Предстои ми замразен трансфер, да поговорим - Тема 12

• 29 582
  • 683
  •   1
Отговори
# 630
Аз като Семира също не съм имала никакви странични ефекти от Естрофема. Пила съм го за три трансфера, последния път по-дълго (докато се разбра, че е кухо яйце)

# 631
Благодаря , момичета 🌺 Хубаво е да сме подготвени с какво може да ни се наложи да се сблъскаме . Аз този трансфер ще съм с блокираща инжекция Резелиго , а може и втора да се наложи . Аз съм с доказана хистологично аденомиоза и имам ново огнище в матката . Отделно при мен има съмнение и за ендометриоза , но не е доказана . При мен през няколко месеца се появява или миома , или аденомиозни огнища и док реши да ми спре цикъла за два месеца . През това време ми предстои поредната хистероскопия и биопсии . Трансферът ще е на контролиран цикъл ( май така се нарича ) с блокираща инжекция , естрофем и прогестерон . Имам един неуспешен трансфер на ЕЦ с балансиран ембрион , без имплантация.

# 632
Аз също нямам странични реакции към Естрофема, в момента съм на 3х1, след няколко дни го увеличавам на 4х1.
В момента обаче пия и Дусофарм и Програф, от които много ме боли корем и бъбреците ми се обаждат и май-май ще го намалял /спирам. Ще го говоря с доктора при следващия преглед, ако продължава така.

# 633
Ами предполагам че ако някой е по склонен към тревожност и депресия просто ги засилват. Аз си имам клинична депресия и тревожност които са ми дълго време проблем. Ама все с разнообразни техники съм се справяла с тях. Сега и кошмари ми изскочиха абе направо.. да не ви се случва! Дано всичко накрая да е за плюсчето пък и успешно да си свърши всичко

# 634
Момичета, предстои ми трансфер и имам назначена инжекция Зарзио и вливка интралипид в деня на трансфера. Дали на някоя от вас са предписвали същото?

# 635
Аз също на първия трансфер бях на контролиран цикъл с Естрофем, от който се чувствах абсолютно ужасно психически и за следващ трансфер просто говорих с репродуктивния, че няма да го понеса и ще пробваме на естествен. Просто толкова зле наистина не бях се чувствала през живота си… в последствие разбрах, че има жени, които са силно чувствителни към външен естроген и затова се получава така. Стискам палци трансферите на всички да са успешни! Flowers Four Leaf Clover

# 636
Благодаря , момичета 🌺 Хубаво е да сме подготвени с какво може да ни се наложи да се сблъскаме . Аз този трансфер ще съм с блокираща инжекция Резелиго , а може и втора да се наложи . Аз съм с доказана хистологично аденомиоза и имам ново огнище в матката . Отделно при мен има съмнение и за ендометриоза , но не е доказана . При мен през няколко месеца се появява или миома , или аденомиозни огнища и док реши да ми спре цикъла за два месеца . През това време ми предстои поредната хистероскопия и биопсии . Трансферът ще е на контролиран цикъл ( май така се нарича ) с блокираща инжекция , естрофем и прогестерон . Имам един неуспешен трансфер на ЕЦ с балансиран ембрион , без имплантация.
Здравейте, само да ви кажа да внимавате с тези хистероскопии, резелиго, депакин и т н.за аденомиозата, при мен нищо не помогна, огнищата са си същите, само дето лигавицата вече хич не расте, отключих и високо кръвно от лекарствата, явно съм била с алергия към депакина, но кой да ми каже да се изследвам, дават на кинвейр.
Аденомиозата ако са само огнища, по-добре не ги пипайте, хистероскопия само ако се налага по друга причина, за аденомиоза не върши работа да си знаете.

# 637
Благодаря , Tq за споделения опит . Депакин повече няма да ми се слага , последно януари имам инжекция и категорично съм забранила , просто не ми помогна . Хистероскопията сега се налага , защото не се знае дали не е миома , аз имам склонност към образуване на миоми . От Резелигото засега нямам оплаквания , но при мен най-вероятно има и ендометриоза , затова взехве решение този път да съм на контролиран цикъл . Засега лигавицата ми е добре . Хистероскопиите ми не са в последователни месеци . Последната такава е ноември месец 2024 , тя беше пак за отстраняване на миома .

# 638
Момичета на 12ти имам преглед на 14 ден от МЦ. На естрофем съм но тестовете ми за овулация са отрицателни (доста бледа втора линийка) как трябва да изглеждат? Има ли въобще значение имам ли нямам ли овулация ако съм на естрофем. Предния месец пак 14ти ден бях далеч от овулация че се връщах пак до софия седмица по късно. Верно нали когато тогава ама отиване връщане с БДЖ Бургас/София понякога в същия ден леко ми идва в повече. Вече с кондукторите се познаваме на малко име.

# 639
Момичета на 12ти имам преглед на 14 ден от МЦ. На естрофем съм но тестовете ми за овулация са отрицателни (доста бледа втора линийка) как трябва да изглеждат? Има ли въобще значение имам ли нямам ли овулация ако съм на естрофем. Предния месец пак 14ти ден бях далеч от овулация че се връщах пак до софия седмица по късно. Верно нали когато тогава ама отиване връщане с БДЖ Бургас/София понякога в същия ден леко ми идва в повече. Вече с кондукторите се познаваме на малко име.

Тъй като сте от друг град има ли как да правите дадени прегледи при АГ в този град и да изпращате информацията на лекаря в София и при нужда да ви вика?

# 640
  • София
Момичета, не съм "спец" в тази част, но нали уж когато сме на естрофем, овулацията всъщност се подтиска? В смисъл, цели се да се проследи дали лигавицата на матката има хубава (мисля трислойна) структура и да е достатъчно мм за трансфер (мисля, че под 7 мм не е ок да се прави). Та защо овулация? Ако сте на естествен цикъл, разбирам, но с естрофем....мисля, че няма ову - моля, няка и други, по-запознати от мен, споделят мнение

# 641
Може и така да е. Странно защо тогава ми го изписа с оправданието: защото предната овулация се забави. А лигавицата си ми е добре. Ами добре де не го мисля значи повече щом е така

Момичета, не съм "спец" в тази част, но нали уж когато сме на естрофем, овулацията всъщност се подтиска? В смисъл, цели се да се проследи дали лигавицата на матката има хубава (мисля трислойна) структура и да е достатъчно мм за трансфер (мисля, че под 7 мм не е ок да се прави). Та защо овулация? Ако сте на естествен цикъл, разбирам, но с естрофем....мисля, че няма ову - моля, няка и други, по-запознати от мен, споделят мнение

# 642
  • гр. София
С естрофема овулацията не се подтиска. Естрофема подпомага естрогена, който расте до настъпване на овулация и отделянето на фоликул. Когато естрофема е недостатъчен / не настъпва овулация, не е редовна овулацията, фоликулите не са читави, бавят се, късна е овулацията, което може да доведе до презряване на лигавицата и  изтърване на момента/ се изписва естрофем. Най-общо за да се контролира съзряването на лигавицата за трансфер. При вече натрупан естрофем е нормално да не почнат да растат фоликули, от там и в повечето случаи липсва овулация, при приема му, НО не я изключва и е възможно да се случи. Най- лаишки така мога да го обясня. Успех!

# 643
  • София
Благодаря много за разяснението! Честно казано, макар вече толкова неща да са ми минали през главата по линия на репродуктивните ни проблеми, има доста неща, които не знам със сигурност или си ги обяснявам на база четене от тук или Интернет като цяло.....и е жалко, че 99 % , да не кажа 100 % от лекарите не ни обясняват защо се случва дадено нещо и с каква цел се приема даден медикамент и т.н. Това винаги ме е озадачавало и огорчавало....знам, че нямат време, но за 3 изречения на кръст по време на преглед, за който даваш 80-100 лв., няма да се преуморят, ми се струва....даже съм имала ситуации, при които откровено се дразнят, като го попиташ.....Еми баси, това е нашето здраве, нашите тела, нашите срества, то остава и да не се интересуваш,  нали.....

# 644
Предполагам, че зависи от дозата и кога се включи естрофема. Ако е от 2-3 ден и в по-голямо количество, често външния му прием изиграва ролята на доминантен фоликул, които подтиска останалите фоликули с естрогена, които отделя. Но както и в стандартен цикъл, винаги може да се получат повече от 1 доминанти фоликули.

Общи условия

Активация на акаунт