Загуба на интерес след брака към жените

• 4 912
  • 96
  •   1
Отговори
# 75
Отговарям ти често възникваща ситуация от практиката:
- Вие на мое място как бихте постъпили?
- Аз не съм на Вашето място.

С други думи, не искам и не е нужно да си представям каквото и да е.

# 76
В хубавите отношения има взаимно уважение. И за това не сме соло в живота, даже да им се иска на други хора

Представете си пак ситуацията: мъжът влиза с обувки (вън вали), подминава антрето, в което обаче си оставя палтото, стига до средата на хола и си изува обувките там.
Това и куче няма да го направи.
Няма да го направи на гости, няма да го направи в службата, значи ще действа нарочно, не от позиция на краен комфорт, а от позиция на неглижиране на партньора

Да не говорим, че в реалния живот такъв сценарий почти не се случва, за това и казах, че това са сантиментални измислици в стил поучителни глупости за любовта и брака

За още по-убедително да беше написала също, че пред входа е настъпил и едно хубаво кучешко лайно. Та съвсем картинно да стане... На практика обаче говорим за неподредени обувки в антрето, а не за освинване на хола.  Това е все едно да сравняваме да те плеснат по дупето и да те пребият от бой.

# 77
Не, в хола беше, това  накара в някои постове да предположат, че се връща пиян.

Но в антрето е по-често срещан случай, затова можем за удобство да коментираме него. Децата така си оставят обувките,  изува ги и те изхвърчат където попаднат. Затова родителите винаги им казват и показват - "взимаш обувките и ги подреждаш една до друга ето тука". Където няма да се спъне някой в тъмното в тях. И така колкото пъти трябва. Но децата са деца,  а от и към зрял мъж такова онтошение е оскърбително. Не можем да се държим с него както майка с дете, нито той трябва да се държи така. Затова единият начин е да прибираш и преглъщаш - защото  се радваш, че в антрето ти има мъжки обувки, а другия не знам кой е точно, но за себе си лично тия неща съм ги сложила в ред много отдавна. Макар че има рецидиви, и опити за връщане към фабричните настройки, тъй като ние сме от поколение, възпитано  в общество, в което беше жизнено важно да имаш мъж и затова жените преглъщаха много. Деца сме на родители, живели в патгриархалния модел, в който  всичката работа от деца до домакинство е женска, докато мъжът лежи под москвича, или си приказва с комшията, който лежи под москвича, докато стане време жена му да го извика за вечеря, после да вдигне масата, да приспи децата и след това сигурно и секс са очаквали.
Нашите деца виждат друго в семействата ни и  затова вече тия проблеми се срещат рядко, и общо взето не ги търпят. Много е трудно да убедиш едно младо момиче, че трябва да прибира обувки заради благословията да има мъж.

Разбира се, обувките,  са само пример, символ на битовизмите и досадните , но задължителни  неща, които ни обграждат в ежедневието и изискват минимални, но безкрайни усилия. Сега, за някой може да са нищо, за друг - радост, но общо взето си чакат някой да ги свърши.

Последна редакция: ср, 27 ное 2024, 10:38 от Iris04

# 78
Оф, ХОЛА пише изрично
Мъж, който мята обувки в антрето, но се грижи за семейството, с мед да го намажеш

# 79
В хола за ефект в първия пост, после се било изяснило, че в хола е инцидентно, а не винаги. Не знам и причината. Може да не може да кляка човекът, а в антрето да няма къде да се седне?  Знам ли, ама когато един пост е с явното намерение нещо да бъде осъдено не разчитам на 100% обективност.

# 80
  • София
Случвало ми се е на няколко пъти в живота да се сблъсквам с хора, които мятат боклук/цапат и казват, "ами нали има чистачка". Винаги ми се е струвало изключително невъзпитано и неуважително. Още по-кофти ми звучи вкъщи да има подобно отношение. Не в въпросът в това, че някой е направил нещо за другия, а в отношението и мисленето. Разбира се, приемам, че за някои хора това е вид ритуал, в който не са вкарани такива чувства. За някои.

# 81
Всъщност постът  беше не с намерение нещото да бъде осъдено, а напротив - да се поучат жените да не държат на дребни неща и да се презентира семеен модел, базиран на благосклонно пренебрегване на  такива (реални, или измислени за целта) дреболии.  Тъй като в семейството единия прибира мимоходом обувките, а другият два пъти в годината се грижи за колата. И прави и разни други неща сигурно, решава задачи с децата, мъкне зеле. Постът беше в смисъл - прибирайте след мъжа си с любов и се радвайте, че го имате. Не беше осъдителен, а точно напротив. После нещата тръгнаха в друга посока.

# 82
Ма да бе, как .. щот без него кво ще праИм, безнадеждно изгубени....
Flushed

Що за ограничено мислене... То даже баба ми не разсъждава така.

# 83
  • София
Може плюсовете да са му повече от минусите.
Иначе пък за първия или за единствения минус да е аут, ми звучи пресилено.
Всеки човек си има някакъв кусур.

# 84
...
Много са ми забавни коментарите на хора без деца - пиели си бавно кафето и ходели сами на обяди и разходки. JoyJoyJoy
...

И друг път съм казвала. Децата не са пречка за тези неща, а гъвкавостта.

Не, с децата не може да се прави всичко и определено не можеш да си правиш каквото си пожелаеш през цялото време.

Сави, на мен ще ми се присмива някой за нещо, което ти твърдиш, че ми се е случило ли? Да ти го кажа аз, тъй като мисля, че зная по-добре - няма за какво да ми се присмива.

Sunshine_Reggea, разплитай си каквото си пожелаеш. Това да нямаш време, защото имаш деца, е нормална част от живота и е всичко, но не и тъжно. Понякога е много тъжно да имаш много свободно време. В млада възраст е много трудно да се съчетае с постигане на цели, добре че не съм така.

Между другото, ако пак се пише колко ми бил тъжен животът и как съм си била развалила взаимоотношения, без някога да съм казвала такова нещо (малко е като клюкарката в квартала, доказвай, че нямаш сестра), защото съм казала, че на някой му е смешен коментарът - нямам време да ви чета и да ви отговарям, колкото явно вие имате, но явно бавното пиене на кафе не ви помага. Wink Joy

# 85
  • София
Не, с децата не може да се прави всичко и определено не можеш да си правиш каквото си пожелаеш през цялото време.

Можеш, но понякога не на момента, а с леко отлагане.
Иначе напълно е възможно. Поне при мен.
Естествено, че първо се съобразявам с нуждите и програмите на тези деца, които още живеят с нас, но това е нещо, което човек е добре да го предвиди, когато реши да има бебенца.
Затова съм написала за гъвкавосттау но не всеки има желание да проявява такава.

# 86
  • Обран бостан ;)
Всеки оценя нещо най-добре тогава, когато го изгуби.

# 87
  • София
Високо оценявам това, което имам в момента. А то е - тийнедджър, който се събува в антрето. Грижи се почти сам за себе си и не мрънка.

# 88
  • Melmak
Да ви кажа в Испания си влизат в къщите с обувките. Там това е норма. Моя приятелка българка не понасяше това в гаджето испанец и години отне да го превъзпита. Но там всички са така, за тях е нормално да не се събуваш. Така че всичко има нюанси.

Едно време бяхме 4 човека вкъщи (родното ми семейство) и голямо куче. Като станеше време за разходка кучето пощуряваше и разместваше всички обувки в антрето. Не го отучихме да подскача, но и не сме обръщали внимание на тоя му кусур.
А баща ми беше като мацка, имаше много обувки и поне 3 чифта активно носеше и не се прибираха. И така четири човека всеки с неговите обувки и кучето правещо мармалад. 😁

Всичко има нюанси, ако някой нарочно те кара да се чувстваш като прислужница, не е ок.

Аз съм от хората, стискащи пастата по средата. Знам, че някои ще полудяват от това, но за това сме различни.

# 89
В Скандинавието изключено да влезеш с обувки в къща
Даже рискувайки да звучат грубо, като гост са ми казвали на входа "ние в Норвегия се събуваме тук", сакън да не вляза с маратонки

Общи условия

Активация на акаунт