СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 4 - Седмокласникът над пробни се поти, мама точките брои

• 32 427
  • 806
  •   1
Отговори
# 675
  • София
При нас аналогична ситуация, но с български език. И изненадващо няма нито една шестица.

# 676
  • София
Класното по български беше преди празниците, представляваше отговор на литературен въпрос. Явно така е по програма, но децата не са много подготвени за такова писане и оценките масово ниски, една шестица май има само.

# 677
Класните бяха преди празниците, резултатите още ги няма
 Кога излиза план приема за паралелките?

# 678
  • София
На нашите класното по български било по формата на първи модул от матурата, с максимум 65т като скалата за оценяване е като на матурата. По математика ще е подобно положението,  само дето нямам идея дали ще е само първи модул,  или и двата.

# 679
Кога излиза план приема за паралелките?
Училищата трябва да направят предложения до 15.01, после инспекторатите публикуват предложения за ДПП за областта около края на януари - началото на февруари, а МОН трябва да ги утвърди до 30.04.2025 г.

# 680
  • Бургас
При нас резултатите от класното по математика са отчайващи и госпожата решила да си преработи скалата за оценяване. Засега знаем само точките, оценки не е казвала. Грам не ме топли, че от 3 скача на 4 примерно, ако знанията ѝ реално са за 3. Шокиращото в случая е, че класното им беше само на формулите за умножение, а моята беше добре подготвена, и накрая 10 т. от 38. В понеделник ще настоявам поне снимка да направи, съмнява ме да го донесе за подпис.

# 681
И при нас класните минаха още декември. Оценките и по двата предмета масово са смайващо ниски. А най-интересното е, че и двамата преподавателя продължиха напред с пълна сила и нито дума за това, че очевидно материала не е усвоен и че все пак ще има НВО тази година на тези деца. Явно се разчита на частните уроци и школи да разясняват грешки и пропуски.
Даже не ми се коментира вече, защото само се ядоствам.

# 682
  • Отвъд алеята зад шкафа
Според дъщеря ми класното по БЕЛ е било много трудно, по формата на НВО с 2 модула. Още няма оценки. Досега се справяше отлично, но сега малко са й потънали гемиите.

# 683
  • София
Те си следват програмата. Ако нещо не е усвоено, има консултации. Иначе накрая на годината ще остане непреходен материал.

# 684
И на дъщеря ми класното по БЕЛ мина. Една шестица в класа, момичетата са масово с петици / над 5/ , момчетата с четворки. Най-много допуснати грешки в класа имало на въпросите свързани с частта "четене с разбиране".

# 685
Направо се успокоих като ви чета, не че това прави положението розово. Класното по математика мина в петък. Лесно било, но аз като го чуя това и винаги настръхвам! По БЕЛ класното е в понеделник, това е по-големия препъникамък при нас, в ужас съм от сега. Щяло да има и материал от 6-ти клас, та съвсем да лъснат всички пропуски. Давам тестове на килограм цяла седмица, резултатите са шарени и не съм оптимист :/

# 686
  • София
На наборът класното по български беше преди ваканцията, върнаха ги. Била е по формата на първата част на НВО. Аз съм леко неприятно изненадана от петицата, но като цяло резултатите в класа не са много високи. Така в общи линии му заминават шансовете за 6 за първия срок.
По математика предстои тази седмица. Там очаквам неприятни изненади с оценки в последните часове на срока.

Последна редакция: сб, 11 яну 2025, 18:45 от Шантава Калинка

# 687
На мен ми е любопитно - като се прави класно по формата на НВО - за колко време се дават двата модула?
В нашето училище не дават да се сливат часовете. А модулите по времетраене са няколко астрономически часа.

# 688
На мен ми е любопитно - като се прави класно по формата на НВО - за колко време се дават двата модула?
В нашето училище не дават да се сливат часовете. А модулите по времетраене са няколко астрономически часа.
По наредба на МОН класната работа по БЕЛ е два СЛЕТИ учебни часа, т.е. трябва да работят два учебни часа, включително и през междучасието.

# 689
Отметнахме и двете класни - по математика преди празниците, по БЕЛ - вчера. По математика не знам какво е било и какви са резултатите като цяло. Трябва да питам.
По БЕЛ е беше по формата на първи модул на НВО. Разбрах, че са писали теза върху "Немили-недраги". Много ми е чудно при повест, роман как се запомня от коя част е цитатът. Това не е стихотворение все пак да го научат наизуст.
Поиграх си да извадя цитатите за тези, падали се от 2011г насам - 11 пъти се е падал Вазов... 5 пъти "Немили-недраги", 3 пъти "Опълченците на Шипка", 2 пъти "Едно българка" и веднъж "Българският език"... Обаче не съм виждала да публикуват вариантите, които не са изтеглени.

Общи условия

Активация на акаунт