Загуба на интерес след брака към жените

• 4 799
  • 96
  •   1
Отговори
# 60
Е, то тези неща тежат, когато усилията ги полага само едната страна. Аз пък познавам семейства, в които жената е разпиляна, а мъжът ходи след нея и прибира. Ама не я гони.
В много български семейства жената е тази, която предимно готви. Или чисти. Или глади. Или гледа децата. Или каквото там. Все е несправедливост и експлоатация, ако мъжът не полага някакви реципрочни усилия насреща.
Разковничето е в разпределяне на задълженията – всеки си има отговорности и си ги следи, или пък всичко се дели поравно и точно се тегли на везната – всички правят всичко и тежко му и горко на този, който се скатае и някое грамче натежи в някоя посока.
Колкото семейства, толкова модели. Някои избират работещи за тях модели, други не успяват. И се разделят.
Кой както си го направи.

# 61
Бе аз колата сама си намирам кой да я оправя /плащам си на сервиз/ ама обувки на голям човек няма да прибирам ако ще потоп да стане и света да се свърши... Отношение! Отношение! Няма ли го, няма нищо! А това описаното е демонстративно неуважение.

Ми няма проблем. Развод и проблемът изчезва. До следващия път.

# 62
А защо трябва да има следващ път... Rolling Eyes

# 63
  • Melmak
Аз запушвам мивката в кухнята. Не знам какво правя ама все зле. Мм я чисти. Сигурно някой ще каже голямо неуважение, едно и също той да чисти, то върху него да цапаш. Тва е положението! 😁😁😁😁

Надявам се да сте разбрали хумора. Всички имаме кусури, не бива да се вторачваме в дреболиите.

# 64
Има разлика - това с обувките е все едно да миеш чиниите, като никога не си правиш труда да изхвърляш остатъците от храна в кофата. И тя всеки ден да се задръства

Това с обувките първо е неуважение и отказ от минимално усилие, и второ - води до слугинаж.
Иначе и аз го видях във фейсбука, но според мен е превод от английски от някаква Пилешка супа за душата или друга поучителна глупост

# 65
А на мен ми заприлича на опит по-старото поколение да налее акъл на по-младото с цел заздравяване и устояване на брака.
То е същото като отношението на баби и дядовци към внуците. Приемат с хумор и лекота неща, които вбесяват младите родители. И от които те самите навремето са се вбесявали, но вече са осъзнали колко глупаво и неефективно е било това.
Просто някои истини идват с възрастта и опита. Колкото и да се опитваш да наливаш с фуния в главите на младите, няма да го възприемат, докато не си изминат пътя и не стигнат сами до същите изводи, но с цената на куп цицини, от които (неуспешно) са се опитвали да ги предпазят техните родители.
Гадното тук е, че някои не успяват да доживеят до този момент на съзряване...

# 66
Благодаря, че го обясни толкова добре, Hazel. Hug

# 67
Когато ти е хубаво с някого, не ти пречи да му сриташ обувките от средата на коридора към края. ММ примерно стиска пастата за зъби по средата. Аз всеки път я изправям откъм края. Истината е, че когато няколко дни е в командировка, ми липсва пастата да не е стисната по средата, няма какво да поправям.

# 68
Ние имаме различни пасти, да си я стиска откъдето ще.

Но оставянето на обувките по средата и други сходни прояви не са толкова безобидни, колкото изглеждат на пръв поглед Ако живееш със съквартиранти и правиш подобни мизерии, на втория месец ще имате сериозен разговор. Ама понеже ти е мъж, трябва да ти е миличко, че се държи като хванат от гората, или по-лошо, много добре знае как трябва да бъде, но не си дава зор, защото след него върви някой, който ще махне обувките, за да не се спъвате всички в тях.

В днешно време хората са прекалено претоварени, че да имат сили да прислужват на другарчето. Адекватен израз на любов е просто да не създаваш на любимия да оправя след тебе кочина.

# 69
Ирис, и ти ли имаш семейни проблеми, съжалявам. Такива дребнотемия изобщо не могат да ме бутнат, ако ми е хубаво да живея с този човек.

# 70
Динчо, има една банда от колежки, които или са хванали мистър Пърфект за шлифера, или са изяли някоя мотика в най-ранна глупава възраст и сега раздават червени картони само за кофти поглед сутринта. Половината от бандата са соло щото няма на тяхното равнище, но перфектността изисква жертви и понякога върви ръка за ръка със самотата.

# 71
…И всеки от нас сам избира какво е това: Самота или Свобода!” -Дж. Майър.

# 72
Ние имаме различни пасти, да си я стиска откъдето ще.

Но оставянето на обувките по средата и други сходни прояви не са толкова безобидни, колкото изглеждат на пръв поглед Ако живееш със съквартиранти и правиш подобни мизерии, на втория месец ще имате сериозен разговор. Ама понеже ти е мъж, трябва да ти е миличко, че се държи като хванат от гората, или по-лошо, много добре знае как трябва да бъде, но не си дава зор, защото след него върви някой, който ще махне обувките, за да не се спъвате всички в тях.

В днешно време хората са прекалено претоварени, че да имат сили да прислужват на другарчето. Адекватен израз на любов е просто да не създаваш на любимия да оправя след тебе кочина.

Адекватният израз на любов е индивидуална потребност, няма нужда от обща оценка. По какъв начин това, че някой търпи нечии недостатъци, засяга трети и четвърти лица, аз не зная, но със сигурност е знак за нарушен баланс в личните отношения, меко казано.

# 73
Разбира се, такова нещо яко ми нарушава баланса, затова не съм го допуснала нито като млада, нито пък бих след близо 30 години, когато вече всеки си има някакви претоварености и уморености и трябва да си пести усилията. За съжаление всяко нещо трябва да се пипне с ръка и за мен не гот тия ръце да са предимно едни и същи.

Семейството е като везна, ако един не поставя на нея своята част от задължения, трябва да го прави другия вместо него, за да е в равновесие. Иначе става катастрофа. И нямам предвид единия да заведе колата на преглед веднъж в годината, или да и сменят маслото, а ежедневните, досадни, повторяеми дребни битовизми, които отнемат време и сили и вкарват човека в постоянна умора.

Естествено, не ми бърка никой, които си е решил да търпи и премълчава, стига да не ми е дете и да виждам, че се гърби, но и тогава няма да мога да направя кои знае какво, камо ли пък за чужди хора, които са достатъчно възрастни да си определят сами семейната динамика.

Последна редакция: ср, 27 ное 2024, 08:25 от Iris04

# 74
В хубавите отношения има взаимно уважение. И за това не сме соло в живота, даже да им се иска на други хора

Представете си пак ситуацията: мъжът влиза с обувки (вън вали), подминава антрето, в което обаче си оставя палтото, стига до средата на хола и си изува обувките там.
Това и куче няма да го направи.
Няма да го направи на гости, няма да го направи в службата, значи ще действа нарочно, не от позиция на краен комфорт, а от позиция на неглижиране на партньора

Да не говорим, че в реалния живот такъв сценарий почти не се случва, за това и казах, че това са сантиментални измислици в стил поучителни глупости за любовта и брака

Общи условия

Активация на акаунт