Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 12

• 33 249
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
Специално за ЗЕТ аз само прогестерон съм пускала. С кратък цикъл съм (24 дни) и го пускахме за проследяване на 10, 12 и в деня на ЗЕТ-а - около 17 ден. Съответно бях с таймираща инжекция за овулацията.

# 376
EmayА как прецениха кога да поставиш таймиращата? Само по размера на ДФ?

# 377
Да, по размера на ДФ. На 18 мм. ми е била поставена, което е било 9-10 ден. Разгледах си по разни пункции хронологията и гледам, че ДФ на 2-3 ден при мен е бил 5-6 мм., та и на мен ми се струва малко множко 11 мм. тогава. 🙄

# 378
Момичета, въпросът ми е към тези от вас, които са минали през ЗЕТ. Опишете ми как следихте овулацията? Кога и какви хормони се пускат? При мен няма да има подготовка, само наблюдаваме ДФ. Проблема е, че напоследък овулацията ми избързва с няколко дена и не е по средата на цикъла. Днес съм 3 ден от МЦ, но ДФ е вече 11 мм. Разбрахме се с док. Да се видим на 23.05, но ми се струва, че ще е късно тогава. Иска ми се да си пусна хормони преди прегледа, ей така за мое успокоение, да кажем към 10 ден от цикъла. Затова и се интересувам в подробности какво и как сте правили.
Здравей аз в момента съм в подготовка за ЗЕТ пия един куп лекарства и на три дни отивам до клиниката за проследяване на хормоните.

# 379
Здравейте, сега ми предстои в Бахчеджи първи замразен трансфер. На ден 2 от цикъла резултатите са ми следните и предписаха естрофем:

Естрадиол - 214 pmol/L
Прогестерон - 1.83 nmol/L (0.58 ng/mL)
LH - 9.6 IU/L

Как ви се струва, проблем ли е нивото на прогестерона, не е ли много висок като за 2ри ден от МЦ? Следващият ми преглед е на ден 12 (22.05) и лекарят каза че това ниво на прогестерона леко го притеснява, но не е достатъчно високо за да се отложи трансфера.

# 380
Здравейте , преди няколко години преминах през Инвитро и при първи трансфер на 2 3-дневни ембриончета, завършека беше раждането на сина ми. Останаха 3 3-дневни  и ги замразихме в една сламка. Вече съм готова за второ детенце и посетих друг лекар ( не предишния), който ме посъветва като настъпи момента за трансфер, да ги размразят и изчакат до 5ти ден. Имате ли опит с такава ситуация и как да процедирам? Не е ли по-добре да ми ги прехвърлят отново на 3-ти ден като първия път ? И влияе ли изчакването до 5ти ден на качеството,след като преди това са били замразени вече ?

# 381
Здравейте!В подготовка за ЗЕТ съм и от днес трябва да включа прогестерона.В новата рецепта пише само това,корто добавяме,а естрофема продължава ли се?

# 382
Здравейте!В подготовка за ЗЕТ съм и от днес трябва да включа прогестерона.В новата рецепта пише само това,корто добавяме,а естрофема продължава ли се?
Да

# 383
Здравейте! Надявам се края на този месец да започнем стимулация. Колкото и да ми се иска веднага да се случат нещата, най- вероятно ще трябва да направим месец пауза. Въпроса ми е дали се прави стимулация-> пункция-> чака се МЦ и след това следващия месец се прави трансфер или се чака цял месец след стимулацията, тоест след втория МЦ вече можем да говорим за замразен трансфер. Благодаря ви предварително!

# 384
При пързи цикъл след стимулация можете да започнете,ако всичко е напред.Успех!

# 385
Мен ме посъветваха да направя един месец пауза след стимулацията, преди да направим трансфер.

# 386
Здравейте! Надявам се края на този месец да започнем стимулация. Колкото и да ми се иска веднага да се случат нещата, най- вероятно ще трябва да направим месец пауза. Въпроса ми е дали се прави стимулация-> пункция-> чака се МЦ и след това следващия месец се прави трансфер или се чака цял месец след стимулацията, тоест след втория МЦ вече можем да говорим за замразен трансфер. Благодаря ви предварително!

По-скоро зависи от нивата на хормоните засечени на 2-3 ден от цикълът. Ако са в норма след стим+пункцията, и няма задържани фоликули, може да се действа и в  следващия цикъл, а не да се прескача един. Моите и трите трансфера бяха на следващия цикъл след стим+пункция. Но много зависи от индивидуалния отговор на стимулациите, както и какви дози хормони са ползвани.

# 387
Здравейте! Някой правил ли е ЗЕТ на излюпен ембрион и след това замразен (ден 6) и въобще, дали има успели с излюпени и след това замразени ембриони?
Ембриона е минал ПИД и е балансиран. Попитах ембриолозите и те ми казаха, че има шанс, но не мога да намеря точна информация по въпроса. Опасявам се, че е замразен твърде късно и може опитът да е обречен на провал!

# 388
Kъде сте правили опита? Аз имам един замразен 6аб, който ме чака в Турция. На 5ти ден го замразиха. Казаха, че е много добро качество.

# 389
Kъде сте правили опита? Аз имам един замразен 6аб, който ме чака в Турция. На 5ти ден го замразиха. Казаха, че е много добро качество.

В клиника Надежда съм. Ембриончето е с отлично качество морфологично 6АА, но ме притеснява това, че е бил извън обвивката си преди замразяване. Тепърва ми предстои ЗЕТ и се тревожа да не е обречен опит. Имам още един минал ПИД, който също е балансиран, но с не толкова добро качество. Ще съм благодарна на споделен опит.

Общи условия

Активация на акаунт