Парфюмни размисли и страсти - 293 тема

• 59 385
  • 771
  •   1
Отговори
# 645
  • Чукарландия
Womanity pour Elles започва със силен аромат на хубав домашен компот от ягоди. Харесвам оригинала за лятото, с ягодите не се разбрах.

Aqua Chic не го познавам.

Womanity pour Elles ми е любим. Точно заради ягодите. 💖
Лошото е, че вече е почти невъзможно да се открие някъде.
Класическото Уоманити не ми допада толкова.

Последна редакция: сб, 28 дек 2024, 09:46 от BBeLLa

# 646
Здравейте, нова съм в темата, но се надявам на малко помощ за моя може би нахален въпрос. Приключвам бутилка Iris Torréfié Guerlain и бих желала нещо ново, но нямам възможност за големи тестове. Влюбена съм в Гарленската ванилия, харесвам също така ирис, бергамот и лавандула. Бихте ли ми препоръчали нещо, което да не е фатално сладко и да е в този дух. Благодаря много на всеки, който би могъл да даде препоръки и весели празници на всички.

# 647
  • Sofia
Хареса ми новия Ван Клийф, но както с всички мускусно чисти  парфюми нещо не ми достига. И с Musk therapy Initio така.  Да изляза изкъпана и без парфюм се чувствам по същия начин.

# 648
Два поредни дни нося LVEB L'elixir и много ми харесва. При първа проба не ме впечатли толкова. Усещам виолетки и сочен ирис, макар такъв да не присъства в официалната пирамида.

# 649
Два поредни дни нося LVEB L'elixir и много ми харесва. При първа проба не ме впечатли толкова. Усещам виолетки и сочен ирис, макар такъв да не присъства в официалната пирамида.
Ох, като ви слушам и се питам аз ли не съм наред , какво ли? Толкова го хвалихте тук като излезе, такава еуфория беше. Отивам аз към магазина доволна, че най-после ще се запозная с този аромат и бам... греда. Усещам само нещо като мухъл и нищооо друго, а толкова съм влюбена в оригинала и другите фланкери. Никакви виолетки, никакъв ирис, никакви бонбони.
Пробвах и Angel на Mugler - пак нищо особено. Толкова хвалби и въздишки по него, шоколад и т.н. Усетих само нещо сапунено, никак не женствено... Направо ме е яд, че не мога да усетя това което описвате... Но пък спестих пари де. Simple Smile

# 650
Ох, като ви слушам и се питам аз ли не съм наред , какво ли? Толкова го хвалихте тук като излезе, такава еуфория беше. Отивам аз към магазина доволна, че най-после ще се запозная с този аромат и бам... греда. Усещам само нещо като мухъл и нищооо друго, а толкова съм влюбена в оригинала и другите фланкери. Никакви виолетки, никакъв ирис, никакви бонбони.
Всеки го усеща различно, нормално е. При първа проба при по-топло време аз го определих като приятен, но нищо повече. Иначе много харесвам първообраза и някои фланкъри.

# 651
  • BG-DE
Dareland, и аз съм като теб 🙂 Харесвам оригинала, Intesement и Soleil Crystal, имах големи очаквания и за Елексира но и за мен е греда, силна миризма на спарено е единственото, което усещам в него и ми е откровено неприятен, но всички сме различни, затова аз отдавна само на собствения си нос вярвам, а красивите описания обичам да чета и толкова 🙂

# 652
Здравейте ! Моля за мнение за този парфюм..

# 653
Добре, че сме с различни носове и възприятия, в противен случай всички щяха да носят Бакара например, който ме убива на място. Joy
Вчера бях с Ла ви елексира и отнесох сума ти комплименти. Върху дрехи е буквално вечен, обожавам го Heart
Има ирис наистина, усеща се сега в студа много отчетливо.

# 654
Разкошен е Еликсира. Има си ирис в пирамидата и се усеща много силно.
Какъв мухъл, той обикновено идва от пачули.
Мухъл има лек в Ангела точно от шоколадовото пачули, но пък няма никакъв сапун.
Пробвайте ги отново на кожа, само тях в този ден и проследете развитие.

# 655
Аз бях точно с La Vie Est Belle L'Elixir в коледната нощ. 😏

От два дни обаче пръскам вкъщи Bianco Latte и ето това пък е парфюмът, за който аз не разбирам хайпа.
Това е една детска Малиция Бон Бон, Милк Шейк, ако не се лъжа, която ползвах едно време.
Както и това, което до скоро пазех и накрая изхвърлих, защото не му намирах приложение:
Скрит текст:
И още десетки подобни детски аромати.
Пък чак и имитации му направиха... боже, боже, аз се отказвам от парфюмите, ако така ще играем за в бъдеще. 😂

# 656
Я да попитам аз за един стар парфюм какво мислите. Става въпрос за VC&A Bois d'Iris
Търся хубав ирисов аромат подходящ като за пролетно време. Заглеждам и Bois d'Argent на Dior, но нещо ДНК-то на Диор не ми е много на сърце, освен че е и доста по-скъп.

# 657
  • Sofia
Я да попитам аз за един стар парфюм какво мислите. Става въпрос за VC&A Bois d'Iris
Търся хубав ирисов аромат подходящ като за пролетно време. Заглеждам и Bois d'Argent на Dior, но нещо ДНК-то на Диор не ми е много на сърце, освен че е и доста по-скъп.

VC&A Bois d'Iris е хубав ирисов аромат, по-ароматичен и несладък парфюм е. Също погледнете и този - Cedrè Iris Affinessence https://www.fragrantica.com/perfume/Affinessence/Cedre-Iris-32426.html чудесен, бонбонен, но не детински ирис е, в момента се намира на много добра цена. Доста траен, с нелош сияж.

# 658
  • София
Смятам, че е автентичен аромат на ирис, близко до кожата, не е напомпан като този в LVEB, нито е наситен като този в Blgari Splendida. Аз лично много го харесвам и заедно с Гарденията от серията са ми пример за елегантен флорал.
И двата са необидни аромати, които не биха задушили хората наоколо, а се усещат интимно, само при прегръдка или целувка. Т.е. стават за работна обстановка според мен

# 659
Скрит текст:
Пробвах и Angel на Mugler - пак нищо особено. Толкова хвалби и въздишки по него, шоколад и т.н. Усетих само нещо сапунено, никак не женствено... Направо ме е яд, че не мога да усетя това което описвате... Но пък спестих пари де. Simple Smile
Взех за дъщеря ми класическия La vie est belle - разкошен аромат, разгръща се прекрасно върху нейната кожа и за мое щастие не долавям ириса с който трудно се спогаждам, но пачулите... Ах пачулите... Търся тази съставка във всеки парфюм, не знам за какъв мухъл изобщо говорите...
Относно Angel - за мен е вълшебство от първо вдишване още преди мноого години и без да ангажирам никой с мнението си -  поезия затворена в бутилка и един от най-прекрасните аромати, създавани някога... Винаги имам поне една 100-ца в запас от любимата синя течност Joy  
Но както densi отбеляза - трябва да се пробва на кожа. На моята пачулито се разгръща сладко, шоколадово, карамелизирано под първоначалната експлозия от цветя и сочни гурме вкусове...  Всичко в пирамидата на Angel ми харесва, различните нотки са умело вплетени в изящно бижу...
Лаик съм в парфюмната тема, нека по-вещите тук кажат, но всичко с ароматите за мен се свежда до вкусови възприятия и специфика на кожата, по тази причина дори парфюмни шедьоври могат да останат неразбрани.

Последна редакция: сб, 28 дек 2024, 17:13 от Veryberry

Общи условия

Активация на акаунт