Промоции на книги - тема 21

• 48 395
  • 728
  •   1
Отговори
# 225
Момичета, идвам с въпрос: намаленията, които споменавате само онлайн ли са или и във физическите книжарници? Идвам си в България след седмица с цял списък книги за купуване и не знам дали има смисъл да кажа на близките да ми ги поръчат предварително или да си ги търся по книжарниците пък макар и без отстъпка. Какво ще ме посъветвате? Благодаря!
Следващата седмица има Панаир на книгата в НДК, какви ще са отстъпките там нямам информация.
В сайтовете на онлайн книжарници има различни намаления, например както писах преди 1-3 страници някои книги на ИК Колибри са с до -55%, може да видите намаленията при Ориндж също, Озон, може да има някои и в Стор,  някои сайтове пък са с при плодове за намаления; зависи какво се търси и от кое издателство.
Например на сайта на Бард обичайно са с -20% от коричната цена, на Изток-Запад сякаш също стана обичайно на сайта да са с -20% (там май се добавяше код за отстъпката), но следва да се предвиди и къде се заплаща доставка и колко е тя съответно (над определени суми има и безплатна). Някои сайтове като Озон, Стор имат и безплатна до станции (box now).
Ако трябва да обобщя - добре е да погледнете и по сайтовете за търсеното.

# 226
  • София
Кога точно ще идвате и къде? От 10.12.2024 г. до 15.12.2024 г. ще има Панаир на книгата в НДК.

# 227
Момичета, идвам с въпрос: намаленията, които споменавате само онлайн ли са или и във физическите книжарници? Идвам си в България след седмица с цял списък книги за купуване и не знам дали има смисъл да кажа на близките да ми ги поръчат предварително или да си ги търся по книжарниците пък макар и без отстъпка. Какво ще ме посъветвате? Благодаря!
На Коледния панаир в НДК, от 10 до 15.12. книгите най-често са с 20% отстъпка. В кашони почти всяко издателство предлага книги по 3-5 лева. Та ако сте в София по това време, Панаира е най-доброто решение. Всичко е намалено и на едно място. 🙂

# 228
Кога точно ще идвате и къде? От 10.12.2024 г. до 15.12.2024 г. ще има Панаир на книгата в НДК.
Благодаря Ви за отговорите! В Пловдив ще съм и няма да имам пътуване до София. Аз и до Англия поръчвам доставки, но понякога ги бавят по месец, което доста ме изнервя. Затова винаги, когато идвам до България, гледам да се заредя с четива. Благодаря отново!

# 229
Скрит текст:
Аз от няколко години поръчвам от специализирани сайтове за доставки в чужбина. Не ми се е бавила поръчка повече от 10 дни, обикновено идва в рамките на седмица. Да, цената е по-висока от коричната, но книгите пристигат навреме и в чудесно състояние. Даже от първите ми такива имам специализирани книгоразделители като подарък. Утре трябва да пристигне последната такава за годината, че се олях вече.

# 230
  • в сърцето на един мъж...
Благодаря Ви за отговорите! В Пловдив ще съм и няма да имам пътуване до София. Аз и до Англия поръчвам доставки, но понякога ги бавят по месец, което доста ме изнервя. Затова винаги, когато идвам до България, гледам да се заредя с четива. Благодаря отново!

Аз обикновено си правя списъци и като наближи времето да се прибирам, изпращам поръчка. Най-добре вижте по сайтовете какво може да вземете с намаление, поръчайте си го с наложен платеж и си го приберете, като се върнете. Така ще имате технологичното време да дойде всичко до вас в рамките на престоя, а също така и да се ползва намалението.

# 231
Скрит текст:
Аз от няколко години поръчвам от специализирани сайтове за доставки в чужбина. Не ми се е бавила поръчка повече от 10 дни, обикновено идва в рамките на седмица. Да, цената е по-висока от коричната, но книгите пристигат навреме и в чудесно състояние. Даже от първите ми такива имам специализирани книгоразделители като подарък. Утре трябва да пристигне последната такава за годината, че се олях вече.
Бихте ли написали кои са сайтовете? Може би доставят и до Англия. Последните два пъти, когато използвах такъв сайт, поръчката ми се забави повече от месец и въпреки, че се свързах с тях след месец чакане, отне още две седмици да пристигнат книгите. И да - цените на книгите бяха значително по-скъпи от тези в лева, платих и доставка, защото поръчвам над 10 книги и тежат доста. ‘Подаръци’ или извинение за закъсненията не получих.

# 232
Скрит текст:
Книжарница Англия, имат и промоция. Досега не се е бавила поръчка, всичко си е наред, даже утре ще пристигне такава. Аз съм в Германия обаче. Поръчвам за не знам си кой път.

# 233
  • Банско
Здравейте, за тези които не знаят скоро разбрах, че в книжарници Сиела имат рафтове с намалени книги. Последния път си взех две страхотни книги за 5 и 7 лв. Трябва да ги попитате, къде са рафтовете с намалените им книги и те ще ви насочат.

# 234
Това с рафтовете за намалени книги в книжарници Сиела не е някаква новост, отдавна е така. Главно е на техни книги, но има и на други издателства от време на време. Миналата година обновиха старозагорската и трябва да се ходи малко повече (преди беше точно в самото начало), но пак се намира лесно. Сега е срещу къта за фентъзи и фантастика.

# 235
  • Бургас
В Бургаската рафтовете са сбутани в дъното. Същите книти ги има намалени и в сайта им, само дето в сайта са повече заглавия. И аз съм се натъквала на ценни находки. Бяха намалили поредицата на Джани Родари с твърди корици на 5лв.

# 236
Коледният панаир ще бъде вътре в НДК, нали? Не на шатри отпред?
Интересно ми е дали ще има на Галя Щърбева "Да хванеш гората 2", не знам кое е издателството и дали ще има шанд. 29 лв е коричната цена иначе.  Също и някои разговорници и самоучители на изд. "Грамма" ме интересуват, но също се съмнявам да имат щанд, не са издали кой знае колко неща.

# 237
  • София
Вътре е.

# 238
Коледният панаир ще бъде вътре в НДК, нали? Не на шатри отпред?
Интересно ми е дали ще има на Галя Щърбева "Да хванеш гората 2", не знам кое е издателството и дали ще има шанд. 29 лв е коричната цена иначе.  Също и някои разговорници и самоучители на изд. "Грамма" ме интересуват, но също се съмнявам да имат щанд, не са издали кой знае колко неща.

Възможно е да ги има на някой от щандовете на големи книжарници - Книгомания, Ориндж, Сиела... Такива "бутикови" книги съм виждала и на щандчетата с разни джунджурии.

Иначе ето тук има списък с участващите издателства:
Скрит текст:

# 239
Как е достъпът с бебешки колички вътре в НДК, знаете ли? Дали има асансьори до всяко ниво?

Общи условия

Активация на акаунт