Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 12

• 33 146
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
И на мен от аптеката ми дадоха спринцовка 2 мл., иглата е кафява, води се 26Gx1/2”. Късно видях, че препоръките са за две игли, та го карам само с една. Фраксипарин не поставям.

# 151
С какви игли и спринцовки слагате пролутекса  в корема , другият ми въпрос е след фраксито с какво се мажете за да вземе температурата и болката .

На мен ми го слагат мускулно.

# 152
Момичета, в момента чакам за ЗЕТ в болницата, но прогестеронът (както се опасявах), е в небесата като стойности (>60). Имате ли идея как се процедира в подобни случаи? Вече ми сложиха и лепилото… 😔

# 153
Момичета, в момента чакам за ЗЕТ в болницата, но прогестеронът (както се опасявах), е в небесата като стойности (>60). Имате ли идея как се процедира в подобни случаи? Вече ми сложиха и лепилото… 😔

Лелел защо е толкова много? Кон ден ти е на стимулиран цикъл ли е

# 154

Моя приятелка забременя с прогрстерон 130 два дни преди ЗЕТ, тоест в деня и по-висок е бил. Естрадиол изследваха ли Ви? И за лепилото- не се ли прави заедно с трансфера, в смл слага се и веднага с него ембриона? При мен рака беше първия път.

# 155
На ЕЦ съм, днес ми е 16 ден, с ранна овулация съм, ембрионът е 5-дневен, но имах опасения, че препаратите са силни за мен (имам успешен ЗЕТ с по-леки и прогестерон, който беше 35 в деня на ЗЕТ-а). Притеснението ми е огромно. 🥺 Дори не е отразено точно колко е, просто е със стойност >60. Дали вече е размразено ембриончето, имате ли идея колко рано ги размразяват, ако се наложи канселиране на опита?

Едит: при мен лепилото го слагат час-два преди трансфера.

# 156
На ЕЦ съм, днес ми е 16 ден, с ранна овулация съм, ембрионът е 5-дневен, но имах опасения, че препаратите са силни за мен (имам успешен ЗЕТ с по-леки и прогестерон, който беше 35 в деня на ЗЕТ-а). Притеснението ми е огромно. 🥺 Дори не е отразено точно колко е, просто е със стойност >60. Дали вече е размразено ембриончето, имате ли идея колко рано ги размразяват, ако се наложи канселиране на опита?
И с успешният опит ти е бил пак висок. Не съм наясно колко време преди трансфера ги размразяват. Но мисля че поне час дори два преди траснфера. Повикай сестра или лекаря си направо да решите какво да правите за да не губиш опит

# 157
Emay
Не се стресирай преди ЗЕТ. Доктора видя ли резултата от изследването на прогестерона? Тук нали все казват довери се на доктора си. За прогестерона мога да кажа от личен опит , че много рязко може да пада. Буквално за часове, ден. Доктора може да прецени дали да ти го спре за ден или намали ако е нужно. Пожелавам ти успех , късмет и спокойствие . Много ме е яд на клиниките в такива моменти. Пациентката е под стрес и търси решения във форума вместо доктора или сестрата там адекватно да си вършат работата.

Последна редакция: пт, 17 яну 2025, 11:32 от •MERA•

# 158
Докторът ще го видя чак по време на трансфера в манипулационната след малко. А тогава вече - я камилата, я камиларят. За ембриончето ми е притеснено, но дано Съдбата е с мен и него.

Благодаря за куража, момичета! 🙏🏻 Ще пиша отново!

# 159
Докторът ще го видя чак по време на трансфера в манипулационната след малко. А тогава вече - я камилата, я камиларят. За ембриончето ми е притеснено, но дано Съдбата е с мен и него.

Благодаря за куража, момичета! 🙏🏻 Ще пиша отново!

При мен също беше висок, казаха ми че е така понеже непосредствено преди да го изследвам съм си поставила инжекцията пролутекс и това е причината. След 1 ден изследвах пак без да поставям пролутекс и разликата беше огрооомнааа.

# 160
Изследват ли ви естрадиол в деня на трансфера ? И какви стойности е бил при вас?

# 161

Едит: при мен лепилото го слагат час-два преди трансфера.

Не се тревожете, със сигурност са го видяли лекарите, отделно тази стойност в какви мерни единици е?

# 162
Т q, >60 ng/mL е стойността.

При мен не изследват естрадиол преди трансфер, какъв би бил смисълът? Той не се ли следи до овулация?

Последна редакция: пт, 17 яну 2025, 12:09 от Emay

# 163
Т q, 60 ng/mL е стойността.

При мен не изследват естрадиол преди трансфер, какъв би бил смисълът? Той не се ли следи до овулация?

Аз имах неуспешен с 6 ng/ml, според лекаря ми в Турция тогава, не било проблем, та по-скоро съм за по-високи стойности, все пак се следи състоянието на лигавицата и ако е "презряла" според мен са щели да ви информират.
Спокойно и с вяра подходете към процедурата и всичко ще бъде наред. 🍀

# 164
Прогестерона трябва да е поне 10 ng Ml , моят беше 9 ng в деня на трансфера. Имахме имплантация и покачване на прогестерона, след няколко дни рязко спадна и приключихме с биохимична. Аз бих предпочела по-високи стойности на прогестерон пред ниски, но и в двата варианта трябва да се спазват горните граници , мисля.

Общи условия

Активация на акаунт