Кучето е агресивно към детето

• 3 702
  • 119
  •   1
Отговори
# 60
Затова трябва навреме да се търси специалист, а не да се чака. Като при всеки проблем, разбира се.

Аз я питах какви мерки взима - авторката не отговори.
То, не е само детето - кучето е агресивно и към нея. Ако я ухапе - няма да ѝ откъсне пръст, но ще мине минимум през антибиотик, евентуално и шев.
Здравето на роденото и нероденото ми дете са неизмеримо по-важни от чувствата на кучето.
Хем ги обичам и мислим да си вземем след 3-4 години.

Последна редакция: вт, 26 ное 2024, 11:28 от Threemafan

# 61
  • София
Не отговори, защото явно не й се занимава с мерки. Предпочита да разкара кучето. Играчката вече не е интересна и не си заслужава усилията.

# 62
Дано не е така. Не е устойчива тази система и дано следващият път не се получава това:

Имам проблем -> Чакам да стане голям -> Махам непосредствената причина и така решавам част от него, засега

# 63
Кучето вече е агресивно и тръгва да хапе. Няма какво да се направи вече, без да се рискува здравето на детето. Голяма работа, че щяла да го даде на други хора. Децата са хиляда пъти по-важни

# 64
  • София
Дано не е така. Не е устойчива тази система и дано следващият път не се получава това:

Имам проблем -> Чакам да стане голям -> Махам непосредствената причина и така решавам част от него, засега
Дано, но подозирам, че не бъркам. Има вариант хем да задържи кучето, хем то да не представлява опасност, но това не я интересува. Просто авторката е пуснала тема, за да си валидира безотговорността, това е положението.

# 65
Да бе, имало такъв вариант, ама друг път. Агресивното куче вече е риск за бебето и няма как да се задържи, без да се изложи детето на риск. Безотговорно е да го държи покрай малкото.

Не е женена за кучето, не му се е клела във вярност. Нищо няма да му стане на кучето, ако си смени стопанина

Последна редакция: вт, 26 ное 2024, 13:13 от Zimk02

# 66
  • София
Да бе, имало такъв вариант, ама друг път.
Скрит текст:
Агресивното куче вече е риск за бебето и няма как да се задържи, без да се изложи детето на риск. Безотговорно е да го държи покрай малкото.

Не е женена за кучето, не му се е колела във вярност. Нищо няма да му стане на кучето, ако си смени стопанина
Невярно.
Само един пример – https://uchilishtezakucheta.com/%D0%BE%D0%B1%D1%83%D1%87%D0%B5%D … esia-pri-kucheto/

# 67
Zimk02, Много елементарна провокация.

Последна редакция: вт, 26 ное 2024, 12:52 от Dincho

# 68
Детето като порастне, може да има някакви психологични проблеми поради това, че в ранното си детство постоянно се е чувствало заплашено от някакво зъбато, хвърлящо се към него ръмжащо и лаещо чудовище (спрямо детето кучето НЕ е малко и в неговите очи вероятно е доста страшно). Ама те и психолозите семейства трябва да хранят...
Що пък едно дете да се чувства на сигурно и безопасно място у дома си.

# 69
Да бе, имало такъв вариант, ама друг път.
Скрит текст:
Агресивното куче вече е риск за бебето и няма как да се задържи, без да се изложи детето на риск. Безотговорно е да го държи покрай малкото.

Не е женена за кучето, не му се е колела във вярност. Нищо няма да му стане на кучето, ако си смени стопанина
Невярно.
Само един пример – https://uchilishtezakucheta.com/%D0%BE%D0%B1%D1%83%D1%87%D0%B5%D … esia-pri-kucheto/

Да, да даде 1000 лв, то нищо работа не са тия пари, като има две деца, нали. И я има ефект, я не.

# 70
Лорелада, откъде измисли този филм на ужасите?
Аз също съм на мнение, че за доброто на всички е кучето да се даде на други хора. Такива ужасии не вярвам да се случват обаче. Вероятно непъзпитаното куче си пази територията с ръмжене и няма кой да го коригира.
Тук става въпрос за отговорност. Като си вземаш куче това е за около 15 години напред и трябва да си наясно. Ако се стигне до обстоятелства налагащи да се разделиш с кучето му търсиш подходящ дом. Не ей така да го захвърлиш.

# 71
Авторката не е казала, че иска да го захвърли, а да го даде на хора, които ще го обичат и ще му се радват.
Намирам за много несправедливо, ако намериш човек, с когото си допадате и се обичате, да го разкараш, защото не обича кучета. Не е толкова лесно да си паснеш наистина добре с някого.
Но всеки си знае себе си.

# 72
  • София
Скрит текст:
Лорелада, откъде измисли този филм на ужасите?
Аз също съм на мнение, че за доброто на всички е кучето да се даде на други хора. Такива ужасии не вярвам да се случват обаче. Вероятно непъзпитаното куче си пази територията с ръмжене и няма кой да го коригира.
Тук става въпрос за отговорност.
Скрит текст:
Като си вземаш куче това е за около 15 години напред и трябва да си наясно. Ако се стигне до обстоятелства налагащи да се разделиш с кучето му търсиш подходящ дом. Не ей така да го захвърлиш.
Не. За безотговорност.

# 73
Добре, човек се жени / омъжва и разчита това да е за цял живот, но често не се получава. Ако някой се откаже от нещастен брак, това безотговорност ли е?
А ако има неудачна връзка с куче, значи не може да се откаже, докато кучето не умре, иначе е заклеймен с червен печат?
Това ми се струва като "развод по италиански", ако разбирате какво имам предвид.
Малко ми е пресилено, особено, ако кучето бъде дадено на хора, които го искат.

# 74
  • София
Добре, човек се жени / омъжва и разчита това да е за цял живот, но често не се получава. Ако някой се откаже от нещастен брак, това безотговорност ли е?
Скрит текст:
А ако има неудачна връзка с куче, значи не може да се откаже, докато кучето не умре, иначе е заклеймен с червен печат?
Това ми се струва като "развод по италиански", ако разбирате какво имам предвид.
Малко ми е пресилено, особено, ако кучето бъде дадено на хора, които го искат.
Зависи.
Ако се откаже от партнора, без да положи усилия да спаси отношенията – да.

Какъв е смисълът от тези въпроси и този спор?

Общи условия

Активация на акаунт