey) (1968) – Режисьор: Стенли Кубрик

Визуално и философски завладяващ филм, който разширява границите на киното.

„Полет над кукувиче гнездо“ (One Flew Over the Cuckoo's Nest) (1975) – Режисьор: Милош Форман

Драма, която изследва свободата и бунта срещу системата.

# 516
Самият факт, че са само американски филми е достатъчно красноречив.

# 517
Днешната филмова препоръка:

"Игрите на дявола" (2007)
"Before the devil knows you are dead" (2007)

За какво се разказва?
За двама братя, които планират обир, който обаче не се случва така както са го замислили.

Кой играе?
Итън Хоук, Филип Сиймор Хофман, Мариса Томей, Албърт Фини

Защо да го гледаш?
Защото Сидни Лъмет умее да разказва истории по неподражаем начин. И защото в последния си филм е събрал състав от актьори, които никога не разочароват.

Филмът е достъпен в amazon prime, apple+ и hulu

Последвай ни за ежедневни филмови препоръки!
#ОнзиФилм

# 518
Оскар Айзък е Виктор Франкенщайн - може да гледам заради него, но още не съм решила, не харесвам историята:

# 519
  • Somewhere far away
Оууу! чудно. аз пък харесвам и историята! ще се гледа.

# 520
  • София
Пусната е новата анкета! 😊
Време е да разведрим малко обстановката с най-любимите ни комедии.

Ето и кои екшъни се класират за големия финал:

1. Умирай трудно - 26 гласа
2. Скорост 24
3. Леон: Професионалистът 18
3. Смъртоносно оръжие 18

Скрит текст:

# 521
Гласувах вече .. Обожавам комедийте също толкова колкото филмите на ужасите .. Топ три са ми . Капан за Родители , Систър Акт и на първо място Американски Пай е няма такава комедия и такъв смях .. Любим култов образ без който този филм щеше да е за никъде е този на Стифлър .. Падам си с неговият образ, особенно със едни негови сцени във който буквално ме е болял коремът от смях . Първата трилогия е най добрата . BlushBlush

# 522
  • Галифрей
Ехе не ми стигнаха гласове щях да гласувам за всички 😂 Май само два не съм гледала Американски пай и другият забравих. Иначе останалите съм гледала любими класики ❤ Гледала съм сигурно всички филми на Луи Дьо Финес. Те са ми на първо място. Мистър Бийн също Бриджит Джоунс, Тутси и др.

# 523
Малко ми бяха 6 опции. Wink

Иначе последно гледах Fly Me to the Moon. Става. Бих казала, че имаше химия между Скарлет и Чанинг .

# 524
И на мен ми бяха малко опциите този път Simple Smile

Като стана дума за Бриджит - снимка на целия каст, от премиерата преди дни:
Скрит текст:

Авторката на романите - Хелън Филдинг, е русата жена отдясно с тъмночервената рокля.

Общи условия

Активация на акаунт