🎥 Всичко за филмите: Гледах! Искам да споделя! Ревюта, премиери, новини...LXIV 🎬

• 39 397
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
Гледах “Твоя вина”. Подобаващо продължение на първата част от филма, допадна ми.
Кога се очаква да излезе и третата част на филма?

# 436
  • Галифрей
Този  филм е класика, ако на някой му се гледа нещо семейно,комедийно https://www.themoviedb.org/movie/31203-le-petit-nicolas?language=bg-BG
Французите нямат гршка 😘❤

# 437
  • Burgas, Bulgaria
Скрит текст:
Добре, ще ти напиша няколко заглавия. Някои са като Жега, други по-сходни с Бърлогата, но като цяло са криминални екшъни. Все някой няма да си гледала, ако пък се окаже, че си ги изгледала всички пиши, ще ти измисля други.

Лице назаем (Face/Off) (1997)
Обичайните заподозрени (The Usual Suspects) (1995)
Бандата на Оушън (Ocean’s Eleven) (2001)
Банковият обир (The Bank Job) (2008)
Да изчезнеш за 60 секунди (Gone in 60 Seconds) (2000)
Клопка (Entrapment) (1999)
Скалата (The Rock) (1996)
Въздушен конвой (Con Air) (1997)
Обществен враг (Enemy of the State) (1998)

Предполагам си гледала филмите с Том Круз за Мисията невъзможна? Ако случайно не си, гледай ги.

А филмите за Джейсън Борн?
5 филма са. Задължителни.
Ето ти линк да видиш хронологията
https://en.wikipedia.org/wiki/Bourne_(franchise)

Гледала ли си сериала,  La casa de papel (2017)?
https://www.imdb.com/title/tt6468322/
Ако не си задължително го започвай. Абсолютна класика. Задължителен.

Айде стига ти толкоз. Simple Smile
Много ти благодаря, Diavolo, някои вече изгледах, гледала съм и "Наркос", заемам се сериозно да наваксам. Flowers Hibiscus

# 438
  • София
Емануела (Emmanuelle) (2024)
https://www.imdb.com/title/tt20247888/

Гледах го на кино. Залата гробовно празна, а филмът дори не попадна в топ 10 в боксофиса за изминалия уикенд.
В крайна сметка филмът е чак на 12 място и е гледан само от 1097 зрители и приходите са в размер на 15 022 лв. Трагедия! Но то е ясно, че този тип филми не се правят за да носят пари. Въпросът е кой луд ги разпространява на голям екран в България и очаква приходи... Отговорът е Александра Филмс. 😀

Пореден френски напън да съживят емблематичния от 70-те филм, Емануела (1974), който за времето си беше порядъчно скандален. И този филм е по романа на Еманюел Арсан от 1967 г. Само че тук ''Емануела'' не е скучаеща съпруга на френски дипломат, а работи за голяма компания, която притежава верига от хотели, а тя работи като 'Контрол на качеството' Работа мечта. Обикаля по хотелите, получава най-доброто от тях (смеят ли нещо друго), а тя ги оценява.

В интерес на истината филма ми държеше вниманието до неговия край. Последните 20 минути някъде бяха безумни и за мен всичко което беше съградено се срути като кула от карти. Ако финалът беше като началото и средата на филма щях да дам оценка между 6 и 7, което е много за подобен филм, но уви...

Главната героиня има работа мечта, но е неудовлетворена от живота. Все едно е фригидна, но не чисто медицинския термин отново невъзможността да получи оргазъм. По някаква причина въпреки честите и сексуални забежки със случайни мъже (и жени) след акта тя се чувства празна, отегчена, нещастна.
Тя непрекъснато търси своята сексуалност и върховната наслада. И в един екзотичен хотел в Хонг Конг тя среща загадъчния и неуловим Кей, който единствен не откликва на похотта и я отбягва, което я влудява и тя започва да го преследва (с мярка разбира се и всичко това беше умело описано и изиграно). Кей обаче се оказа асексуален. Ето ви една странна комбинация. Жена нимфоманка с мъж, който не е правил секс от години и не изпитва никакъв стремеж към него, защото не вижда изобщо смисъл от живота и че ние сме обречени. Човека е прочут архитект и строи прегради срещу океана, но океана рано или късно ще вземе своето и ще ни погълне, така за какво е целия този труд...?

Имаше потенциал за нещо повече, а сега поредния филм в нищото.
Само да кажа, че в Анора имаше много повече секс отколкото в Емануела... 😀

По-скоро става за гледане на компа, но само ако имате време.
-
5.5 / 5.0

# 439
Гледах “Твоя вина”. Подобаващо продължение на първата част от филма, допадна ми.
Не са лоши филмите, приятни са, ама и двамата главни са мнооого дървени горките, добре че са хубави, да им го по простиш донякъде Grinning В първия се справяха далеч по-добре.
Книгите са пъти по-добри.
Ще има и британска версия, ама нямам желание да ги гледам и тях Grinning

Излезе информация за Бруталиста, че е използван AI при направата. Обяснили са, че било само за част от аудиото при унгарския и по никакъв начин не засяга изпълненията на актьорите, ама върви обяснявай сега, че е само там.

Гледайки боксофиса, нашия и международния, хората обичат анимации Grinning и тук-там някой хорър.

# 440
Всъщност аз видях, че в озон има преордър на книгата “Наша вина”, но за съжаление май е на английски, така че явно ще почакам третата част на филма, което май ще е през 2026 година ?

Не са лоши филмите, приятни са, ама и двамата главни са мнооого дървени горките, добре че са хубави, да им го по простиш донякъде Grinning В първия се справяха далеч по-добре.
Книгите са пъти по-добри.
Ще има и британска версия, ама нямам желание да ги гледам и тях Grinning

Излезе информация за Бруталиста, че е използван AI при направата. Обяснили са, че било само за част от аудиото при унгарския и по никакъв начин не засяга изпълненията на актьорите, ама върви обяснявай сега, че е само там.

Гледайки боксофиса, нашия и международния, хората обичат анимации Grinning и тук-там някой хорър.

# 441
Излезе информация, че Том Холанд ще е Одисей, а не Мат Деймън, както предполагаха по повечето сайтове.
Сега се спекулира, че ще има млада и стара версия на героя, както и на Пенелопа.

# 442
Гледайте "Истинска болка" (2024)

За какво се разказва?
За двама братовчеди, които пътуват из Полша за да почетат паметта на своята баба. Призраци от семейната им история ще направят пътешествието им трудно по ред причини.

Кой играе?
Киъран Кълкин и Джеси Айзенберг.

Защо да го гледаш?
Защото вече харесваш К. Кълкин след запомнящото се негово участие в "Наследници". И защото освен талантлив актьор, Джеси Айзенберг доказва, че го бива и като сценарист и режисьор.

Филмът е достъпен в стрийминг платформи (Hulu)

# 443
  • София
За какво е бил "канселиран" Брендън Фрейзър?
https://www.facebook.com/reel/1557993098227581?mibextid=rS40aB7S9Ucbxw6v
Пп. Спейси след оправдаването, не съм го засичал в значителен проект?
Сетих се и за Алек Болдуин - какво се случва с него...

# 444
Знам тази история - заради сексуален тормоз (от страна на мъж). Наистина гадно!

Интересно как никой не вярва, че Том Холанд може да бъде Одисей. Сега повечето хора се придържат към теорията, че или филмът на Нолан ще разкаже историята от гледна точка на Телемах, или ще е в няколко части, като първата ще е за Телемах.
Видях много смешни коментари за Холанд и Тимоти Шаламе в Редит (във връзка с този филм и това, че ги кастват във всички по-големи проекти). Изглежда ужасно много хора ги виждат по същия начин, като мен.
А едно време какви актьори имаше...

Нолан прави хубави филми, обаче не знам как може да имаме толкова различен вкус що се отнася до актьорите... И един човек от водещите не ми харесва.
Харесвам Килиън Мърфи и Робърт Дауни джуниър, но тяхното участие е само слух.

# 445
Днешната филмова препоръка:

"Обрат на съдбата" (1990)
"Reversal of fortune" (1990)

За какво се разказва?

За богаташ обвинен в опит за убийство на собствената си съпруга и неговите усилия да отърве затвора.

Кой играе?
Джеръми Айрънс и Глен Клоуз

Защо да го гледаш?
Защото Джеръми Айрънс и Глен Клоуз са повече от безупречни в история, която гарантирано няма да ви остави равнодушни.

Филмът е наличен в Amazon prime.

# 446
По-добре The Fugitive.

# 447
  • София
Антиуспех: Седем номинации за "Златна малинка" за "Жокера: Лудост за двама"
"Жокера: Лудост за двама" получи най-много номинации - седем, за антинаградите "Златна малинка", предаде АФП. За най-лош филм и най-лошо продължение са сред категориите, в които комедията, определяна като комерсиален провал миналата есен, може да получи статуетка.
https://www.actualno.com/cinema/antiuspeh-sedem-nominacii-za-zla … news_2380254.html

# 448
Днешната филмова препоръка :

"Невинни години" (1993)
"The age of innocence" (1993)

За какво се разказва?

За любовен триъгълник в който мъж се разкъсва между съпружеската вярност и копнежа по нещо ново, непознато и вълнуващо.

Кой играе?

Даниъл Дей - Люис, Мишел Пфайфър, Уинона Райдър

Защо да го гледаш?

Защото Мартин Скорсезе е събрал брилянтни актьори за да разкаже простичка, но трогателна история.

Филмът е достъпен в hbo max

# 449
  • Бургас
Днешната филмова препоръка :

"Невинни години" (1993)
"The age of innocence" (1993)...

Един от случаите, в които (за мен), филмът е по-добър от книгата!

Общи условия

Активация на акаунт