Здравословно хранене на деца от 3 до 7 годишна възраст

• 125 317
  • 1 172
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Цитат
- за предпочитане е купеното мляко пред домашното, което е с прекалено висока масленост и е предпоставка за затлъстяване

Как пък не затлъстяват цяло лято при майка ми, когато ядат само домашно мляко?!

Всъщност, аз предпочитам да храня себе си и децата си с повече белтъчини и мазнини и с по-малко въглехидрати. Масовите хранителни пирамиди все още поставят въглехидратите в основата, а за месото и яйцата определят ограничена консумация, като последните често се смятат за почти вредни.

# 151
  • под шипковия храст
Слушах лекцията. Янита беше ли там?
Не чух нищо ново за мен. Само ме изненада ме препоръката да предпочитаме Данон като марка кисело мляко и Калиакра- за маргарин.
ХА ХА ХА!!!
на мен това ми е достатъчно...е ама съвсем ни взеха за мезе... Sick

# 152
любимата храна на моя син е ХЛЯБ - даваме го за десерт и като награда! #Crazy първо изяжда средата, а след това коричката - има си система... Joy а да пие най-много обича ВОДА!

вода и хляб...много сте евтини бе. Mr. Green

# 153
  • Linz
Основната препоръка обаче беше да се увеличи консумацията на пресни плодове и зеленчуци и да се предпочита пълнозърнест хляб.
Също препоръча зърнените закуски от типа на Нескуик ooooh! А аз толкова се опитвам да ги избягвам... Confused

Моите щерки си правят дупки във филиите или пък топчета от средата. А коричките остават Mr. Green Нещо не си падат по хляба ако не е на сандвич.

# 154
Аз също не знам какво харесва моя син.  ThinkingПросто той яде каквото иска и по колкото иска. Мисля, че е тъпо да му смятам мазнини, въглехидрати и други такива. Оставете децата си да избират какво да ядът, едва ли вашите майки са мислели за подобни щуротии, а са ви отгледали дори по-здрави от сегашните деца.  Joy

# 155
  • София
Ми точно защото са ме оставяли да ям каквото искам сега съм  с доста наднормено тегло и куп други проблеми.
Децата /поне моите/,не ги оставям да ядат точно каквото искат.Опитвам се от малки да ги приуча на някаква култура на хранене.
А за тази лекция-много ми стана странно,да се препоръчва маргарин. ooooh!

# 156
  • Linz
Цитат
А за тази лекция-много ми стана странно,да се препоръчва маргарин.
Обяснението беше, че битува мнението, че маргарините са вредни заради съдържанието на транс-мастни киселини. Но новите технологии, по които се приготвят маргарините намаляват съдържанието им. За това може в неголеми количества (Калиакра, Рама). И да се има предвид, че маргарин съдържат всички пакетирани закуски и десертчета.

# 157
  • София
Благодаря,Рени!Изясни ми се Wink.

# 158
Аз също не знам какво харесва моя син.  ThinkingПросто той яде каквото иска и по колкото иска. Мисля, че е тъпо да му смятам мазнини, въглехидрати и други такива. Оставете децата си да избират какво да ядът, едва ли вашите майки са мислели за подобни щуротии, а са ви отгледали дори по-здрави от сегашните деца.  Joy

ако оставя да избере сама ..най малката ще се нахрани много добре Grinning с бисквити,чипс,солети ....

по- големите понеже много ги ''тормозех'' да си свършат салатата,броколите или плодовете    -сега сами си ги търсят Wink

# 159
  • София
Вчера и за децата е имало лекция на тема "здраГословното хранене". Габриела ми разказа подробно как са обсъждали различни полезни храни.
Резултатът не закъсня. Снощи вечерята й включваше (изброявам в реда, в който ги яде):
- компот от праскови с прясно грозде вътре
- кисело мляко
- зеленчукова крем-супа (каза ми другия път да сложа вътре овесени ядки, както понякога правят в детската градина)
- сирене
- филия с масло
- прясно изцеден сок от лимони и портокали с лъжичка мед и много лед

# 160
  • София
Янита,чудесно е,че в градината запознават децата със здравословното хранене. Peace
Аз да питам,предполагам че сте обсъждали,но все пак ще попитам и аз-какво прясно мляко давате на децата си?Аз давам на Мегле,нямам голям избор тук,има в Кауфланд Герма и тяхната си марка,но нещо не ми харесват.Дали наистина има нещо полезно в това мляко в кутиите?Децата ми много обичат,пият сутрин мляко с мед.

# 161
  • София
Прясно мляко купуваме на Данон и My Day (тези последните ме докарват до лудост с пластмасовите си бутилки; преди време им писах да си направят система за рециклиране). Ако няма нито едно от тези, взимаме Верея.
Габриела прясно мляко не пие - понякога се излъгва да си поиска какао, но само мляко - абсурд. Рядко се случва да си поиска плодов шейк и да си го изпие. Като яде Нескуик, почти винаги й остава мляко в купичката.
Обаче е фен на киселото.

# 162
  • София
Прясно мляко купуваме на Данон и My Day (тези последните ме докарват до лудост с пластмасовите си бутилки; преди време им писах да си направят система за рециклиране). Ако няма нито едно от тези, взимаме Верея.

Ами това ,което аз взимам е също  My Day ,но в кутия.Ще взема да пробвам и това в бутилка,дано не ми мирише гадно.Много ми е изостренно обонянието на тема мляко ooooh!.А това от бутилката нали и то не се вари преди консумация?

# 163
  • Linz
Валенцето, препоръчаха пастьоризирано прясно мляко, но не и стерилизирано (това с удължения срок, дето трае по няколко месеца).

# 164
  • До хладилника, който обичам
...в нашата детска градина са им направили невероятна реклама на флуорно мляко, включително с театрално представление. Четири дена по-късно на всяка чаша мляко (а тя пие много) ме разпитва подозрително флуорно ли е, защото само флуорното е полезно за зъбките и тялото. Постарах се да обясня, че флуорното мляко в градината е достатъчно, това у дома не е такова и в това няма лошо, ама... Rolling Eyes Уф.

Общи условия

Активация на акаунт