Стани богат - тема 26

• 19 351
  • 743
  •   1
Отговори
# 615
Маркирах Видин,но само защото в сцена от сериала "Записки по българските въстания",в театър във Видин през антракта в гардеробната актьорите се просълзиха,когато научиха,че Левски е обесен. И навързах нещата.

# 616
Някой може ли да ми обясни защо brain rot на български е написано като една дума – брейнрот?

# 617
Някой може ли да ми обясни защо brain rot на български е написано като една дума – брейнрот?

И слято се среща brainrot.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Brain_rot

# 618
Краят на Под игото - толкова елементарно!

# 619
И за Никълъс Кейдж е общоизвестен факт.

# 620
Да, добре, че жената отговори веднага, вместо да се правят, че го измислят в момента.

# 621

Е, въпросът е за Оксфорд, не за Уикипедия. Simple Smile

# 622
Мисля, че е слуга, т.е. А, но не съм сигурна.

# 623
Мисля, че е слуга, т.е. А, но не съм сигурна.

Да.

# 624
Слуга, да.

# 625
И аз мисля, че е слуга

# 626
Бетелгейзе е червен гигант..но дали е на рамото на Орион, не знам.

# 627
  • София
Хареса ми момчето. Браво за пицигина и Хърватия!
Трябваше да рискува с Брейнрота, знаеше го. Можеше много повече, но добри 3000 лв.

Дамата използва излишен жокер за мандаринката. Можеше без 50 на 50 по теорията на изключването.
Елементарен въпрос за Кейдж и Копола. Това за Самурая също е много лесно. Не са ли го задавали вече този въпрос в Стани богат? Как само гледаше към картинката на екрана, хахаха.
Кристи в Истанбул дам.
Хех, много симпатична женица, създаде едно особено приповдигнато настроение. Заслужени 5000 лв.

Ники отново с верен отговор и вече е общо 13 от 13!

# 628

Вероятно заради правилото, че сложни съществителни от чужд произход се пишат слято на български, когато първата или и двете съставни части не съществуват като самостоятелни думи при нас. Нито "брейн", нито "рот" се използват като отделни думи на български, в случая няма значение дали на английски се пишат слято, или не. Например и "маунтинбайк" се пише слято, макар че на английски е mountain bike. Също и "дежавю" на български, нищо че на френски е разделно – deja vu (нали е така, на френски е само разделно?).

# 629
Холмс, много лесно.

За Крайова се колебаех, защото все пак има град в Румъния, дори е близо до нас. Можете да отидете с кола (и ферибот), да се разхождате няколко часа, да се върнете в Бг и няма да се е стъмнило.

Общи условия

Активация на акаунт