Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 12

• 33 174
  • 738
  •   1
Отговори
# 225
Много благодаря за изчерпателната информация.
Simple Smile

# 226
Здравейте, пожелавам на всички късмет 🍀
Предстой ми ЗЕТ трансфер и ме викат за преглед на 8 ден от цикъла, не е ли късно?
Да кажа, че с лекаря се чух на първи ден (такава ни беше уговорката), не сме обсъждали дали ще е на естествен цикъл или с естрофем (за последните две се образовах тук в темата).
Благодаря, че ме изчетохте, извинявам се за тъпият въпрос, аз ще се върна назад в темите, за да се образовам.
Прекрасен ден на всички !
🍀🍀🍀

# 227
mam_1, ако сте започнали прием на Естрофем от около 2ри ден на МЦ сте на стимулиран цикъл. Ако не приемате нищо, ви викат на 8ми ден за започване на следене на овулацията и сте на естествен цикъл.

# 228
Sahara_2087 , много благодаря, за бързият отговор, вече ми е по ясна картинката.
Пожелавам ти късмет 🍀🍀🍀

# 229
Ако се отложи фреш трансфер, заради високия прогестерон, то тогава по фонд остава само замразения траснфер ли? Или от този опит и стимулация могат да се използват два замразени трансфера?

# 230
Да, остава само замразения. Финансирането си е само за един трансфер със замразени ембриони, независимо дали е имало свеж трансфер. Ако има останали ембриони след това, трансферите са самофинансирани и по принцип би трябвало да са използвани всички ембриони от предишната заповед преди да се кандидатства наново.

# 231
Усещам, че и аз ще вървя към замразен май Joy

# 232
Благодаря. Аз имах само два ембриона, които се използваха, но при свежия трансфер имах прогестерон 10 в деня на пункцията… бил е обречен. На някоя случвало ли се е ? И какво казвате на доктора?

# 233
А относно естрaдиола можете ли да изкажете мнение- бях на естествен цикъл и в деня на трансфера естрадиола беше 50pg/ml и ми включиха 2х2 естрофем през устата. Честа практика ли е? Чета че жените го продължават до 3 месец почти, но кагато са били на стимулиран цикъл с естрофем. А за замразен трансфер на естествен цикъл? Бил ли е обречен и този трансфер с този нисък естрадиол?

# 234
Здравейте! Какво ви е мнението за пътуването с кола непосредствено след трансфера? Вариант е и на следващия ден, но моята логика е, че емрбиона така или иначе няма да се имплантира в същия ден на трансфера, може и да греша.

# 235
Здравейте! Какво ви е мнението за пътуването с кола непосредствено след трансфера? Вариант е и на следващия ден, но моята логика е, че емрбиона така или иначе няма да се имплантира в същия ден на трансфера, може и да греша.

Повечето лекари май не препоръчват в деня на трансфера да се пътува или поне аз с такова впечатление съм останала. Но пак зависи докъде ще пътувате де, едно е 50-60 км, съвсем различно е 500-600.

# 236
Пътувах в деня на трансфера от Пловдив до София и нямаше проблем,забременях и родих.Лекарите по принцип нямат нищо против поне повечето.

# 237
За 450км става въпрос, но няма да шофирам аз, реално ще си почивам на съседната седалка. Аз пропуснах да питам лекаря, но и той знае откъде сме и не каза нищо относно това. След пункцията пътувахме и беше кофти единствено откъм болките, които имах. Благодаря ви за споделените мнения!

# 238
За 450км става въпрос, но няма да шофирам аз, реално ще си почивам на съседната седалка. Аз пропуснах да питам лекаря, но и той знае откъде сме и не каза нищо относно това. След пункцията пътувахме и беше кофти единствено откъм болките, които имах. Благодаря ви за споделените мнения!
Не мисля, че пътуването е проблем.
На мен лекаря ми каза, ако мога да го отложа - добре, но ако не - не било проблем
Щях да пътувам непосредствено след трансфера с автобус, също 450 км, но го изтървах. На следващата сутрин хванах влака Simple Smile

# 239
Аз съм на 500 км от клиниката и не съм си и помисляла да пътувам в деня на трансфера, че даже и на следващия не смея. Ноо аз съм си аз, малко по-предпазлива, просто се чувствам по-спокойна така.

Общи условия

Активация на акаунт