Здравословно хранене на деца от 3 до 7 годишна възраст

• 125 416
  • 1 172
  •   1
Отговори
# 1 020
Нашия детски лекар каzа, че децата сами посягат на каквото им трябва.
Ooo, както казва мъжа ми "Ти на това уше недей да лежиш". Ако има дете, което да препочете зелето, краставицата или домата през шоколад, вафла, сладолед и бивкити, то е изключение.

IMJ, не бих ти препоръчала да даваш млечна салата с месен обяд. Пак казвам, според абсолютно всички системи за здравословно хранене, убиваш цялата полза от яденето.
И още нещо ме подсети със споменаването на Данончето, Преди време в тази тема май имаше снимка с образно показано колко бучки захар има в най-популярните млечни продукти. Мисля, че един поглед ще е от полза.

# 1 021
  • под шипковия храст
Ooo, както казва мъжа ми "Ти на това уше недей да лежиш". Ако има дете, което да препочете зелето, краставицата или домата през шоколад, вафла, сладолед и бивкити, то е изключение.
виж за това питай мен! и с двата броя съм пробвала методите: остави го да не яде или давай само това, което поиска.. или моите деца не са  по реда си или такъв филм няма! ooooh!
поне оформих вкуса им дотолкова, че оцеляват чудесно без захар, сол и задължителните боклуци! Mr. Green
а за дневното меню ми се върти нещо като: въглехидратна закуска, месо на обяд и постна храна за вечеря, но точно как беше.. newsm78 аз горе долу се придържам към тази система. гледам в междухраненията да редувам плод, сок или чаша мляко.

# 1 022

Не съм срещала подобни проблеми. ако сме в магазина и вземе да показва някой плик с бонбони казвам не е хубаво и това е . Плодове и зелен;уци си избиа сам от щанда , сирена също, нищо , ;е не съм взела бонбони . Яде си спокойно ;ушки, краставици , домати ... в градината винаги изяжда салатата и на другите деца , ако остане , но не си пада по бъркотии като гулаш и пр .... Пържени картофки с пушка не мога да го принудя да вземе  Rolling Eyes В градината ме помолиха, ако мога за в дните в които в менюто няма салата да нося аз сутрин, защото яде много салата ... още от яслата си беше така . Даже му поръ;ваха индивидуално ам порция салата за обяд ... Та кексове, козунаци , мъфини не му са по вкуса.
Аз си знам това и не го ограни;авам, ако иска шоколадово яйце му купувам, гризва малко и иска да види игра;ката  Wink
Та така индивидуално , всеки с вкуса си  Wink

# 1 023
  • под шипковия храст
jabata_dil  браво на вас! но определено сте изключение.  Peace
моите също не се тръшкат и разбират от дума, за чипса и снакса големия казва, че са боклуци, но това не означава, че не му харесват на вкус. просто се въздържа детето, защото мама така го е научила. Mr. Green
но ако си говорим истината, те наистина са вкусни! признавам си без бой! Laughing та това е основното им качество, да се харесват, за това са направени.. Hug

# 1 024
Моля, кажете мнението си за кафявата захар. В редките случаи, когато ми се налага да ползвам захар, ползвам кафява. Има различни видове. Едната е като ситен пясък, друга на зрънца, има и на бучки. Чудя се каква да купувам. Сигурно има и менте.
Малкият е на 1г.4м. и за сега не мога да използвам мед. В други случаи гледам да  заменям захарта с мед.

# 1 025
  • Пловдив
А дали има начин в домашни условия да се установи коя кафява захар е истинска и коя е бяла оцветена т.е. менте?

# 1 026
Моля, кажете мнението си за кафявата захар.

Мед може да ползваш, но е хубаво да е не е многоцветен, заради вероятността да реагира кофти на някои от биките.
И аз някъде попитах за фруктозата, но дали не ми прилича на балата (рафинирана захар)...  newsm78

# 1 027

И да попитам за фруктовата захар.Купих си някаква от Хит,пише,че няма генно модифицирани продукти.Вие каква ползвате?
Аз съм ползвала една в шарено пликче, не помня марката и една немска на Schneekoppe.

За кафявата захар не знам дали е истинска. Аз купих една тръстикова наскоро. За нея знаете ли нещо повече?

А аз не можах да разбера защо слагат хидрогенирана мазнина в нискомаслените млека в България? Само в това на Култура ли е така или във всички? Сега се зачетох в разни статии за трансмазнините и навсякъде препоръчват да се яде нискомаслено мляко и меки или течни маргарини.

# 1 028
вкусни са, да  Wink но на два пъти напсоледък ми се случи, като мина преz супермаркета и видя пакет чипс с раzни характеристики като печен, с малко маzнини, био ... да си купя един пакет и да го иzям още в колата по път zа в къщи и... псоле така ми е тежко и ме боли корем. Сигурно и на децата е така, ако не са свикнали на такава храна , та се паzят. 
ЗА децата , които имат реzерви към новите храни, мисля , чЕ е нормално, но при нас повечето неща минават с опитване малко, полсе хубава прикаzка , псоле едно сега zа мама и едно zа баба или да порастне като братовчед си, който има по голямо и интересно колело  ...  Wink

# 1 029
Чудя се какво да направя, за да яде риба. Не иска и не иска.Какво да направя?

# 1 030
Какви други зърнени храни освен овесени ядки ще препоръчате за децата?Аз не съм се интересувала какво се предлага на пазара,благодаря ви за информацията за корнфлеикса и нескуика.

# 1 031

Аз бих изчакала. И след време пак бих предложила.

# 1 032

виж дали не обича суши  Wink
или купи рибки и му ги покажи и му поzволи да ги пипа, да помага да ги приготвяте (печени са май zа децата най лицеприятни  Wink), отдели му от месцето и дай да опита  Wink  ако не иска на първия път все някога ще поиска .
Ведъж бях вzела една хубава риба с малкия и той няма търпение да идем в къщи да я готвим и да ядем рибка , слагам я аz на шкафа , в кухнята zадължително табуретка zа стъпване zа деца (има такива пластмасови) и я оставям на плота да вzема съдове ... когато се обръщам нашия вечЕ я вzел и и налапал главата ... аz zа жалост прекалено ряzко реагирах и той доста се стресна като му я грабнах от ръцете ... нали ще яде рибка , псоел обясних и се раzбрахме де  Wink

# 1 033
Аз в овесените ядки слагам ябълка и банан ( пресни, не сушени) и стафиди или сушени сливи  и така успявам да накарам дъщеря ми да хапне малко.

Искам да ви попитам какво краве масло  давате, защото госпожицата го яде направо с лъжицата от пакетчето и искам да е нещо хубаво, а не пълно с боклуци.

# 1 034
  • До хладилника, който обичам
За маслото и аз много се колебая. Повечето марки, включително вносните, не пишат пълно съдържание.
82% млечни мазнини и 16% вода примерно ме ориентира за съдържанието, но ако е по-неясно от това, само мога да гадая какво са сложили вътре.

Общи условия

Активация на акаунт