СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 4 - Седмокласникът над пробни се поти, мама точките брои

• 32 457
  • 806
  •   1
Отговори
# 465
Художествените средства нашите си ги учат в училище и на курсовете също и то в големи подробности. Учителката им по бел в училище е ужасно взискателна и моята много се напряга в нейните часове, отделно скалата и е висока, например от 30 точки максимум трябват 28 за шестица, като за една грешка може да ти вземе и три точки.  Засега детето успява да удържи фронта,  но чакаме класно и ако там е с петица, ще се заклати положението. Но бел е голямото напрежение при нас и основно заради това останалите предмети са тотално неглижирани. Миналата година имаше шестици по география, а тази едвам връзва четворката. Поне по математика няма проблеми, учителят им по мат също е много сериозен, доста задачи обръщат още в час.

# 466
Симеонов как си води школите? Още ли не проверява домашни? И работи само с по-будните деца?
За мен той не става за подготовка за НВО изобщо. За състезателна математика е ок, за деца математици- също. Но за нормални деца, искащи да се готвят за НВО, трябва да се внимава.
Всичко е така. Симеонов не е за всяко дете. Той си води курсовете така, както си преподаваше в СМГ.
Моята например решава с удоволствие от предизвикателствата му, защото там всяка задача и е интересна. Докато от Архимед отказва категорично. И в резултат на това като и наредят двайсетте задачи от първи модул ги обръща за 20 минути и винаги с поне две изчислителни грешки от претупване. Макар че има някакъв напредък, на последния пробен на Междучасие имаше само една грешка на първи модул, защото видяла запетайката като точка и умножила
Да, избрах детето ми да е в групата на Симеонов, но скоро разбрах, че това е грешка поради  споменатите вече причини. Моят син далеч не е първи математик, сложно му е, но все пак мисля, че задачите, които им е дал с решенията ще са му полезни. Весели празници на всички!

# 467
Честита Нова Година, момичета!
Много здраве, късмет, нерви като корабни въжета, всяко наборче да влезе там, където желае, и... Наздраве!

# 468
Малкото за пръв път се осмели да решава при Симеонов самостоятелно. Дава им  хитри решрния, отваря тетрадката и гледа какво са писали, защото задачите за домашно са подобни. И покрай хитрото решение, вземе, че разбере същността.
И аз го записах там, тъй като се прехласна по Предизвикателствата.

# 469
  • София
А може ли пример за хитро решение на задача?
Самите му задачи изискват нещо от типа "умен съм бил, сетил съм се" и не могат да се решат по друг начин?
Какви са тия специални задачи?
Може да е от полза и за нас.

# 470
  • у дома
А може ли пример за хитро решение на задача?
Самите му задачи изискват нещо от типа "умен съм бил, сетил съм се" и не могат да се решат по друг начин?
Какви са тия специални задачи?
Може да е от полза и за нас.
Аз нямам идея,но на НВО няма такива,а нали курса е за подготовка за НВО.Съсъезатвлната математика е съвсем др нещо-но нея я няма на НВО.

# 471
  • Бургас
Нека бъде цветна, весела и живописна !!!

Късмет на изпитите на Наборчетата!

# 472
  • София
Е, то си има деца, които ходят на математика за удоволствие, не за НВО. Затова избират Симеонов.
Задачите на НВО нямат нужда от хитрости, а от много решаване у дома.

Но аз бих се радвала да видя такива хитри задачи. Spensa, моля те, да покажеш.

# 473
Прегледах постовете ви. 😭😭😭
Да знаете, че ЗАВИЖДАМ НЕБЛАГОРОДНО на майките с деца, които са успели да решават задачи, тестове, пишат преразкази. При нас се спи до обед, домашното облекло е пижама, и няма ни един отворен сборник, тест и т.н. Писна ми да намилам постоянно, и вече мантрата ми е: "Споко, училища бол!" Не че не продължавам да се карам. 😭😥
Утре я записвам на пробни във Варна / школа Вектор / - да видим дали ще се стресне от резултатите. А дано, ама надали.
Общо взето стискам палци да попадне в хубава среда. Останалото ще го избутаме.

# 474
  • София
А, спокойно – и синът ми спи до обяд. Simple Smile
Не ми е проблем, ваканция е.

Последна редакция: пт, 03 яну 2025, 01:16 от milenaka

# 475
Миленака, като чета постове за решаващи деца, и някакси ми става нервно.

# 476
  • София
Grinning А, няма смисъл.

# 477
За много години - здрава и успешна да е новата година за наборчетата. Аз ви изтървах ,че нещо се увъртях по тия празници . Домашните , младежът , ги пише толкова бавно и разсеяно, че чак лудите ме хващат - всеки ден мрънкам и се карам ..той , имало време, за къде съм се разбързала. Поне от новогодишната баница му се падна, че  : мечтаното училище ще завладееш, с отличие ще преуспееш ( някаква такава щуротия бях измислила Simple Smile ) . Сега , щото ме дразни с тоя мързел , го записах на ПИ по БЕЛ в Ния ( че той е с учител и нещо не мога да се ориентирам има ли въобще шанс да изкара над 90+ точки , че да се класира в неговото си ). По МАТ ще дебна на Междучасие и СМГ , щом казвате че са по-сложни ...искам малко да се поизпоти, а и на него проблем му е , че се панира на изпити и прави тъпи грешки, а не че не разбира или не може да реши задачите ..Та ще се поохарча малко с ПИ втория срок,  но предвид че по МАТ не ходи на нищо допълнително , и сега май ще направят допълнителна школа в училище , че 2 класа изостават по БЕЛ ( все нещо се случва с учителите им по предмета) и там ще има допълнително занимания и домашни , освен учителката ... та ще се поохарча малко.

# 478
Хич не сте сами. Ваканцията е за почивка, това не са роботи.

ЧНГ, и дишайте дълбоко по-често, има нужда 🎄

# 479
Дишам, дишам, и бело, и червено употребявам, ама засега няма файда.

Общи условия

Активация на акаунт