Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 12

• 29 711
  • 683
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Благодаря много за споделеното! 😊 А дали при останалите, които се готвят за ЗЕТ има образуване на газове и подуване на коремната област? Вероятно е нормално, не знам дали е заради естрофема или целия този прогестерон, но определено ми е...различно Simple Smile Благодаря предварително

# 601
Благодаря много за споделеното! 😊 А дали при останалите, които се готвят за ЗЕТ има образуване на газове и подуване на коремната област? Вероятно е нормално, не знам дали е заради естрофема или целия този прогестерон, но определено ми е...различно Simple Smile Благодаря предварително
Аз лично нямах такъв страничен ефект, но съм срещала момичета да го споделят в предишни постове.
При мен се усили жестоко апетита и за 9 дни качих 2 кг, които не успявам да сваля. До няколко дни започвам подготовка за ЗЕТ (надявам се) и ще видим дали и този път ще бъде така.

# 602
Нормално е. От прогестерона е Simple Smile

# 603
  • Be realistic - plan for a miracle.
Аз съм имала такова кофти подуване от прогестерона (без газове). Много е неприятно, като надуваема кукла ставам, но... Рисковете на опитите Simple Smile

# 604
  • София
Благодаря ви сърдечно, момичета! ❤️ Това да са ни проблемите и кусурите, както се казва..🤗🙏💗

И още един въпрос имам - вие какво мислите за покупка на лекарства от частни лица? Малко ме е страх, но виждам, че е в срок на годност всичко....просто като р някъде от Турция или Гърция и в мен се поражда въпроса да не е подменено нещо, особено за неща, които се инжектират.....а има разлика в цените с българските аптеки и е определено по-изгодно да си купиш от някой, който предлага останали количества или внася....просто съм си бъзла и се чудя дали е ок....

# 605
Момичета, последната ми стимулация беше юли месец. Три дни след пункцията (знаех, че няма да имам СЕТ) си пуснах изследвания и резултатите бяха следните:
Естрадиол - 570  pg/mL
LH - 0.40 [IU]/L
Прогестерон - 50 ng/mL

Въпросът ми е свързан с прогестерона - не е ли твърде висок, при положение, че не съм употребявала никакви допълнителни прогестеронови препарати? В началото на стимулацията беше 1,08.

# 606
Нали пунктираните фоликули стават жълти тела и секретират прогестерон, не виждам какво учудващо има. Не съм сигурна отговор на какъв точно въпрос си търсила като си си пуснала тези хормони, честно казано.

# 607
Логично е да има висок прогестерон след стимулация. Има повече от 1 жълто тяло все пак.

Firebird, за науката! Hands Point Up

# 608
Нали пунктираните фоликули стават жълти тела и секретират прогестерон, не виждам какво учудващо има. Не съм сигурна отговор на какъв точно въпрос си търсила като си си пуснала тези хормони, честно казано.
Търсих отговор на въпроса дали не ми е бил нисък прогестерона при първия неуспешен СЕТ, защото обсъдихме включването на инжекции при втори опит.
Останалите две изследвания бяха в пакет и реших да пусна и тях - както hardcandy каза , за науката 😅

# 609
Те ще ги включат инжекциите при всички положения, за да си вържат гащите, част от протокола е - и инжекциите, и връзването на гащите.

# 610
Прогестерон така можеш да тестваш някой път на естествен цикъл без трансфер на 7ми ден от овулацията. Ако директно продължавате с трансферите на твое място не бих си губил времето да го пускам, просто взимай инжекциите и толкова…

# 611
Прогестерон така можеш да тестваш някой път на естествен цикъл без трансфер на 7ми ден от овулацията. Ако директно продължавате с трансферите на твое място не бих си губил времето да го пускам, просто взимай инжекциите и толкова…
Не знаех.. Ако знаех, щях да пусна миналия месец - правих си и уринарен тест за овулация и знам точно кога е била.
Ако все пак утре ми отложат поради някаква причина ЗЕТ-а ще проследя и този месец овулацията и ще пусна тест.

hardcandy, вероятно така ще стане. Ще ги слагам, какво да направя. За СЕТ-а бях на Дуфастон 3х1 + Циклогест на 12 часа. Беше неуспешен, но според мен проблема беше в ембрионалното качество, въпреки, че се установи и Gardnerella vaginalis в менструална тъкан, та може и това да е било..
Пожелавам на всички ни успех и дано септември е нашият щастлив месец ❤️

Последна редакция: ср, 03 сеп 2025, 22:37 от Si_mo_na

# 612
Момичета, не знам дали от естрофема ми става нещо или какво ама 5 ден съм на него и ми е адски изтощено, психически се чувствам под напрежение и усещам едни горещи вълни. Засякох че и температурата ми се вдига на около 36.6 - 36.8 а аз съм попринцип с доста по-ниска. Предния ЗЕТ бях на естествен цикъл така че нямам база данни

# 613
На мен при ЗЕТ на ЕЦ не ми изписаха инжекции, само вагинален прогестан. После в 8г.с. имаше хематом и единично кървене и тогава ги включихме. Не е било заради нисък прогестерон кървенето. Сега в 10г.с. лека полека ги спирам инжекциите и след седмица намалявам и вагиналния до пълно спиране.

# 614
Момичета, не знам дали от естрофема ми става нещо или какво ама 5 ден съм на него и ми е адски изтощено, психически се чувствам под напрежение и усещам едни горещи вълни. Засякох че и температурата ми се вдига на около 36.6 - 36.8 а аз съм попринцип с доста по-ниска. Предния ЗЕТ бях на естествен цикъл така че нямам база данни

От Естрофема е

Общи условия

Активация на акаунт