Пубертетът при момчетата - тема 17

• 40 845
  • 769
  •   1
Отговори
# 90
  • пустинята Гоби
И в други страни в Европа не ваксинират против варицела.

И сега не е евтина ваксината, към 80 лева по памет. Просто трябва да се наканя и да я сложа на децата, доста неприятности ще си спестя.

# 91
  • София
Не е евтина, но поне може да я сложи и ЛЛ, преди 13 години за две дози на двамата със сина ми и съответните прегледи при Мангъров платих към 1000 лв.

# 92
Преди ваксина- проверка за антитела.
Аз не съм карала варицела нормално, а се оказа, че е била скрита инфекцията, без прояви.Около 10% от хората така я изкарват.
Като бях бременна с второто дете , големият се разболя и АГ-то веднага ме прати да се изследвам, защото казах, че не съм била болна.Оказа се, че имам антитела и съм карала болестта, когато всички деца от блока, вкл. сестра ми, се разболяха, а аз видимо не, но явно съм я прекарала без симптоми и се разминах с ваксината.

# 93
  • София
И аз организирах ваксинация миналата година, тъй като не беше карал, а предстоеше НВО и ми беше влязла мухата какво ще правим, ако вземе, че се разболее баш преди изпитите. Изследвахме за антитела, макар че не мисля, че ще навреди, ако има - просто да си спестим процедурата, но нямаше. Поръчах в близката аптека, без рецепта, педиатърката сложи и двете дози. Само трябва да сте подготвени с хладилна чанта, доста е чувствителна ваксината към температура.

# 94
Май не биваше да се слага ваксина ако има антитела, педката на сина ми нещо такова ми беше споменала.

# 95
Синът ми, на 15 без малко, не е карал никаква шарка. Единственното което е карал е ХФМД (Hand, foot and mouth disease). преди седмица беше на годишен профилактичен преглед и педиатърката му каза, че ще има някаква ваксина като стане на 17 (предполагам тетанус). Иначе е с пълен ваксинационен календар, но щатски.

# 96
В момента малката е на 2г и 9м и ми отказват да сложа Варивакс ,защото може би са минали повече от 72ч от първия им контакт.
Та скоро очаквам и при нея да започне.😒😔
Може да не е веднага, до 2 седмици  някъде..

# 97
Синът ми, на 15 без малко, не е карал никаква шарка. Единственното което е карал е ХФМД (Hand, foot and mouth disease). преди седмица беше на годишен профилактичен преглед и педиатърката му каза, че ще има някаква ваксина като стане на 17 (предполагам тетанус). Иначе е с пълен ваксинационен календар, но щатски.

Какви са задължителните ваксини там?

Иначе ХФМД е = коксаки вирус.

# 98
  • пустинята Гоби
Малкото ми дете, което е на 8, изкара коксаки преди седмица, с 5-6 пъпки на ръцете и краката + леки болки в гърлото. Не бях се сблъсквала с този вирус, виждала съм само на снимки как го изкара детето на сестра ми, беше ужас просто при него.

# 99
Календарът е различен от българския, имат малко повече ваксини, както и възрастта на детето през която трябва да се сложат (това го знам от приравняването тук). Единственното, което нямат американците е БЦЖ ( можем да му я сложим, но все нямаме време, че слагането и става с предварително записване)

# 100
За БЦЖ да кажа: големият ми син също е роден в чужбина и там не слагат БЦЖ.
Исках да му сложа в Бг и същата педиатърка ми каза- иди да му направят Манту, може да има антитела, обясни ми тогава защо. Аз не отидох, че все беше болен, но като му правиха проба на 6-7г., наистина излезе с антитела и не съм му слагала.

# 101
Преди около две седмици щерката (на 7 г.) изкара шарка. Цялата беше в пъпки, където се сетите. След мазане с ментолов спирт върху всяка пъпка мазах с пиоктанин с клечка за уши и след това Джинджира алба, който хидратира и също успокоява. Мина и бързо, без усложнения. Батко и кара горе-долу на същата възраст. Той също беше се изпъпчил много, ама сякаш имаше повече сърбежи.

# 102
Минавам да кажа,че младежа с шарка я кара общо взето тежко.
Едва днес (седмица след началото) няма Т и болки в гърлото. НО тези пъпки са ужасни!
Няма място,където да няма такива...има по клепачите на очите,в косата,по ушите и вътре в тях,по дланите на ръцете, има даже на петата отдолу 😒😔
Ако има не ваксинирани деца, моля ви да се замислите.
Съжалих и се обвинявам защо съм отлагала...на първо място за това ,което изживя момчето,за пропуснатото в училище (7ми клас е,правят контролни и класни) и на последно място финансово ( за лекарства ги броих до 300лв ,но и още ще има)

Бъдете здрави!🍀

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 13:57 от ♡Queen*of*darkness♡

# 103
Минавам да кажа,че младежа с шарка я кара общо взето тежко.
Едва днес (седмица след началото) няма Т и болки в гърлото. НО тези пъпки са ужасни!
Няма място,където да няма такива...има по клепачите на очите,в косата,по ушите и вътре в тях,по дланите на ръцете, има даже на петата отдолу 😒😔
Ако има не ваксинирани деца, моля ви да се замислите.
Съжалих и се обвинявам защо съм отлагала...на първо място за това ,което изживя момчето,за пропуснатото в училище (7ми клас е,правят контролни и класни) и на последно място финансово ( за лекарства ги броих до 300лв ,но и още ще има)

Бъдете здрави!🍀
Здравейте, моето дете я кара преди години така и имаше пъпки даже в очите. Тогава му изписаха Ацикловир вътрешно, защото доктора каза, че щом излизат по лигавиците същото е положението и вътре в органите( каквото и да значи това). Така че, ако Ви притесняват много посъветвайте се с лекуващият лекар на детето дали може да се облекчи или вече е късно. Ние го започнахме на 2-3 ден и незнам как щеше да е без него, не му се появиха нови след приема.

# 104
Точно това му изписа в неделя един лекар ,който посетихме на частно (бивш директор на Инфекциозно отделение в нашия град,тъй като е вече пенсионер)
По моя инициатива започнах Изопринозин още на втория ден и добре ,че съм!
Защото ако трябваше да кара на вит Ц,нурофен и мускули...не знам какво щеше да стане 😒

Общи условия

Активация на акаунт