СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 4 - Седмокласникът над пробни се поти, мама точките брои

• 32 407
  • 806
  •   1
Отговори
# 765
Именно в тези тестове верният отговор е какво очаква отсрещната страна, която не винаги е на необходимото ниво, а не какво се разбира от текста, което всъщност уж е целта.
И после защо не се покачва ПИЗА-та, ами няма да се качи скоро..

# 766
Аз и в ПИЗА-та съм срещала доста спорни въпроси. Имаше нещо за някакви жаби, дето беше малко като наш'та работа.

# 767
Благодаря Ви, ориентирах се за материала.
Върнаха едното класно. Грешките са от недочитане и бързане, а не от незнание. Това ме навежда на мисълта, че тази година изпитите са през учебно време и шумът по коридорите ще има кофти ефект. Родителската среща относно организацията ще е чак към края на годината. Надявам се да измислят нещо. Да ги отделят от останалите класове, но дали ще има място не знам.

# 768
  • ПЛОВДИВ
Благодаря Ви, ориентирах се за материала.
Върнаха едното класно. Грешките са от недочитане и бързане, а не от незнание. Това ме навежда на мисълта, че тази година изпитите са през учебно време и шумът по коридорите ще има кофти ефект. Родителската среща относно организацията ще е чак към края на годината. Надявам се да измислят нещо. Да ги отделят от останалите класове, но дали ще има място не знам.

При НВО 7 клас - не са ли почивни дни а останалите ученици?

Явно не съм забелязала,защото нашето учлище е до 7 клас.

# 769
  • София
В основните училища след 15.06. няма никой. Малко усилие се иска от страна на ръководството на по-големите училища, да преместят гимназиалните класове във втората смяна поне за деня.
Да не говорим, че има екскурзии, спортни дни и всякакви други възможности да се опразни училището.

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 17:50 от Ариана

# 770
Не мога да си представя НВО в учебно време. Матурата е три часа и през това време бие звънец и се препуска по коридорите? Нещо не ми се връзва, що за идиотия.
При нас няма много болни, моята ходи с един суичър при минус десет и без шапка. Но е с дебели ботуши и щом краката са топли, аз съм спокойна, имам ли избор. Даже си отваря прозореца като спи и минавайки през нощта покрай стаята и, ме лъхва леден полъх. Не знам що за топлинна обмяна имат, на мен все ми е студено

# 771
Този текст ми се струва повече от нелеп.
Дъщеря ми отговори правилно, но саматя тя имаше горчив опит в такава ситуация и остана изумена, че докато стопанинът на кучето се обади на 112, докато дойдат спасителите, човекът отдавна ще се е удавил вече...

# 772
Аз също се замислих колко дълго се е давил този човек. Но в тестовете за четене с разбиране времето явно е с друго измерение. А може да се е бил хванал за някой клон

# 773
Аз затова писах, че тия дето дават тестове, често нямат необходимия капацитет

# 774
Мисля, че за първа година НВО-тата ще са в учебни дни. Реално часове ще имат децата от 8-ми до 11-ти включително. Дано наистина поразместят програмата и да са само седмокласниците.

# 775
Не знаех, че НВО-то ще е учебен ден за останалите класове. Много неприятно, ако е така.

# 776
По мой спомен миналата година,бяха прехвърлили големите ученици втора смяна,заради НВО-то.В училището,в което учи дъщеря ми са само първа смяна и има такава възможност,но много от училищата са на двусменен режим и няма как да стане това.

# 777
  • София
Аз предполагам,  че тези дни ще измислят активности и мероприятия за другите класове извън училище. Тези, които не са основни, разбира се.

# 778
Някъде ще измислят, другаде - не...

# 779
  • ту тук, ту там
Чакайте сега, новият министър (който е бивш стар 😀) може да издаде нова заповед и да ги обяви  за неучебни датите.

Общи условия

Активация на акаунт