Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 12

• 29 481
  • 683
  •   1
Отговори
# 645
Мина ми часа. Въобще не се говореше за фоликули само лигавицата гледахме (11см). Трансфер на 22ри

# 646
При трансфер на контролиран цикъл с Естрофем овулация НЯМА.

Предполагам, заради закъсняла ви овулация на предишен цикъл, сега лекарят ви е решил да мине изцяло на контролиран за да няма забавяне/объркване.

# 647
Аз също съм на Естрофем и нямам доминантен фоликул, всички са малки. На ден 9/10 лигавицата ми беше 1.05 см, а прогестерона 0,36 ng/ml което било ок.

От понеделник 15 септември започвам прогестерон и на 19 септември ще ми бъде трансфера, ако всичко е наред 🙏

Дайте някакви хитрини за по-безболезнено поставяне на Пролутекс?
Освен да редувам страните на корема, да го затоплям леко с ръце, да слагам топъл компрес след поставянето, да си взема два размера игли - голяма за извличане на разтвора и по-малка за поставяне - има ли някакви други неща, които пропускам? Не съм си слагала до сега Пролутекс, четаз че е много болезнено.. Дали минава през инсулинова игла (оранжева) или трябва кафява?
Дано този път имаме повече късмет и всичко да бъде наред 🙏

Последна редакция: пт, 12 сеп 2025, 17:18 от Si_mo_na

# 648
Аз поставям Пролутекс вече 3 месец и грам не ни прави впечатление вече. Явно се привиква в един момент. Самото поставяне на лекарството не е болезнено, боли самото място в следващите няколко часа. Освен да редувам страните, аз друго по-специално не съм правила. И аз от четене се бях стресирала, но реално не беше толкова страшно.

# 649
Аз също съм на Естрофем и нямам доминантен фоликул, всички са малки. На ден 9/10 лигавицата ми беше 1.05 см, а прогестерона 0,36 ng/ml което било ок.

От понеделник 15 септември започвам прогестерон и на 19 септември ще ми бъде трансфера, ако всичко е наред 🙏

Дайте някакви хитрини за по-бърз болезнено поставяне на Пролутекс?
Освен да редувам страните на корема, да го затоплям леко с ръце, да слагам топъл компрес след поставянето, да си взема два размера игли - голяма за извличане на разтвора и по-малка за поставяне - има ли някакви други неща, които пропускам? Не съм си слагала до сега Пролутекс, четаз че е много болезнено.. Дали минава през инсулинова игла (оранжева) или трябва кафява?
Дано този път имаме повече късмет и всичко да бъде наред 🙏

Писах ти ЛС ако е удобно за информация

# 650
С пролутекса се свиква. Поставяйте самото лекарство много бавно и няма да имате проблем. Първите пъти е по кофти, но след това е окей, ако имате мазнинка по корема най-добре там поставяйте. Аз го слагах 3 месеца и наистина след първите седмици не ми правеше впечатление.

# 651
  • София
Не е толкова страшно, момичета - аз вече свикнах....но в началото, първите няколко пъти, истината е, че при поставянето не боли, а боли след това - мен лично не няколко часа, а буквално до следващия път мястото ме наболяваше като все едно мускулна треска или удряне съм имала в тази област....даже се бях филмирала, че няма да издържа - споко, минава. След няколко дни, наистина сякаш тялото свиква и вече даже не ми прави впечатление като си го поставям него. Задължително редувам местата, защото ми се образуват синини...иначе нищо кой знае какво по-специално не съм правила и не мога да дам съвет - основто е, не е толкова страшно и след няколко дни се свиква, наистина.

# 652
Момичета, задължително ли се канселира ЗЕТ при микробиология с кандида,дори да не са масово?
Също при вас с овитрел или без за таймиране на овулация сте били на естествен цикъл?

# 653
Ами то не е хубаво да започвате бременност с гъбички. Аз не бих. А и да се бърка през влагалището да се вкара инфекция в матката…

# 654
Ами то не е хубаво да започвате бременност с гъбички. Аз не бих. А и да се бърка през влагалището да се вкара инфекция в матката…

Доста бременни имат гъбички през бременността,мисля,че не е проблем да се лекува и по време на бременност,също раждането няма да е нормално и също не мисля,че крие такъв риск,но може би е добре да е напълно чисто да.

# 655
Момичета, можете ли да ми кажете какво ниво на прогестерон се търси, за да се таймира овулация с хориомон? Предстои ми замразен трансфер, лигавица 9 мм, трислойна, ДФ 19 мм, прогестерон 3,69 nmol/l
Чакам да ми се обади доктора за насоки, но до тогава ми се иска да имам някаква представа какво и кога ме очаква

# 656
  • Be realistic - plan for a miracle.

Доста бременни имат гъбички през бременността,мисля,че не е проблем да се лекува и по време на бременност,също раждането няма да е нормално и също не мисля,че крие такъв риск,но може би е добре да е напълно чисто да.

Най-вече не бих заради бъркането през влагалище в посока матка.
Колкото и да промиват преди това и т.н., с инструмента може да се вкара нещо навътре. А гъбички в матка не е същото като гъбички във влагалище.

# 657
Момичета, можете ли да ми кажете какво ниво на прогестерон се търси, за да се таймира овулация с хориомон? Предстои ми замразен трансфер, лигавица 9 мм, трислойна, ДФ 19 мм, прогестерон 3,69 nmol/l
Чакам да ми се обади доктора за насоки, но до тогава ми се иска да имам някаква представа какво и кога ме очаква

Единствено знам,че преди прием на прогестерон,тоест преди да се включи, трябва да е възможно по-нисък нещо от сорта на 1..Поправете ме ако греша.

# 658
  • Be realistic - plan for a miracle.
Под <5 nmol/L, така че към момента е добър за включване на хориомон. Все пак се прави по преценка на лекуващия лекар Simple Smile

# 659
Благодаря за отговорите, момичета. Не ми сложи тригер, каза, че до днес трябва да се спука фоликула( вчера било нулев ден) Аз естествено започнах да мисля какво може да се обърка и го измолих утре т.к трябва да ми въземат втора кръв за лепило, преди това да ме погледне дали се е спукал и ако не е да слагаме тригер. По думите на Цветков - щом прогестерона е започнал да се покачва, фоликула ще се спука, това били последните данни от статии. И днес вече я усещам овулацията, при мен е доста болезнена.
Antilop Това са нива, които се търсят при свеж трансфер. Искат да е под 1nmol/l до пункция, за да може лигавицата да не презрее в следващите дни, докато правят оплождането и чакат да се развият ембриони. Аз сега съм на ЗЕТ, на спонтанен цикъл. От вчера само ми включиха утрогестан и кортикостероид.

Общи условия

Активация на акаунт