Запек при 2 годишно дете!

• 839
  • 17
  •   1
Отговори
Здравейте! Имам детенце на 1г и 11м! От 2.3 седмици е със запек, оправямесе за кратко от сините сливи, после пак сме със запек! Ака топки твърди и сухи! Моля за съвет!

# 1
Увеличете приема на течности, давайте разхлабващи храни и богати на фибри. Включете и пробиотик.

# 2
Увеличете приема на течности, давайте разхлабващи храни и богати на фибри. Включете и пробиотик.
давам и pro combo baby

# 3
Когато аз имах проблем с червата единствено про комбо ми помагаше, обаче ме и запичаше, та има ли шанс и бебешкият вариант да запича не знам.
Определено увеличете приема на течности.

# 4
Когато аз имах проблем с червата единствено про комбо ми помагаше, обаче ме и запичаше, та има ли шанс и бебешкият вариант да запича не знам.
Определено увеличете приема на течности.
   Не мисля , бяхме със запек когато го почнахме отново

# 5
И аз съм така, но съм на 60 години. Само твърди и сухи топчета излизат. Опитвах всичко- течности, храни с фибри, пробиотици, нищо не помага. Оправя се за малко и после пак същото. Гастроентерологът само дава безсмислени съвети. При мен като се случи дълго време да е все твърдо, започват и болки в корема. Но детенцето е така само от 2-3 седмици. Имайте готовност, ако го заболи, да имате предвид някой детски гастроентеролог, при когото да идете за съвет. Тези специалисти са кът и затова  е добре предварително да набележите някой. Дано е временно и се оправи!

# 6
  • Телиш/Плевен
Ако съвсем нищо не помага, има микроклизми за деца Мелилакс.

# 7
Пробиотиците запичаха дъщеря ми. Включете също пресни плодове и зеленчуци. Избягвайте банани, тестени, солети, картофи, ориз

# 8
Здравейте! Имам детенце на 1г и 11м! От 2.3 седмици е със запек, оправямесе за кратко от сините сливи, после пак сме със запек! Ака топки твърди и сухи! Моля за съвет!
Да не би скоро да сте махнали памперси те?

# 9
Да не би скоро да сте махнали памперси те?
не с памперс сме , но дали е възможно да е от зъбките. Никнат ни вторите кътници

Последна редакция: ср, 20 ное 2024, 22:49 от Mila_moq99

# 10
Не е от зъбките. Махнете запичащите храни и пробиотика и давайте много течности, пресни плодове и зеленчуци.

# 11
Като майка на дете с вечен запек смея да твърдя ,че течностите,плодовете и пробиотижите няма да помогнат ,поне не и при нас . Детето е на 2.,2 г и се борим със запек от бебе,пробвала съм всичко. До преди месец беше все още и на кърма,странното е,че от 2 седмици се изхожда нормално и дано така да остане . Пробиотик разхлабващ знам,че е омни биотик панда . Препоръчвам ви да бе прибягвате до клизми,ако е много зле положението вземете разхлабващ сироп

# 12
Като майка на дете с вечен запек смея да твърдя ,че течностите,плодовете и пробиотижите няма да помогнат ,поне не и при нас . Детето е на 2.,2 г и се борим със запек от бебе,пробвала съм всичко. До преди месец беше все още и на кърма,странното е,че от 2 седмици се изхожда нормално и дано така да остане . Пробиотик разхлабващ знам,че е омни биотик панда . Препоръчвам ви да бе прибягвате до клизми,ако е много зле положението вземете разхлабващ сироп
благодаря ви , снощи и взех и дадох дуфалак

# 13
Успех,дано свърши работа .
С течение на времето ще се подобрят нещата . Проверете дали няма непоносимост към някоя храна,защото това може да доведе до запек

# 14
Успех,дано свърши работа .
С течение на времето ще се подобрят нещата . Проверете дали няма непоносимост към някоя храна,защото това може да доведе до запек
Днес , цял ден без да се изходи! Напъни яко, дори повърна! Цял ден , без да хапне! Сложих и свешичка , изака една галяма топка твърда и дори имаше кръв!

Общи условия

Активация на акаунт