Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 12

• 29 742
  • 683
  •   3
Отговори
# 585
Притеснява ме, че не ми предложиха никакви други варианти, а имам един-единствен измъчен ембрион. Мога ли на своя глава да изчакам до следващ цикъл.. отношението в клиниката е доста стерилно и   се тревожа дори за реакцията им когато разберат

# 586
Естествено, че ако не се чувстваш комфортно да правиш трансфер този месец ще откажеш и ще изчакате. Не знам защо се притесняваш толкова, просто им кажи, че ще отидеш в началото на следващия за преглед и ще видите тогава.

# 587
Аз не бих си рискувала ембриона при условия, които не са идеални.

# 588
  • Be realistic - plan for a miracle.
Пухилда, мила, ти си на първо място в този процес, не клиниката. Много ме хваща яд, като видя как някой едва ли не се страхува, че клиниката му/лекарите/някой друг ще му се скара за негов избор и предпочитание. Не го ли израстнахме това плахо отношение? Извинявай, тотално не е срещу теб, но за няколко дни ти си сигурно третата жена, която чета, че се притеснява да поиска нещо напълно нормално тип отлагане, например, защото й е дискомфортно. Едната беше ходила на погребение на много близък, изживяла стрес и искаше да си отложи старта на стимулацията заложена за този цикъл и оле… как ще им кажела. Усещането беше за дете, което се притеснява да не го набият, честно.
Казваш им ето така: “здравейте, имам притеснения относно трансфера в месец, в който имам задържан фоликул. Прецених, че искам да го изчистим първо и да изберем по-подходящо време. Мерси предварително.”
Ето така, стегнато и без емоция - казваш, че те са такива, бъди и ти такава. Главата горе и като възрастен и компетентен човек с лични предпочитания, който не се страхува да адвокатства за себе си. Кой ще го направи, ако не ти? Защото, пак ще повторя, ти си на първо място тук и потенциалната ти бременност.

# 589
Preggo, момичета, благодаря за съветите и отговорите. Сега обмисляме с мъжа ми как да действаме. Вероятно ще изчакаме следващ цикъл.
Истината е, че винаги ми е неловко при прегледите и комуникацията. Не поставям под съмнение компетенцията на докторите, но отношението в клиниката никакво го няма и се чувствам не място. Разбирам, че не са длъжни да ме предразполагат. По-скоро трябва да пречупя в себе си някаква бариера и да се науча да отстоявам себе си.
🩷

# 590
Preggo, момичета, благодаря за съветите и отговорите. Сега обмисляме с мъжа ми как да действаме. Вероятно ще изчакаме следващ цикъл.
Истината е, че винаги ми е неловко при прегледите и комуникацията. Не поставям под съмнение компетенцията на докторите, но отношението в клиниката никакво го няма и се чувствам не място. Разбирам, че не са длъжни да ме предразполагат. По-скоро трябва да пречупя в себе си някаква бариера и да се науча да отстоявам себе си.
🩷
Може би помислете върху това, че е важно да се чувствате добре и комфортно в клиниката, в която се случват тези процеси. Това е важно за вашето спокойствие и сигурност. Според мен всяка една инвитро клиника ТРЯБВА да предразполага пациентите си да се чувстват  добре. Все пак не говорим за някакви елементарни процедурки.

# 591
  • София
Момичета, при приложение на Пролутекс подкожно два пъти по една инжекция от 25 мг и три пъти по два броя Утрогестан вагинално, дали е разумно да тествам прогестерон в датата на ЗЕТ? И тъй като инжекциите са сутрин и вечер, ако тествам след инжекцията дали ще има смисъл въобще? Иска ми се да знам колко е прогестерона в датата на трансфера, но се чудя как да постъпя...

# 592
Момичета, при приложение на Пролутекс подкожно два пъти по една инжекция от 25 мг и три пъти по два броя Утрогестан вагинално, дали е разумно да тествам прогестерон в датата на ЗЕТ? И тъй като инжекциите са сутрин и вечер, ако тествам след инжекцията дали ще има смисъл въобще? Иска ми се да знам колко е прогестерона в датата на трансфера, но се чудя как да постъпя...
Аз бях на същата доза. Според доктора ми няма нужда да се тества, тъй като реално това е конска доза. Послушах го и не тествах.Трансфера беше успешен.

# 593
Аз вече бременна се наложи към вагиналния прогестерон да добавя и инжекции заради кървене. Като питах проследяващия дали има смисъл да меря прогестерона, той каза на фона на допълнителен такъв няма смисъл да се мери.

Иначе и аз съм фен всичко да меря и мерех преди това... ама с инжекциите няма смисъл.

# 594
  • София
А за болката от инжекциите какво правите? Не знам как ще се живее, много ми е неприятен тоя Пролутекс, аз ли нещо не се бода като хората...ама е доста кофти

# 595
На мен тепърва ми предстои трансфер и не знам, но многократно четох, че е гадна инжекцията и едва ли е твоя вината. По принцип си има инжекции, които повече болят, щипят, парят, сърбят и тн. Не знам конкретно за това лекарство, но прогестерон поне преди най-често е в маслена база и затова се препоръчва да се бие мускулно. Той май не е стабилен ли, усвоим ли, във водна основа, така че сигурно самият инжекционен разтвор е по-гъст, което автоматично ще го е направило по-гаден… (гадая, предстоят ми първите прогестеронови инжекции)

# 596
На мен ми биха от мускулния, който е по-високата доза (прогестан декс 50 от Турция), не се усеща като се слага (поне при мен), но след това 2 дни ме боля дупето. А и мускулно сам не може, трябва да се ходи някъде. Та се радвам, че ми го спряха и ми разрешиха подкожен.
Ами трае се - при поставяне мен не ме боли, просто пробвам на различни места докато уцеля къде лесно ще влезе иглата. Не се усеща вкарването на течността, но после се усеща болка при пипане и пак е доста по-малко от в дупето.

Аз слагам и клексан всеки ден, от него си щипе повече, така че пролутекса ми е ок. А и той е само до по някое време в трети месец, така че все се преживява, няма как. Аз в момента го намалявам и от 3 инжекции общо на ден, ще си остана скоро само с една - клексан.

# 597
А за болката от инжекциите какво правите? Не знам как ще се живее, много ми е неприятен тоя Пролутекс, аз ли нещо не се бода като хората...ама е доста кофти

Болката с времето избледнява. Ако имате мазнинки по коремчето е най-добре там да ги биете и то много бавно. Аз ги бих до 12 г.с и в последните седмици изобщо не усещах болка.

# 598
  • София
Благодаря много за отговорите! Да, точно такова е усещането - по време на поставянето не ме боли сякаш, обаче после все едно имам мускулна треска или нещо подобно....абе ще се търпи, в името на здравичко и хубавко бебе на всичко съм готова, наистина. Просто реших да попитам и за чужд опит Simple Smile А иначе, живот и здраве, след трансфера предполагам, че доки ще ми изпише и Клексан, защото има необходимост при мен, та тогава ще е още "по-забавно", да... Simple Smile Успех на всички ви, момичета!!!

# 599
Нинфа, наистина ви е конска доза това, така че и да го мерите, според мен ще си е завишен. Подкожните инжекции се бият под 45 С, но Пролутекс си е гаден и след биене остават синини и болка.

Общи условия

Активация на акаунт