Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 12

• 29 910
  • 685
  •   1
Отговори
# 555
На мен ми изписаха магнезий. Не знам дали ще помогне за имплантация но се чувствам по добре с него

# 556
Около трансфер някои лекари изписват Q10 oт 200mg, дано има полза.

# 557
Здравейте борбени дами!
Имам въпрос до всички, които правят процедурата си в Турция и живеят в София. Моля за съвет къде се подготвяте за трансфера, измерване на ендометриума и фоликулите?
Моят гинеколог ми каза, че мога да ходя при него, но не беше много сигурен дали ще е на работа точно, когато се падне 2ри ден от цикъла ми, но и не ме пренасочи. И сега ми е на мисъл, да не стане така че като ми дойде да се лутам и да няма къде да отида на ден 2 от цикъла за измерването, да настане паника, когато всеки ми казва, че трябва да съм спокойна... Цикълкълът ми не е от най редовните, леко варира и ще е трудно със запазване на час предварително, по скоро ще трябва да е от днес за утре или да запазя час на късмет...
Благодаря ви предварително!

# 558
И аз ще съм в същата ситуация и мисля да се доверя на някой измежду др Сенкова и др Ковачев.По мое лично мнение е добре да се прави при добър лекар,който се занимава с ин витро,не при стандартен АГ.

# 559
Sunny12, в Щерев винаги има дежурен, даже Събота и Неделя. Лабораторията изкарва резултати на хормони до 1 час, така че аз там се следя за процедурите в Турция. В аптеката им също имат всичко нужно и издават с рецепта от Турция. Мисля, че в Надежда е същото.
Така на едно място вършиш всичко. Недостатъкът е, че без час се чака повече.

# 560
Аз също не бих се ваксинирала. Не вярвам във ваксините. Още повече на етап инвитро според мен може да объркат много повече неща и със сигурност няма да помогнат. Не бих рискувала всичките усилия.
Аз имам въпрос - приемате ли и какви добавки преди/след трансфер, които биха могли да подпомогнат имплантацията? Фолиевата киселина, витамин Д и Омега 3 са ясни, но има ли нещо друго, което би могло да подпомогне процеса?
Аз пия метил фолат, б12, Убиквинол, МИО инозитол, Омега 3 + АДЕК, и тези пробиотици. Дали помагат обаче - Божа работа .. 🤷

# 561
Момичета, гложди ме един въпрос. Трансферът ми е съвсем скоро, в края на седмицата. От няколко дни имам лека хрема и дразнещо гърло. Още в началото питах лекарката дали би било проблем и тя каза да се лекувам. Лекувам се с хомеопатия, но не минава толкова бързо.
Въпросът ми е дали това би пречка за успех? Започнах да се чудя с кой да се консултирам и дали не е по-добре да отложа трансфера, никак не ми се иска, но ако има риск, предпочитам...

# 562
Белийв, по принцип не е добре да се прави трансфер като си болна, защото това компрометира имунната система. Ако нещо си хванала може и температура да се появи, а това вече е абсолютно нежелателно и ще го отложат вероятно. Ти нямаше ли вливки? Ако не те бъркам с друг и имаш имунология, задължително се консултирай с д-р Михайлова.

# 563
Момичета, гложди ме един въпрос. Трансферът ми е съвсем скоро, в края на седмицата. От няколко дни имам лека хрема и дразнещо гърло. Още в началото питах лекарката дали би било проблем и тя каза да се лекувам. Лекувам се с хомеопатия, но не минава толкова бързо.
Въпросът ми е дали това би пречка за успех? Започнах да се чудя с кой да се консултирам и дали не е по-добре да отложа трансфера, никак не ми се иска, но ако има риск, предпочитам...
Според мен най-добре го обсъди с АГ, но аз лично не бих го направила. Ако е вирус, може да се активират НК клетките и да се прецака всичко.
Друг е въпросът, че точно грипни месеци предстоят и много ме притеснява и мен това.  .

# 564
Салсера, да имам вливки, даже ги направих.
Не се чувствам болна, обикновена настинка е, но благодаря ти, ще пиша на проф. Михайлова да чуя и нейното мнение.

# 565
  • София
Момичета, докато пиете Естрофем за подготовка за ЗЕТ, приемате ли добавки и/или витамини и кои? Прочетох книгата "Всичко започва с яйцето", пих си всичко няколко месеца преди пункцията, сега най-накрая готвим трансфер и би ми било интересно да чуя вие какво приемате. Благодаря предварително!

# 566
Момичета, докато пиете Естрофем за подготовка за ЗЕТ, приемате ли добавки и/или витамини и кои? Прочетох книгата "Всичко започва с яйцето", пих си всичко няколко месеца преди пункцията, сега най-накрая готвим трансфер и би ми било интересно да чуя вие какво приемате. Благодаря предварително!
Аз също приемах добавките от книгата няколко месеца преди пункцията.
Сега също се готвим за ЗЕТ.
Продължавам си всичко, но в дози на половина и без Л карнитин и Ликопен.
Скоро ми свършва Убиквинола, няма да взимам нов за сега.
Пия по веднъж - МИО инозитол (1000мг), Убиквинол (200мг), Омега 3(500мг), Д3+К2 (5000 iu), Б12(5000), Р АЛА(300мг), НАК, Вит. Ц(500мг),  Метил фолат(800 мг), Цинк, Магнезий, Калций (една таблетка - малко милиграми са).
Честно казано някои дни ги пропускам. .

# 567
Тъкмо съм на тази вълна и пълна кошницата в iherb.
За трансфер и имплантация има смисъл от добавки, които действат антиоксидантно.
Спирам NMN и убиквинола (защото са по-скоро за митохондриална подкрепа и енергия) и ще продължа *само* с
Омегата, магнезий, витамин Е и Ц, Д+К2, NAC,
МИО-Д-хиро инозотола, Л-аргинин, метилирани Б-та, пробиотици и обмислям да поръчам  суроватъчен изолат, че нещо изкльощавях покрай стимулации, пункции и притеснения.
Ако някой има препоръка за скандално добър женски пробиотик ама не с 50 щама и мизерно CFU, ще е супер полезно.

# 568
Тъкмо съм на тази вълна и пълна кошницата в iherb.
За трансфер и имплантация има смисъл от добавки, които действат антиоксидантно.
Спирам NMN и убиквинола (защото са по-скоро за митохондриална подкрепа и енергия) и ще продължа *само* с
Омегата, магнезий, витамин Е и Ц, Д+К2, NAC,
МИО-Д-хиро инозотола, Л-аргинин, метилирани Б-та, пробиотици и обмислям да поръчам  суроватъчен изолат, че нещо изкльощавях покрай стимулации, пункции и притеснения.
Ако някой има препоръка за скандално добър женски пробиотик ама не с 50 щама и мизерно CFU, ще е супер полезно.
В момента приемам тези два пробиотика - редувам ги всеки ден. Втория му го изписва лекар, след прием на антибиотици заради Gardnerella vaginalis. Втора опаковка ми е от него.

# 569
Вторият пробиотик и аз съм го ползвала, но вече започвам да препоръчвам Криспакт. В София го има в няколко аптеки, но мисля че може и да се поръча. Започнах да го приемам месец преди трансфера, доста несигурно защото съм ползвала какво ли не. Години наред се борех с бактериална вагиноза и лупсващи лактобацили. Сумати вагинални лактобацили, но ефекта винаги беше краткотраен. Та вече съм на трета опаковка Криспакт и за първи път в живата си, преди няколко дни, видях преобладаващи лактобацили на микробиологията ми. За мен действат. ✌️

Общи условия

Активация на акаунт