Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 12

• 33 163
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
Мацки, при слагането на пролутекс сега за първи път май целнахме нещо, защото изкървя и посиня скоростно, а сега е твърдо. Натисках с лед, дано се размине много сериозно посиняване. Някой мазал ли е с нещо? Имам чувството, че от както започнах клексана стана по-зле откъм синини -.-

# 196
Мацки, при слагането на пролутекс сега за първи път май целнахме нещо, защото изкървя и посиня скоростно, а сега е твърдо. Натисках с лед, дано се размине много сериозно посиняване. Някой мазал ли е с нещо? Имам чувството, че от както започнах клексана стана по-зле откъм синини -.-

Може да правите компрес с риванол

# 197
Inferiya на мен един път ми се получи от Пролутекса така , изкървях бая посиня ...но това е че си улучила кръвоносни съдче ( не е нещо страшно искам да кажа ) после посиня ...но след около 5-7 дена изчезна. Просто първите 2-3 дена избягвах да бия на това място.
Това е моя опит. Но както момичетата са те посъветвали компресия ( аз минах без това )

Успех ! 🤞

# 198
Тенкю Simple Smile М, горкичкият, се стресна ужасно много сутринта, аз съм чил. Даже ми звъня сутринта и сега пак ми пише да ме провери дали съм добре Simple Smile Абсолютно сефте да уцелим така, но знам, че се случва Simple Smile
Ще намерим друго място за боцкане. Не че има много, ръцете са заети Joy

# 199
Момичета, случайно някой да е слагал инжекции Lentogest и да има останали?

# 200
Момичета,
Включвам се с полезна информация, понеже не открих нищо по темата, а в момента съм потърпевша Simple Smile
Присъствието на партньора в деня на трансфера е задължително, но ако по една, или друга причина същият не може да присъства, то може да представите нотариално заверено пълномощно, с което дава съгласието си да го представлявате и взимате решения от негово име.

# 201
Интересно, мен даже не са ме питали дали е там. При свежия трансфе, логично, няма как, но засега за ЗЕТ занесох подписани документи и никой не ме е питал там ли е, не е ли, защо не е...

# 202
Може да зависи от самата клиника, не знам. А може и това, че сте занесли вече подписани от него документи.
На мен ми казаха, че трябва да присъства, но след като той няма да бъде в града, ми предложиха този алтернативен вариант.
Радвам се, за което, защото логистично много ни улеснява, предвид че не сме от София, а само аз съм там в момента
Simple Smile

# 203
Ако само документи вършат работа нямаше да ви искат нотариус, щяха да приемат и от вас документи Simple Smile Или ви баламосват, или съм минала между капките Simple Smile

# 204
По принцип за ЗЕТ е редно партньора да присъства и да се разпише даже пред лицето от болницата/клиниката. Това е за да се избегнат злоупотреби тип "вече не сме заедно, ама аз имам ембриони и искам дете, ще си ги ползвам" (преди няма и година съдиха Щерев точно по този повод).
При моя последен ЗЕТ също мъжа ми трябваше да е с мен.

# 205
По принцип за ЗЕТ е редно партньора да присъства и да се разпише даже пред лицето от болницата/клиниката. Това е за да се избегнат злоупотреби тип "вече не сме заедно, ама аз имам ембриони и искам дете, ще си ги ползвам" (преди няма и година съдиха Щерев точно по този повод).
При моя последен ЗЕТ също мъжа ми трябваше да е с мен.

А за размразяването не искат ли той също да се подпише? Моят опит е само в Турция, а там без него няма как да се случат нещата. Изрично предупреждават, че трябва да сте там и двамата, искат подписи, искат и личните ви карти, които после излизат на един екран, преди да влезеш за трансфер, потвърждават, че сте вие двамата, и едва когато всички тези подробности са уредени и всичко е подписано, влизаш за трансфер. С подписани документи, но без неговото присъствие просто не си представям как би се случило всичко.

# 206
Редно е или го пише някъде по наредбите? Не съм чела, признавам. Реално е доста неприятен казус в случай на раздяла или смърт на партньора.

# 207
В случай на смърт го уредиха 2023г законодателно. Друг е въпроса,  че закона е крайно недомислен (дете, заченато след смъртта на бащата, не може да го наследи и разни други условности като период от време от-до след кончината, когато може да прави трансфер).
В случай на раздяла не знам как седят нещата, реално ако и двамата бивши партньори са съгласни, не би трябвало да има пречка да се използват ембионите.
Дали някъде го има законово описано това, че и двамата човека, чийто генетичен материал е вложен в ембриона трябва да присъстват не знам, не съм се интересувала, но на бланката си има място и за негов подпис. При първите два трансфера не са ми търсили мъжа, но те бяха в Щерев. След като ги осъдиха съм сигурна, че вече и те държат на това.

florecita, трябва да поровя да видя дали имаше бланка за съгласие специално и за размразяването.

# 208
Случаят при мен, е че имах преглед в четвъртък и знаех, че след седмица евентуално ще ми бъде и ЗЕТ-а.
Дойдох до София и реших да остана, вместо да пътувам обратно 400км.
В началото ми мина този сценарий, че ще искат и партньора да присъства, но след това реших, че щом сме подписали договор, не би трябвало.
Да, ама не ... Звъннах на либето с варианти, или да идва в четвъртък, или да праща пълномощно Simple Smile

# 209
Изискването за нисък прогестерон важи ли и при свеж трансфер, тоест в деня на пункция преди започване на прогестеронов препарат да е под 1,5?

Общи условия

Активация на акаунт