Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 12

• 33 244
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
Колко време сте имали между пункцията и замразения трансфер? Пункцията ми беше в края на март, отмениха ми свеж, заради висок прогестерон. Надявах се на следващия цикъл да започнем, но ме посъветваха да изчакам 1 месец и тогава. Обадих се в клиниката на първи ден от новия мц и ми казаха да звънна на следващия, защото докторът е в отпуска Weary на някого случвало ли се е? И как се справяте с това чакане като цяло… опитвам се да мисля положително и да си казвам какво е още 1 месец, но понякога ми е много трудно

Използвайте времето за неща, които ще спомогнат имплантацията. Проверете микробиология, ТСХ 45 дни след края на стимулацията, ниво на витамини.

# 361
Колко време сте имали между пункцията и замразения трансфер? Пункцията ми беше в края на март, отмениха ми свеж, заради висок прогестерон. Надявах се на следващия цикъл да започнем, но ме посъветваха да изчакам 1 месец и тогава. Обадих се в клиниката на първи ден от новия мц и ми казаха да звънна на следващия, защото докторът е в отпуска Weary на някого случвало ли се е? И как се справяте с това чакане като цяло… опитвам се да мисля положително и да си казвам какво е още 1 месец, но понякога ми е много трудно

Моята пункция също беше в края на март и сега, ако всичко е наред, към средата на Май ще е трансферът. Също нямах свеж трансфер.

Трябваше да изчакам 2 цикъла - този след пункцията и следващия, не е подлежало на коментар от моя страна.
В първия момент ми се видя безкрайно дълъг периодът - 2 месеца чакане, но времето минава.
Аз се опитах да се съсредоточа върху работата си и да се опитам да си живея живота, както преди. Разбира се имаше моменти на отчаяние, но ми помагаше да излезнем някъде с мъжа ми и детето на разходка, извън обичайните ни места. Или пък да си направим кратко пътешествие.

# 362
Здравейте! Имам един казус и ще ми бъде полезно ако имате мнение по него.

Очаквам всеки момент втория си цикъл след който ще направим ЗЕТ, само че в момента лекувам зъб, за който се налага още 5 дни да пия антибиотик (пия го от още 5 дни насам) и куп обезболяващи като аулин и тн.
Мислите ли, че трябва да отложа ЗЕТ заради натрупаната химия в тялото ми? Какво мислите?

# 363
Здравейте! Имам един казус и ще ми бъде полезно ако имате мнение по него.

Очаквам всеки момент втория си цикъл след който ще направим ЗЕТ, само че в момента лекувам зъб, за който се налага още 5 дни да пия антибиотик (пия го от още 5 дни насам) и куп обезболяващи като аулин и тн.
Мислите ли, че трябва да отложа ЗЕТ заради натрупаната химия в тялото ми? Какво мислите?
В Мемориал изписват антибиотик 5 дни преди трансфер, лично аз не бих отложила трансфер заради това, ако няма усложнение или активна инфекция.

Последна редакция: нд, 04 май 2025, 19:01 от Moni442

# 364
На мен след пункция ми изписаха 3 антибиотик и уж се надяваме на свеж трансфер

# 365
На мен ми изписаха антибиотик от първия ден на МЦ в подготовката за трансфер. Също не би отложила, освен, ако няма други усложнения.

# 366
  • Sofia
Здравейте, след един неуспешен трансфер съм и тъй като това ми беше първи опит искам да споделя с вас и да ми кажете ако нещо според вас е пропуснато при подготовката или изследванията ми. На 46г съм с хашимото и тромбофилия, опита е с донорска яйцеклетка. Имам две деца и от дълго време опитваме за трето. На 38г имах мисед и след това още една неуспешна бременност с кухо яйце. Протокола беше на 9ти ден от цикъла (26 март) преглед и ми пуснаха прогестерон. Обадиха ми се да кажат че прогестерона е  добре и същата вечер в 21ч да сложа таймираща инжекция и от 28ми вечерта да почна прогестерон от 400мг вагинално сутрин и вечер. На 31 март пак бях на преглед и казаха че всичко е ок и на 2 април ще е трансфера. Други изследвания преди трансфера не са ми правени. След трансфера продължих със същата доза прогестерон и Клексан. Опита беше неуспешен, нямаше дори и имплантация. Имам само още един бластоцист и искам да съм сигурна че нещо не се пропуска. Също така ми казаха че ако опита е неуспешен ще се наложи хистероскопия ... от която аз не съм сигурна дали има нужда и дали не е проблема в подготовката. В Испания съм и определено срещаме проблем в комуникацията, утре съм на преглед и искам да се подготвя с правилните въпроси.

# 367
Здравейте момичета! Пускам въпроса си и в тази тема - Тези от вас, които са взимали Регулон, след като го спряхте, първият месечен цикъл като продължителност как ви беше?
Моят цикъл по принцип е 30-32 дена, но след пункцията съм вече 2 цикъла на Регулон, като и двата пъти ми идва на 26-тия ден.
Подготвям се за трансфер на модифициран ЕЦ и ме викат на 13-тия ден за преглед. Започвам да се чудя, ако ми е изместен цикълът, дали няма да е късно 13-ти ден.
На повечето места чета, че заради възстановяването на естествените хормони, първият цикъл може да е с по-късна овулация, но вчера пък прочетох, че на някои момичета им се е скасил Ц след пункция.

# 368
При мен, в България, се следва почти същия протокол и медикаменти и времеви граници. Разлики са, че освен Pg ми пускат и LH и Estradiol. И задължително проверяват в деня на овулацията, че е настъпила. Т.е. по вашите дати все едно на 28-ми, вместо на 31-ви когато са ви прегледали . Мен ме преглеждат в дент на овулация, за да го установят и да го броят за ден 0. После броят 0+5 дни.
Също така не виждам нищо странно в препоръката за хистеро след втори неуспех (дано да имате успех с втория трансфер!).
Не е лошо да ви направят хистероскопия, може да има нещо, което не се вижда на ехограф. Предложението за хистероскопия, за мен лично също е стандартно и се предлага  след един или два неуспешни трансфера, за да се изключат сраствания от минало(и) раждания или някакви полипи, които не се виждат с ехограф.
След вторият ми неуспех, обсъждах с лекарите да правим хистероскопия, но ми казаха, че няма как в един цикъл и хистеро и нов трансфер да направим и аз избрах трансфера (противно на логиката и препоръката). Но ако и при третия не сработи, също ще мина по пътя на хистерото и вероятно ERA тест. Скъпи изследвания, но след неуспехи, човек трябва да изключи каквото може като причина.  Успех ви желая!

Здравейте, след един неуспешен трансфер съм и тъй като това ми беше първи опит искам да споделя с вас и да ми кажете ако нещо според вас е пропуснато при подготовката или изследванията ми. На 46г съм с хашимото и тромбофилия, опита е с донорска яйцеклетка. Имам две деца и от дълго време опитваме за трето. На 38г имах мисед и след това още една неуспешна бременност с кухо яйце. Протокола беше на 9ти ден от цикъла (26 март) преглед и ми пуснаха прогестерон. Обадиха ми се да кажат че прогестерона е  добре и същата вечер в 21ч да сложа таймираща инжекция и от 28ми вечерта да почна прогестерон от 400мг вагинално сутрин и вечер. На 31 март пак бях на преглед и казаха че всичко е ок и на 2 април ще е трансфера. Други изследвания преди трансфера не са ми правени. След трансфера продължих със същата доза прогестерон и Клексан. Опита беше неуспешен, нямаше дори и имплантация. Имам само още един бластоцист и искам да съм сигурна че нещо не се пропуска. Също така ми казаха че ако опита е неуспешен ще се наложи хистероскопия ... от която аз не съм сигурна дали има нужда и дали не е проблема в подготовката. В Испания съм и определено срещаме проблем в комуникацията, утре съм на преглед и искам да се подготвя с правилните въпроси.

Последна редакция: вт, 06 май 2025, 04:38 от Alira

# 369
Въпрос към момичетата, които имат повече време между трансферите, колко често правите цветна снимка и хистероскопия? След няколко месеца ми предстои замразен трансфер номер 3, като преди това ще направим всички биопсии, ще пусна отново и имунологични изследвания, но започнах от няколко дни да се чудя дали не е добре да повторя цветната снимка и хистероскопията. Цветната ми снимка е от 2023 г. и тогава всичко беше ок, тръбите ми бяха напълно проходими. Хистероскопията ми е от миналата година лятото, като и там всичко беше наред. Според вас има ли смисъл да ги повтарям сега?

# 370
Според мен да. Аз също съм с цветна снимка от 2023г. (ноември) и хистеро от лятото на 2024г. Предстои ми снимка и спрямо нея ще решим дали и хистеро с надраскване.

# 371
Благодаря! Ще го обсъдя с доктора следващия месец. Иска ми се да направим всичко възможно преди трансфера, дори и да трябва да го проточим във времето. Не, че това е гаранция за успех, но поне ще съм спокойна, че сме направили каквото зависи от нас.

# 372
  • Sofia
Alira Благодаря за отговора и отделеното време. Исках да разбера точно това дали нещо не е пропуснато в подготовката за трансфера. Тук четох че прогестерона го проверяват още веднъж преди трансфер а при мен това не е направено. Естрогена също не е тесван. Казаха че ги интересува само Пролактина,който два пъти го тестваха и двата пъти беше висок, третия път ме накараха да лежа 1 час и пак ми взеха проба, тогава вече беше в нормите. За хистероскопията ме ужасява пълната упойка, това е нещо от което много се страхувам ... цената също няма да е малко най-вероятно над 1000 евро но повече ме е страх от упойката. За ЕРА тест също четох и смятам да попитам и да го направим.

# 373
Да, вярно, пропуснах, тук тестват и прогестерона в деня на трансфера. Ако им се види нисък, изписват освен вагинален и инжекционен.
Alira Благодаря за отговора и отделеното време. Исках да разбера точно това дали нещо не е пропуснато в подготовката за трансфера. Тук четох че прогестерона го проверяват още веднъж преди трансфер а при мен това не е направено. Естрогена също не е тесван. Казаха че ги интересува само Пролактина,който два пъти го тестваха и двата пъти беше висок, третия път ме накараха да лежа 1 час и пак ми взеха проба, тогава вече беше в нормите. За хистероскопията ме ужасява пълната упойка, това е нещо от което много се страхувам ... цената също няма да е малко най-вероятно над 1000 евро но повече ме е страх от упойката. За ЕРА тест също четох и смятам да попитам и да го направим.

# 374
Момичета, въпросът ми е към тези от вас, които са минали през ЗЕТ. Опишете ми как следихте овулацията? Кога и какви хормони се пускат? При мен няма да има подготовка, само наблюдаваме ДФ. Проблема е, че напоследък овулацията ми избързва с няколко дена и не е по средата на цикъла. Днес съм 3 ден от МЦ, но ДФ е вече 11 мм. Разбрахме се с док. Да се видим на 23.05, но ми се струва, че ще е късно тогава. Иска ми се да си пусна хормони преди прегледа, ей така за мое успокоение, да кажем към 10 ден от цикъла. Затова и се интересувам в подробности какво и как сте правили.

Общи условия

Активация на акаунт