Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 12

• 33 162
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте,моля споделете до коя седмица поставяте прогестетон/пролутекс след ЗЕТ ?

# 181
Здравейте,моля споделете до коя седмица поставяте прогестетон/пролутекс след ЗЕТ ?
В Турция от познати знам до 8ма.
Тук до 12 та и се спира плавно , ако си по две започваш по една после прескачаш , после през два и го спираш .

# 182
Тук до 12 та и се спира плавно , ако си по две започваш по една после прескачаш , после през два и го спираш .

Не разбирам защо има такава голяма разлика от Турция и Бг в това отношение ...не знам кое е правилно

# 183

Не разбирам защо има такава голяма разлика от Турция и Бг в това отношение ...не знам кое е правилно
Ами за мене в Бг защото прогестерона се образува самостоятелно след завършване на плацентата тоест 12/13 седмица.В Турция и нк и тромбофилията отхвърлят

# 184
Станулов: естрофем и пролутекс до сърдечна дейност, утрогестан до 12та седмица.
Дойчиновски ми беше казал, че той спира утрогестан на 10та, но да си слагам до 12та, щом репрото е казал така.

# 185
Последните мнения за 6 дневните ми подействаха успокояващо . Благодаря ви за споделения опит. Имам едно последно ембрионче на 6 ден замразено  и го бях отписала предварително .

# 186
Здравейте! Аз съм с Хашимото, но хормоните са ми в норма и никога не съм пила лекарство за това. Жлезата успя да издържи цялата ми предишна бременност и TSH продължава да е в норма, за щастие. Когато обсъждах с репродуктивния си доктор колко време след раждането може да направим следващ трансфер, каза някаква препоръчителна граница за TSH, но вече доста време не успявам да си я спомня. Та... моля за помощ, за да знам дали има смисъл да отивам на преглед на този цикъл, или да пропусна. Уговорката ни е, когато взема решение, че съм готова, да отида на 2-ри ден и да започваме подготовката.

# 187
По дебелите книги пише под 2, защото по време на бременност се качва и принципно трябва да е под 3 (за предпочитане под 2.5). Та за това е добре да се почне по-ниско.

Не съм чела много назад, но болка след поставяне на пролутекс често явление ли е? При стимулацията лекарствата бяха други, но все пак не си спомням да съм имала такива охчета :/ То боли като натъртено.

# 188
Болка, подуване, зачервяване, липса на пигментация - всякакви такива екстри имах от пролутекса. Не е от най-приятните препарати за съжаление.

# 189
И е гъст и мазен :/ Благодаря, успокоих се. Не съм щастлива, но се успокоих Simple Smile

# 190
Вие как го слагате? Аз само мускулно, така ми казаха от клиниката. Боли - да, имам синини, но се чудя дали в корема е по-добре или по-зле.  Дали е вариант да се редуват?

# 191
На мен в клиниката ми казаха подкожно и го слагам в корема, на около 2-3 пръста от пъпа. Понякога боли, но има и случаи, в които почти не го усещам. Болката на самото място минава напълно за 12-24 часа, нямам синини или подувания.

# 192
И аз слагам подкожно. То хубаво минава за 12-24 часа, ни след толкова трябва да се сложи следваща Joy и реално боли непрекъснато Simple Smile
Пазя си ръцете за клексан :/ Минали път от него не ме болеше, но ставаха синини и като си посиня целия корем слагах в ръцете. Там вече беше много сериозна болка и много синини, за това само 4 дни - по 2 на ръка, докато стане ред пак за корем. Но! Много мацки биеха само в ръцете, защото пък тях изобщо не ги болеше там. Та няма златно правило Simple Smile Някои и подкожно в бедрата слагаха, аз не посмях Simple Smile

# 193
Здравейте, момичета!Имам едно дете след свеж трансфер на тридневни ембриони и имам желание да направя ЗЕТ с последното ни останало ембрионче.При свежия трансфер се получи на естествен цикъл без прием на естрофем, някоя от вас да е имала подобен опит и при ЗЕТ?

# 194
Здравейте, момичета! За първи път пиша в темата и първо искам да пожелая на всички ви успех! 🍀
Имаме 5 снежинки, като планът беше да направим трансфер на следващия цикъл, който чакам след 3-4 дни. Доколкото се разбрахме, ще е с естрофем и пролутекс.
Но този месец получих алергична реакция, за която се наложиха кортикостероидни инжекции, а в момента приемам антихистамини, които ще трябва да пия още 2 седмици, за да не се възвърне обривът. Някоя от вас знае ли дали антихистамините са съвместими с трансфер? Защото четох, че за алергия при бременни се изписват именно такива. Реално приемът им ще е до преди трансфера. Ако някоя от вас е била в подобна ситуация да сподели дали са отложили трансфера? Ще го изкоментирам и с доктора, но чакам първо Ц, а до тогава не знам дали да се надявам изобщо на този месец.

Общи условия

Активация на акаунт