СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 4 - Седмокласникът над пробни се поти, мама точките брои

• 32 493
  • 806
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Ако детето ви е в Междучасие, но мейлът ви е в yahoo и сякаш нещо ви се струват твърде тихи напоследък, горещо ви препоръчвам да им се обадите по телефона.
До момента не бях получила изпратената до всички информация за двата пробни изпита, нито за двата резултата, нито за двете родителски срещи, нито отговор на индивидуалните ми запитвания какво се случва и кога ще започна да получавам информация без изрични настоявания от моя страна.
Е днес се обадих по телефона... Аз съм била виновна, защото пощата ми е в yahoo, а те имали автоматизирана програма и, видите ли, тя програмата имала проблем с това.
На всичко отгоре съм се била отписала от списъка им, обаче как е станало това - никой не знае.
Та сега гледам запис на срещата и очаквам решение.
Така че проследете си и звънете, да не се изненадате предколедно като мен...

# 331
  • София
Не е баш така както го казват. Синът ми е в Междучасие, пощата ми е в yahoo, не палучих имейл за изпитите, но получих за рд. Ще им звъня.

# 332
  • София
Моята разсеяна девойка трябва да я питам всеки ден. Сега се сети, че носи за попълване декларации за олимпиада, забравила за коя. Много са досадни тези декларации...
Всяко училище си обявява дата, която трябва ДО обявената за провеждане. Обикновено е в учебен ден след часовете за първа и преди за втора смяна.

# 333
Здравейте,
Виждам, че коментирате задачи от смеси и сплави. Току-що попаднах на това видео
https://youtu.be/vjvVGgEmt6o?si=4CjloQQiOix7pA0j

Каналът се казва Уроци по математика.

Има и още един, но той е насочен към задачи от турнири и олимпиади
https://youtube.com/@sicademybg?si=udI-lCS7M93E08XJ

# 334
Минаха вече входни нива и първи пробни, че може би и втори пробни магури по школите. Понеже не съм запозната с всички варианти на пробните матури в различните школи, според вас в коя школа изпитите по БЕЛ и МАТ се доближават най-много до тези на НВО като трудност?
Младежа ходи на частни уроци и по двете дисциплини, но ми се иска да го запиша след НГ на пробни в някоя школа за да сверим часовника.
Не ми се иска да го пратя на ненужно труден изпит и да има обратния ефект (че за нищо не става и е зле). Защото, да.....помръзва го доста, претупва нещата и т.н., но пък ми се връзва и решаваме всякакви тестове, помагала и то безропотно. Пък в крайна сметка до където му стигнат силите.

# 335
  • София
На Регалия казват, че са най-близки като сложност до НВО.

# 336
  • у дома
Понеже не съм запозната с всички варианти на пробните матури в различните школи, според вас в коя школа изпитите по БЕЛ и МАТ се доближават най-много до тези на НВО като трудност?
За математика Регалия,Веди,Образователни технологии,като последните ми се струват прекалено подозрително лесни,но то пък и НВО-то последните години падна доста като трудност.За провинцията-на СМБ-секция Русе и Вектор-Варна също са хубави и близки до реалното НВО.
За бел не мога да коментирам.

# 337
  • София
Междучасие от години имат проблеми с изпращането на резултатите.
Как пък всичко отива във спама само на тях?

# 338
  • София
Нашите вчера взеха сплави, като са прескочили лихва и капитал, щели по-нататък да се върнат на тях. На вчерашното домашно доста се почесвах по главата, ама добутах до верни отговори Joy
Това за лихвата и капитала като го прочета, всеки път се взривявам!!! На коя проста глава ѝ хрумна да сложи на седмокласници да го учат. Нулево приложение на тази възраст. Нито могат да теглят заеми, нито да имат депозити.
Ваканцията при нас започва утре. Пуснала съм бележка. Заминаваме за Коледа. Ще бъде изпълена с прекрасни изживявания, свързани с химия и биолгия Wink, наваксване на пропуснатото като материал и подготовка за двете олимпиади. При това тези прекрасни изживявания ще са споделени с мен Laughing иначе без моето дейно участие не мога да разчитам да се чете с разбиране. Това е! Пожелайте ми весели празници. Smile

# 339
Минаха вече входни нива и първи пробни, че може би и втори пробни магури по школите. Понеже не съм запозната с всички варианти на пробните матури в различните школи, според вас в коя школа изпитите по БЕЛ и МАТ се доближават най-много до тези на НВО като трудност?
Младежа ходи на частни уроци и по двете дисциплини, но ми се иска да го запиша след НГ на пробни в някоя школа за да сверим часовника.
Не ми се иска да го пратя на ненужно труден изпит и да има обратния ефект (че за нищо не става и е зле). Защото, да.....помръзва го доста, претупва нещата и т.н., но пък ми се връзва и решаваме всякакви тестове, помагала и то безропотно. Пък в крайна сметка до където му стигнат силите.
Мисля, че в школа "Ния" също предлагат това, което търсите. От личен опит смея да твърдя, че са много коректни по отношение на условията за провеждане на пробния изпит и обратната връзка. Трудността е сходна с тази на реалното НВО. Единствено цените може би са малко по-високи от тези на споменатите по-горе школи.

# 340
  • у дома
Междучасие от години имат проблеми с изпращането на резултатите.
Как пък всичко отива във спама само на тях?
Те от години имат проблем и с проверяването на резултатите...
Проста лихва се въвежда като урок още в пети клас при процент-абсолютно нищо не разбират от термините,от тази учебна год май го махнаха този урок от уч  програма по математика за 5 клас.
На мен последния ПИ на НИЯ по математика не ми допадна нещо като подбор на задачи,поглед над организация,провеждане  и проверяване нямам.

# 341
  • София
Това ми напомя за едни безумни задачи в малките класове за намиране на обиколка на...административна сграда 😁. Всичко ясно, преди сме намерили обиколката на няколко правоъгълника, ама юнакът реве. Не знаел какво значи "административна" и не може да реши задачата 😂
Ваче, супер, ваканция-мечта! Благородно завиждам на това, че детето иска да работи с теб. Моето е вироглаво и не дава никой нищо да му покаже. Чудя се дали и на уроците не си дърпа листа от госпожата 😁.
Днес ни е последен ден, утре само ще празнуват и ще разменят подаръци.

# 342
  • у дома
Аз скоро заради текстови зад обяснявах какво означава стругар,пощальон,телеграма.В интерес на истината най-трудно се възприе телеграма какво е...

# 343
  • София
Да, вчера обяснявах пощенско клеймо какво е. В мозъчето му писмата идват със сова. Знае, разбира се, че има поща, но му е някак си абстрактно.

# 344
  • София
А как с нетърпение чакахме навремето някое писъмце или картичка...
Нашите набори утре ще ходят дружно с класната на кино.

Общи условия

Активация на акаунт