Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 12

• 33 174
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
Изискването за нисък прогестерон важи ли и при свеж трансфер, тоест в деня на пункция преди започване на прогестеронов препарат да е под 1,5?

Важи според мен

# 211
Изискването за нисък прогестерон важи ли и при свеж трансфер, тоест в деня на пункция преди започване на прогестеронов препарат да е под 1,5?

Важи, на мен ми беше отменен свеж трансфер заради високи стойности.

# 212
Получавали ли сте зацапване по време ПРЕДИ трансфер, на ден 3 от прием на пролутекс?
Трансферът ми е след два дни, на 5-дневен ембрион, а на трети ден от инжектиране на пролутекс получих странно зацапване. Ще изследвам прогестерона в деня на трансфера.

# 213
Получавали ли сте зацапване по време ПРЕДИ трансфер, на ден 3 от прием на пролутекс?
Трансферът ми е след два дни, на 5-дневен ембрион, а на трети ден от инжектиране на пролутекс получих странно зацапване. Ще изследвам прогестерона в деня на трансфера.

Получавала съм и не беше добър знак, тогава отмениха трансфера, защото лигавицата ми не растеше според очакванията и по спомен и хормоните нещо не бяха ок.След това май имах задържан фоликул също.

# 214
В петък лигавицата ми беше над 10 мм и според лекаря всичко изглежда добре. Хормони не съм пускала. В клиниката, където ходя, изобщо не се следят хормони.

# 215
Здравейте , искам да попитам ходихте ли преди трансфера да оставите някакъв дар или на някакъв манастир .

# 216
Здравейте , искам да попитам ходихте ли преди трансфера да оставите някакъв дар или на някакъв манастир .

Не и беше успешен.
Аз се моля на Бог и благодаря.

# 217
В петък лигавицата ми беше над 10 мм и според лекаря всичко изглежда добре. Хормони не съм пускала. В клиниката, където ходя, изобщо не се следят хормони.
В коя клиника ходиш?

# 218
Здравейте, дами!

Имам няколко въпроса, тъй като ми предстои първият замразен трансфер, който е насрочен за понеделник.

Общо взето, вече цял месец имам някакви симптоми, наподобяващи грип – като запушен нос, лека кашлица и обща отпадналост. Уж се оправих, сега пак съм леко неразположена, но съм без температура. Лекарят ми каза, че засега това не е притеснително и ще се чуем в неделя. Все пак започвам да се притеснявам, че имам остатъчни симптоми или отново се разболявам. А и реално, навсякъде около нас има вируси, хора кихат и кашлят постоянно… Някоя от вас била ли е в такава ситуация преди трансфер и как постъпихте?

Другото ми питане е за Prolutex. Започнах да си поставям инжекциите от днес и забелязах, че са малко по-болезнени в сравнение с тези, които слагах по време на стимулацията. Освен това, когато извадих спринцовката, мястото кървеше повече от обичайното. Не ме притеснява самото кървене или болката, а по-скоро дали с кръвта не изтича и част от разтвора. Някоя от вас имала ли е такъв проблем и има ли някакъв трик, за да се избегне това?

Ще се радвам да чуя вашия опит! ❤

# 219
Здравейте, на някоя казвали ли са при наличие на терапия за подтискане на имунитета - преднизолон кортико, такролумус или други препарати, дали трябва да се спре приема на витамини? Аз пия вит. Д,  Б комплекс и вит. Е за лигавица, но май е добре да ги спра след трансфера?

# 220
Момичета, приемам естрофем от 3ти ден преди ЗЕТ. Днес вече ми е 5ти ден от приема и имам пробождащи болки вляво, а на прегледа на трети ден там имаше 2Ф по около 8мм, които бяха по-големи от анатралните вдясно. АГ предположи, че овулацията ще е по-ранна (при нормален Ц).
При прием на естрофем, какво става с анатралните фоликули, расте ли един фоликул както в нормален Ц? Защото ако са си порастнали тези фоликулчета, а овулация няма да има, какво се случва? Ако някой е запознат ще се радвам да ми помогне!

# 221
Здравейте, отново Simple Smile
Четох из форума, но не успях да намеря отговор за неща, които ме озадачават...
Извинявам се, ако въпроса ми е нелеп, но просто не мога да си го обясня:)
Защо отлагат свеж трансфер, заради висок прогестерон, а дни преди ЗЕТ изписват такъв .
Някой да поясни, моля Simple Smile

# 222
Отлага се когато прогестерона е висок в деня на пункцията (все едно деня на овулацията), защото тогава до деня на трансфера лигавицата няма да е с подходяща структура. Преди ЗЕТ се изписва толкова дни по-рано, колкото дневен е ембриона  (например при 5-дневен ембрион 5-6 дни по-рано) и се стимулира естествения процес в организма - прогестерона започва да нараства след овулацията.

v, малко късно отговарям, но естрофема би трябвало да подтисне нарастването на фоликулите.

# 223
Отлага се когато прогестерона е висок в деня на пункцията (все едно деня на овулацията), защото тогава до деня на трансфера лигавицата няма да е с подходяща структура. Преди ЗЕТ се изписва толкова дни по-рано, колкото дневен е ембриона  (например при 5-дневен ембрион 5-6 дни по-рано) и се стимулира естествения процес в организма - прогестерона започва да нараства след овулацията.

v, малко късно отговарям, но естрофема би трябвало да подтисне нарастването на фоликулите.
Благодаря за информацията!
В този ред на мисли, защо не ми искаха изследване на прогестерона в деня на трансфера, не е ли редно?

# 224
Не навсякъде го изследват. В сегашната ми клиника ми го назначават като изследване в деня на трансфера, но в предната не го гледаха. Успешния ми трансфер беше без следене на прогестерон, явно презумпцията беше, че взимам достатъчно високи дози, за да е адекватен.

Общи условия

Активация на акаунт