Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 12

• 34 267
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте, след неуспешен първи трансфер, ми предстои втори, който ще обсъждам с лекарката в петък. Имаме останали 4 ембриона бластоцисти, като моето желание е да се трансферират два на втори трансфер. Знам, че и преди е коментирано, но има ли такава възможност, предвид, че съм под 38г?

# 496
Здравейте ,в подготовка съм на ЗЕТ,искам да питам който слагал глобули виагра вагинално ,колко време е лежал.Благодаря ви.

# 497
Здравейте, записвам се в клуба на чакащите след ЗЕТ. Имам инструкция на 14 ден да правя кръвен, а върнахме 5 дневен ембрион .. застраховат ли се, нямам идея, но ми се струва доста дълго .. Както и да е, друг въпрос имам, изписаха ми Зарзио през два дни, сега ми сложиха първата доза. Това за какво се изписва? Имах консулт с проф. Михайлова и тя назначи само Киовиг вливка преди трансфер, та малко се изненадах сега като ми го изписаха. Споделете каква му е идеята?
И следят ли ви прогестерона преди ЗЕТ трансфер. Аз съм на стабилна терапия пролутекс 2 пъти, дуфастон 3х1, утрогестан 2х1 и днес прогестерона излезе доста висок - 112 ng/ml, това не е ли много? Надявах се, че ще редуцираме поне пролутекса, че корема ми вече няма място къде да си го слагам, но док. Не искаше и си остана така. А добавяме и фраксипарин и зарзио и направо не знам къде ще ги бода тея инжекции …

Включвам се само със съвет - на петдневно може да направите кръвен тест на ден 7 след трансфера и би трябвало да покаже

# 498
Според наредбата  след 2 неуспешни трансфера могат да се върнат два бластоциста, но съм чела че изключително много клиники в общи линий си правят каквото си искат така че попитайте лекарката си.

Здравейте, след неуспешен първи трансфер, ми предстои втори, който ще обсъждам с лекарката в петък. Имаме останали 4 ембриона бластоцисти, като моето желание е да се трансферират два на втори трансфер. Знам, че и преди е коментирано, но има ли такава възможност, предвид, че съм под 38г?

# 499
2402Не се бях замислила за това! Някъде половин час преди да ми вземат пробата си боднах сутрешната доза пролутекс и сложих утрогестана, та определено затова е бил толкова висок. Тръгнах да търся статии за оптимални нива на прогестерон в деня на трансфера и се наплаших, че ми излязоха доста с информация, че при нива над 20ng процента на живо раждане спада доста … но няма да го мисля!
За Зарзиото нямах никаква идея, че го ползват за това, но се надявам съвкупно да помогне.
beyourselfМай толкова голямо значение не отдават на наредбата. Мен ме питаха няколко пъти колко ще върнем, а аз не отговарям на условията за две. Ако бях казала две, щяха да са две, но предполагам и че зависи от клиниката

# 500
Здравейте, при доминантен фоликул 13мм днес (на естествен цикъл съм), кога мислите, че ще ми насрочат овитрела? Трябва да планирам и вливка Киовиг преди трансфера, та затова се опитвам да се ориентирам.

# 501
Здравейте, при доминантен фоликул 13мм днес (на естествен цикъл съм), кога мислите, че ще ми насрочат овитрела? Трябва да планирам и вливка Киовиг преди трансфера, та затова се опитвам да се ориентирам.

Семира, ДФ расте с около 1.5-2 мм на ден, при някой жени може и до 3 мм/ден. Така че може да сметнеш, ако приблизително с по 2 мм расте, евентуално в петък ще е 18-19 мм та предполагам тогава. Не помня, но моите мисля, че на 19 мм им слагаха Овитрел. То за да се пукне, трябва да е между 22-24 мм, горе долу и на пункция така таймират. Те като ти боцнат Овитрел, знаят че до 36 часа трябва да се е пукнал ДФ. И от този момент, изчисляват 5 дни до трансфера. Киовиг колко дни преди ЗЕТ ти е вливката?

# 502
За таймирането играе роля и дебелина на лигавица и Естрадиол (ЛХ и Прогестерон също следят) не се гледа само ДФ. Мен са ме таймирали и на 18 и на 21, зависи.

# 503
И Бояджиев при Калчев каза, че вероятно след 3-4 дни ще ме таймират, чакам и Лале да каже кога пак съм на преглед. Следи и хормони тя, да. Иначе 6 дни след овитрела щял да е трансферът. Вливка трябва 3-4 дни преди, така че вероятно за понеделник ще я планирам, няма как да е уикенда.

# 504
Не знам какво става при мен. Преди 2 дни фоликул 13, днес 19… как порасна толкова бързо. И тези хормони:

Моля мнения това нормално ли е и ок ли е за трансфер?

Лигавица 7,9мм

# 505
Семира, по хормоните се  вижда, че си близо до овулация. При мен ако се вдигне ЛХ над 20 настъпва О. Лигавица 7.9 мм е супер, имай предвид, че тя ще порасне още малко. Идеална за трансфер е 10-11 мм, но всичко над е 8 мм е добре. Важното е да трислойна.

# 506
Прогестеронът не е ли висок? И естрадиолът откъде се засили толкоз... Явно днес ще слагам таймиращата инжекция, освен ако нещо не й хареса на докторката и не каже да канселираме.

# 507
Прогестеронът не е ли висок? И естрадиолът откъде се засили толкоз... Явно днес ще слагам таймиращата инжекция, освен ако нещо не й хареса на докторката и не каже да канселираме.

Не, ти нали след О. ще го започнеш прогестерона. Той трябва да е нисък само за СЕТ, за ЗЕТ се вдига изкуствено. Аз съм имала естрадиол 1900 само за един Ф, беше точно преди ЗЕТ. Пиши какво е казала док, но предполагам ще иска да го сложиш днес.

# 508
Kаза, че всичко е наред, отговарял естрадиолът на бързия растеж на фоликула, всичко било супер, пресметна кога ще е ову и да, сложих овитрела снощи. Трансфер сряда Simple Smile

# 509
Момичета, извинявам се предварително за въпроса, но нещо се ошашках и притесних. Трябва да се подготвям за ЗЕТ на ЕЦ на кой ден горе долу би трябвало да се падне като ембриончето е замразено на 5ти ден?

Общи условия

Активация на акаунт