СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 4 - Седмокласникът над пробни се поти, мама точките брои

• 32 431
  • 806
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Я по този повод подсказвайте училища, където се учи немски, моля. ☺ За София. Освен НЕГ, 73 и 35-то?

Само като първи ли те интересува?
Тъй като като втори език има немски в АЕГ 1 и АЕГ2, във ФЕГ, в 32-ро, може и на други места, аз тези знам, но е твърде вероятно и на други места да има.

За DSD училища са само НЕГ, 73 и 35-то, останалите 31 и 12-то нямат договор, тъй като не отговарят за момента на изискванията на германците. Не пречи обаче да се яви детето на изпит за DSD2 в посолството като обаче трябва да плати такса, която моя приятелка, чието дете е в 31-во ми каза, че е около хиляда лева.

# 646
Като втори език немски може само с първи английски. Комбинацията френски и немски ми се вижда убийствена, според мен малко деца биха се справили с два толкова трудни езика, не казвам, че е невъзможно, има деца, на които им се удава, моята, уви, не е от тях. Не че не е паметлива, но трябва да си упорит и доста систематичен. Но пък погледнато от друга страна, и малко да ти влезе в главата, все е предимство, после ще надграждаш, ако решиш

# 647
  • София
Аз пък да попитам знаете ли, освен в 133-то къде има паралелки с първи език руски? За София питам Simple Smile

# 648
В 119 има, ако сте желаещи. Ако има голям наплив,  Стаматов каза, че е готов за втора паралелка с руски, имал достатъчно кадри. Но това беше миналата година, говоря по спомен. За тази е още рано да се мисли

# 649
Ваче, виж приема от миналата година. Едва ли ще има големи промени. Ако нямаш файла, пиши ми, ще ти го пусна.

# 650
  • София
Ваче, виж приема от миналата година. Едва ли ще има големи промени. Ако нямаш файла, пиши ми, ще ти го пусна.
Ааа, имам го. Аз по-скоро питам и като впечатления.

Априлски душ
, благодаря! Ще погледна отзиви за училището и нивото на езика.

# 651
  • София
Стаматов от къде знае колко деца ще искат да учат руски в осем клас, че да прави още една паралелка? План-приемът се прави преди кандидатстването.

# 652
  • София
Получих имейл от "Междучасие" за следващите пробни. Ако някой не е получил, да знае да им звънне.

# 653
Стаматов като си отвори устата духа вятър. Но пък обича да се снима. В какви ли не предавания, репортажи, анализи не съм го гледала и всеки път е успявал да ме подразни. Иначе може и да е добър директор, нямам представа

# 654
Да, и аз видях имейла от Междучасие. Младежът болен лежи в къщи.

# 655
Знате ли къде мога да намеря примерна/минала олимпиада по бел?

# 656
Стаматов като си отвори устата духа вятър. Но пък обича да се снима. В какви ли не предавания, репортажи, анализи не съм го гледала и всеки път е успявал да ме подразни. Иначе може и да е добър директор, нямам представа
Куче което лае, не хапе...

# 657
Знате ли къде мога да намеря примерна/минала олимпиада по бел?
В сайта на МОН, архив олимпиади, изпитни материали и решения, но намирам само областни кръгове до 2014 г

# 658
  • Бургас
Искам да помоля тази таблица да я сложите в първият пост на темата!!!
За такива блейки като мен!
Благодаря ви!

# 659
  • София
Искам да помоля тази таблица да я сложите в първият пост на темата!!!
За такива блейки като мен!
Благодаря ви!
Е то я има. Линк "График на дейностите...". Там е цялата заповед за всички класове.

Общи условия

Активация на акаунт