Пубертетът при момчетата - тема 17

• 40 874
  • 769
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте! При някой от вашите тийнове да се случвало да имат  болка в коляното и болка при свиване на коляното? Днес моят син се оплака от това, при разгънато положение болка няма. Това е отшумяло бързо. Сега няма болка при никакво положение. Намазах коляното с Репарил гел. Да видим утре. Активно спортува- бокс. На 16 г. е.

Последна редакция: вт, 17 дек 2024, 22:05 от maca-niki2008

# 121
  • София
maca-niki2008, моят мина през такъв период и миналата и тази година.
Миналата година дръпна с 11 см, тази с малко по-малко.
Тренира кикбокс. Вече не е активен състезател, ходи само на тренировки.

ЛЛ му беше изписала Тендивал, но след като го помирисах и казах, че мирише на умрели миризливки той отказа да го използва. Използваме го ние с ММ и сме доволни. Помага.

# 122
Възможно е да е от растежа. Синът ми тренира футбол, случвало се е два пъти през годините да му се обръща коляното. Посетихме спортен кинезитерапевт, който го прегледа и каза, че е от растежа. Препоръча упражнения за укрепване на коляното да прави. Ако се притеснявате, по- добре го заведете на един преглед. Моят се притесняваше да няма скъсани връзки и го заведохме все пак да го видят.

# 123
A може и да не е от разтежа, тоест коляното да е с травма и да изисква лечение. Особено с активно спортуващи е добре да се внимава, травмите са чести. Посетете специалист.

# 124
А може и да е нещо за ден-два. Синът ми беше скочил на лед и каза, че стъпил накриво и го боли коляното. Изчаках един ден и запазих час за ортопед и точно, когато запазих часа, каза че му е минало.
Ако беше продължило повече от два-три дни, щях да го заведа на лекар.
И моят син тренира бокс.

# 125
Моят син е на 13 и също тренира бокс. Скоро ми се оплака, че има болки в краката. Попитах го, дали това не са крампи, той каза не. Беше само единичен случай.

# 126
  • София
Хубаво е тийновете да ходят понякога на ортопед, дори профилактично, особено ако тренират или са по-височки. Излишен преглед няма, според мен, по-добре да се отиде за нищо, отколкото да се чуди човек кое какво е. Д-р Кацаров в София е страхотен и за профилактика, спортистчетата винаги ходят при него.

# 127
Какво означава понякога. Профилактиката е задължителна всяка година ( поне по НЗК). На всичко отгоре, спортистите трябва да се картотекират. Там се минава още по-обстоен преглед, в сравнение с годишният профилактичен.

# 128
  • София
Какво означава понякога. Профилактиката е задължителна всяка година ( поне по НЗК). На всичко отгоре, спортистите трябва да се картотекират. Там се минава още по-обстоен преглед, в сравнение с годишният профилактичен.

Е, това е ясно, но тук очевидно не става въпрос за сериозни спортисти, а за спортуващи деца, които нямат лекар на отбора. За другите не би се повдигал въпросът, там си ги водят от клуба. Което не значи, че и останалите пубери не е полезно да бъдат заведени и прегледани понякога, т.е. може и да не е всяка година. При първия преглед ортопеда дава насоки за проследяване.

# 129
Пускате ли тийновете да посрещат Нова година с приятели? Моят е на 17 и за първи път иска да празнува с още трима съученици в домът на единия. Родителите няма да си бъдат в къщи.

# 130
На 17 пък и само четирима не вярвам да има проблем. Дето се вика те след година няма да са кой знае колко по-различни, но и да искаш няма да можеш да ги спреш. Виж на 14 ако бяха ще е по-разбираемо.

# 131
Моят е още на 13, така че е изключено. За в бъдеще е неизбежно. Но ако ще го пускам, мисля, че няма с това да стартирам самостоятелните му прекарвания на празници. Трябва да съм се убедила, че знае какво прави и е отговорен.

# 132
Моят е на 16 и ще го пускам. Ще бъдат 10-15 деца. Но ще празнуват в едно момче, което е над нас. Родителите няма да са вкъщи.

# 133
  • София
Моят за сега не е проявявал такива намерения, за посрещане на Нова година.
Само лятото искат да ходят сами на море. На 17 ще е лятото.

# 134
  • Русе
На 15 и за пръв път ще празнува с приятелите си в дома на един от тях, без родители.  Вярвам им (все пак с едно на ум) и затова го пускам, при това без вечерен час.

Общи условия

Активация на акаунт