Здравословно хранене на деца от 3 до 7 годишна възраст

  • 125 350
  • 1 172
  •   1
Отговори
# 1 065
  • Мнения: 753

За кафявата захар стана ясно, че е изкуствено оцветена бяла. Аз досега ползвах Демерара, но точно за нея четох най-негативните отзиви в нета. Сега и аз не знам каква да купувам Tired

Аз ползвам една много тъмно кафява и стои направо на буци- Muscovado или нещо подобно.Имате ли наблюдение за нея?Аз лично много я харесвам,но знае ли човек?

# 1 066
  • Мнения: 5 714
mit*bul, не съм в БГ. Затова не съм особено полезна с препоръки и добър ориентир за качествени продукти и добри марки.
Вкусът на кленовия сироп не мога да го определя, подобен на меда.

Камбанка, Мусковадо-то съм я купувала, по- различна е от другата кафява захар.

# 1 067
  • Linz
  • Мнения: 11 630
За кафявата тръстикова захар бях попаднала на информация, че стойността й е доста висока... мисля, че беше нещо около 10 лв. за 0,5 кг... и всичко, което е под тази цена няма как да не е фалшиво.

# 1 068
  • Мнения: 9 052
http://www.alnatura.de/de/suche?q=fett&chunk=0

има доста интересни статии, това са реzултатите zа маzнини , като има доста идеи zа  рецепти  Wink

# 1 069
  • в резерват
  • Мнения: 3 722
Истинската кафявата захар трябва да стои леко влажна и е възможно да стои на буци. А която на вид е като насипната бяла захар е така да се каже ментето т.е. оцветена  с нещо си бяла захар.

# 1 070
  • Мнения: 1 186
запис да следя темата  bouquet

# 1 071
  • Мнения: 309
Може би сте писали назад в темата,но какво кисело мляко даватв на децата си?

# 1 072
  • Мнения: 1 178
Вкусът на кленовия сироп не мога да го определя, подобен на меда.

На мен пък ми е точно като лек карамелов сироп.  Heart Eyes

# 1 073
  • Мнения: 753
Истинската кафявата захар трябва да стои леко влажна и е възможно да стои на буци. А която на вид е като насипната бяла захар е така да се каже ментето т.е. оцветена  с нещо си бяла захар.

Ами точно така изглежда въпросната захар Мусковадо,а не е и евтина,не знам дали е 10лв.но се продава в пакети по 500 гр и не е евтина...

# 1 074
  • Linz
  • Мнения: 11 630
Къде може да се намери Мусковадото?

# 1 075
  • Мнения: 753
Къде може да се намери Мусковадото?

Аз я купувам от Билла.

# 1 076
  • Мнения: 2 652
Аз мисля, че въпросното Мусковадо е фалшиво (боядисано с меласа), ако става въпрос за същото - тъмнокафяв пакет, доколкото помня, пакетирано от Мултипак. Това е личното ми мнение. По принцип Мусковадо и Демерара не са търговски марки, а вида на технологията, с която се рафинира захарта. Демерарата е по-рафинирана и е по-светло кафява. Истинската кафява захар наистина стои влажна и на буци, и могат да се забележат малки парченца меласа в нея (тъмнокафяви топченца). Опитайте най-простия тест - да потопите захарта във вода и да извадите кристалчетата - ако са бели, значи им е паднала боята и не е никаква кафява захар.

# 1 077
  • Мнения: 753
Възможно е да си права,Grace.Довечера ще пробвам и ще пиша за резултата.

# 1 078
  • Мнения: 1 947
   Някъде по средата на страницата може да видите сравнителна таблица на съдържанието на минерални в-ва в бялата захар, меда и суровата захар (нерафинирана): http://www.biothemen.de/Qualitaet/tropen/rohrzucker_zuckerrohr.html
   У дома имам сега такава сурова захар - тя е кафява, почти на прах, става на буци, защото е силно хигроскопична и страшно сладка. Пише, че се получава чрез стопяване на висока температура на меласо-захарна смес, след което се суши и смила - без рафиниране, оцветяване и т.н. Излиза, че има повече мин. в-ва от меда - но пък е доста по-сладка и не бих поела същото колич-во захар като това, което поемам под формата на мед - ще умра от хипергликемичен шок. Crazy
   Grace, как е агавето? Simple Smile

# 1 079
  • Мнения: 5 714
Мусковадото и аз от Била я бях купила, помня. Имам даже тук при мен все още. Погледнах я, пакетирана от Мултипак. Седи на буци, но теста с водата не съм правила.

Общи условия

Активация на акаунт