Кучето е агресивно към детето

• 3 707
  • 119
  •   1
Отговори
# 30
Ами, можеше и мъжът ти да ти помогне за справяне с проблема, ама като не обича кучета... Joy
Други "домашни" животни обича ли?
То сигурно и кучето усеща, че не го обича... Rolling Eyes
Иначе за какво да допълваш...
Цитат
Да допълня,ме на мен няма кой да ми помага дори с изкарването му,винаги съм го гледала сама.

# 31
Аз не разбрах - кучето е на 4 години, вие сте го взели на 16, значи сега сте на 20, бременна с второ дете ли? Куче на 4 не е възрастно куче, може да се обучава, просто вие не сте се справили с обучението и кучето се е приело за водач на глутницата ви. Затова и ви ръмжи. Гледали сте го като играчка, което е нормално предвид възрастта ви. Или с треньор и истинско обучение на кучето, или го дайте на хора, които ще го гледат качествено.

# 32
Затова се отнасям крайно негативно към безотговорни хора,които вземат кучета.Това не е играчка,а живо същество,което страда,понякога да смърт при изоставяне.
До сега то се е смятало за ваше дете.Кучетата са част от живота на човека поне 15 год.
Запишете го на кучешко училище или треньор.Ако няма да се занимавате,потърсете отговорни стопани.
Не можете ли да го дадете на родителите си? Така ще ви вижда понякога и няма да страда толкова?

# 33
Варианта да го пратят на село само и само да остане в семейството не е добро решение според мен. Да пратиш куче с поведенчески проблеми при възрастна жена е покана за още проблеми. Да, тя ще може да го нахрани, но ще има ли крака да го разходи? Ще може ли да го среши, да му почисти очите, да му изреже ноктите, да го изкъпе, да му даде хапче? Да го превъзпита? Вероятно ще се грижи за него колкото може, ще се опита, но не ми се струва редно да й се струпва такъв ангажимент на главата. Ако има спешна нужда от ветеринар, кой ще го заведе и дали някой изобщо ще забележи? Това са все важни въпроси и реални сценарии, за които трябва да се помисли предварително.

# 34
Авторке, ако беше написала че мъжът ти е агресивен, досега двеста пъти щяха да те посъветват да го разкараш от живота си, незабавно Joy
Иначе по питането - направи това, което ти подсказва сърцето. Ако обичаш това куче, задръж го и потърси съвет от компетентни хора как да му промениш поведението. И питай също така в съседната тема, кучкарската, за съвети. Може да ти е от полза.

# 35
  • София
Авторке, ако беше написала че мъжът ти е агресивен, досега двеста пъти щяха да те посъветват да го разкараш от живота си, незабавно Joy
Скрит текст:
Иначе по питането - направи това, което ти подсказва сърцето. Ако обичаш това куче, задръж го и потърси съвет от компетентни хора как да му промениш поведението. И питай също така в съседната тема, кучкарската, за съвети. Може да ти е от полза.
Ти пък... Агресивният мъж бледнее пред агресивния померан. Joy Как ги сложи в едно изречение въобще...

# 36
Померан съм виждала само отдалече, но ето какво намирам за тях:
"Помераните са доста своенравни. Могат да бъдат непредсказуеми и да превърнат обучението в истинско предизвикателство."
Честно казано, ако ставаше дума за мен и не помогне обучение при треньор, ще отстраня такова куче от къщи.

# 37
Факт, помераните са трудни за обучение и са капризна порода със скъпа поддръжка, не са лъжица за всяка уста и не са подходящи за първо куче. Затова си мисля, че варианта с нов собственик е най-добър, някой който има опит с шпицове или северни породи.

Скрит текст:
Лично аз не съм фен на шпицовете, не харесвам характера им и изобщо кучета с такъв тип нервна система.

# 38
  • Somewhere far away
Децата като цяло изобщо не се държат както трябва с животните, особено докато са малки- те ги смятат за играчки, не за живо същество. Така че нищо чудно че е агресивно кучето, и на мен като ми се качат на главата ставам агресивна.
 Не всички породи се разбират с деца.

# 39
Ако авторката полагаше нормални грижи за кучето просто няма как да ръмжи. Най-добре да се намерят други стопани, а тя да си гледа малките деца.

# 40
Каква е тази пързалка? На 20 с второ напът, скъпа порода куче от тийнейджърка и задава мега умния въпрос дали да даде кучето на човек, който обича животните? Ако ти си реален човек, не знам как ще гледаш деца, като не можеш с половин пес да се оправиш.
Давай кучето на кучелюбеца, забравù за домашните любимци и ползвай контрацепция.

# 41
Никога не бих оставила агресивно и ръмжащо куче в обкръжението на детето ми, което тепърва ще го гони, дърпа, скубе и тормози. Игра на руска ролетка е това.
Никой не може да ме убеди, че кучето не е било с поведенчески проблеми и преди бебето.
Имах съученик сляп с едното око от ухапване от куче в детска възраст.
В рози ред на мисли си изясни кое ти е по-важно.
Напълно подкрепям мнението.  Толкова нахапани от кучета хора съм видяла....за някой не искам да си спомням гледката.
Затова когато детето ми проходи, първото нещо на което го научих е да не бяга след куче и да не посяга да го гали, домашно, улично за мен няма значение.  Който иска да ме съди.

# 42
  • София
Никога не бих оставила агресивно и ръмжащо куче в обкръжението на детето ми, което тепърва ще го гони, дърпа, скубе и тормози. Игра на руска ролетка е това.
Никой не може да ме убеди, че кучето не е било с поведенчески проблеми и преди бебето.
Напълно подкрепям мнението.  Толкова нахапани от кучета хора съм видяла....за някой не искам да си спомням гледката.
Затова когато детето ми проходи, първото нещо на което го научих е да не бяга след куче и да не посяга да го гали, домашно, улично за мен няма значение.  Който иска да ме съди.
Само че тук ситуацията не е "да не бяга след куче и да не посяга да го гали,", а да се разкара домашно, защото вече не е удобно.

# 43
  • София
По принцип тези породи тип от померан до самоед са ми леко "психопати". Много рядко има гальовни и общителни кучета от тях. Това, което може да се получи след обучение е едно подчинение и "приятно безразличие".
Много хора, които не разбират от кучета правят точно това - без да искат дават цялата власт на кучето и то се опитва да си я запази по "стария начин" - с агресия. Мислят си, че като кучето е малка порода, то няма да се държи като куче, а то се държи точно като дедите си.
Когато "глутницата" се увеличи - с дете, кучето иска да подчини и него, но вижда, че не става и затова агресира.
И да - трябва работа със специалист.

# 44
Само че тук ситуацията не е "да не бяга след куче и да не посяга да го гали,", а да се разкара домашно, защото вече не е удобно.
Авторката сама казва, че детето тепърва ще проходи. Дали няма да гони кучето и да посяга да го гали? И това дете расте денонощно с кучето и кучето не го приема...Разбирам да е домашно куче от квартала, да се засичат 2,3 пъти по разходки и кучето да ръмжи срещу детето, но когато са денонощно заедно... Бих намерила дом на кучето.  В практиката си имам отхапан от куче палец.  Сега се опитайте да си откопчеете копче и ще разберете какво значи това.

Общи условия

Активация на акаунт